I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 2 januari 2011

Nytt år.

ute
Lite julaktigt utanför till fåglar och gäster under jul och nyår. Men nu tror jag att det snart får komma bort.
DSCN2800
Första dagen på nya året bjöd på töväder och sol.
snö
Snön hade “bucklat” till sig och sjunkit undan en aning.
mossa
Och mot berget hade snön försvunnit och genom isen kunde man se vattnet rinna och mossorna (lavar?) syntes. Och det var lite, lite, lite varmt när man stod i lä mot berget och vände ansiktet mot söder!

dukning
På nyårsafton var det middag här hos oss i Snäckskalsdalen. Jag hade tänkt duka med massor av blommor i mitten av bordet (typ Nobelmiddag eller annan  enkel tillställning…..) men det rymdes knappt ett saltkar på bordet förutom tallrikar och glas.
Därför letade jag fram alla girlanger med pärlor och silver jag kunde hitta, och hissade upp dom i taklampan, så det skulle bli lite festligt i alla fall.

DSCN2821
Min minneslista (jag glömmer vanligen att ta fram något, salladen, den hackade persiljan eller annat när vi har gäster, så jag gör en minneslista numera) gjorde jag om till en meny så att gästerna kunde se hur dom skulle disponera sig under kvällen. Den fortsatte lite nedanför kaffet men det klippte jag bort nu!
snacks
Först fick vi tilltugg, kaviarsnurror och Monicas Tjernhusbröd (det brödet är så gott, så gott, det var med under en av förrätterna också) med ost, fikon, valnötter och granatäpplesirap och så lite dricka till.

Sen åt vi en massa mat, och drack, och till kaffet fick vi:
till kaffet
Marängkyssar, biskvier med halloncrème och Ernsts kanelhjärtan.

Och så fortsatte det med drycker och snacks och skål till tolvslaget och sen fortsatte det ett slag till och jag tror bestämt att vi hade trevligt!

För en gång skull röjde jag undan allting innan jag lutade mitt huvud mot kudden för att få min skönhetssömn. Det var skönt att ha det gjort. Det är inte riktigt likt mig, jag undrar om jag möjligen har börjat bli en aningens förståndig……äntligen!

Agneta!

36 kommentarer:

  1. Men vilket kalas och SÅ Mycket Gott!!!

    Så härligt när Solen kommer fram.I går morse så tyckte Jag nog att fåglarna kvittrade lite annorlunda lite vårligt (det kanske mer var min önskan)
    I dag lovade de sol men men den syns inte till här är mulet och minus 11 grader.
    Men nu längtar Jag till Våren.

    Ha en Underbar Söndag!
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Waoo..vilken nyårsmeny du bjöd på...du hade behövt någon anställd personal i köket, för jag förstår att det og mycket tid att fixa allt det där. Men vad mysigt du gjort med dukning och pynt i lampan.
    Skönt att röja upp innan man går till sängs - om man orkar.

    Vi har också haft töväder och efter det blev det glashalt ute. Men någon barmark har vi inte än, här är mycket snö och mer ska det bli.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  3. Ett riktigt Gott Nytt År till Dig Agneta!!!

    Det verkar ju som om ni börjar ha lite vår i luften redan, med tö och lite värme i solen!? Här ser det lite hopplöst ut. Åtminstone en halv meter snö överallt. Men vackert är det och idag skiner solen så nu gäller det att gå ut och fotografera.
    Vilka godsaker du dukade upp! Det var en nyårsmiddag som heter duga. Vilket otroligt jobb du gjort!
    Kram, Mona

    SvaraRadera
  4. Gott nytt år! Vilket jobb du lagt ner på mat och dukning. Vi fick en fantastisk trattkantarellsoppa till förrätt. Nåt för dig som plockar så mycket kanske?
    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Det var minsann en nyårsmiddag det oj vad mycket jobb du lagt ner ,jag tror att dina gäster var mer än nöjda,kram Nette

    SvaraRadera
  6. Jösses vad mycket mat :) Ser jättefint ut!

    SvaraRadera
  7. Vilken festarrangör du är, Agneta.
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
  8. Och hur hungrig blev inte jag nu då!!?? Vad mat, vad gott det låter och ser ut, vad fint dukat och vad härlig kronan blev :-)) Förstår inte att du fick hem dina gäster överhuvudtaget! Ha en fin söndag, KRAM!

    SvaraRadera
  9. God fortsättning !

    Den måltiden hade jag gillat, inte så mycket kött.
    Vilket jag slutat att konsummera sedan 2006.
    Till många förtret,vadå, är det så konstigt.Det finns ju så mycket annat gott i matväg.Så jag varken blir bortbjuden eller kan tacka ja till en middag innehållande kött.

    Kram och ha´en fin dag ! /Mi

    SvaraRadera
  10. Vad fint du hade ordnat det och så mycket godsaker!! God fortsättning!!

    SvaraRadera
  11. Vilket taberas du bjöd på!!
    Det där kakfatet ser helt underbart gott ut!
    Jag hade också gjort en meny till gästerna och på sidan om en "kladd" till mig själv för att inte glömma något :)
    Jag brukar alltid röja undan innan jag går till sängs men gjorde inte det den här gången. Vad säger det om mig tro?.....hihi

    Sv: ja, det har du rätt i. "lugg look a likes" :)

    SvaraRadera
  12. My god... Jag firade med en pepparkaka och ett halvt glas vin... Hade gärna frossat hemma hos dig kan jag säga! Fast jag undrar om dina gäster kunde ta sig hem sedan utan att ha en skottkärra till magen ;-)

    SvaraRadera
  13. Vilka underbara läckerheter. Visst är det kul att göra meny. hunden på min blogg är golden men 25 % gul labbe;)

    SvaraRadera
  14. Det var den vackraste pyntade fågelnek jag sett, vilken stilig rosett! Och så mycket gott ni åt, härlig nyårsafton hos dig.
    God fortsättning på 2011
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Åh, så mycket gott du bjöd på, det riktigt vattnas i munnen.
    Här hade vi riktigt töväder över nyår men idag skiner solen från klarblå himmel och det är åter minusgrader.
    Ha nu en riktigt god fortsättning./Kram Merja

    SvaraRadera
  16. Så mysigt!! All den goda maten o inte minst kakorn...middag hos dig är nog en HIT ;o)=
    Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  17. Whaooo, vilken meny! Den hade man gärna avnjutit! Värsta kockmenyn, alltså! Och så gott det såg ut! Sådana där kaviarsnurror har jag också gjort, dom är såå goda!
    Här har vi också haft tögrader under nyår, så nu är här såphalt... Men solen lyser, så man får väl försöka sig på en promenad i alla fall.
    Härligt att höra om dina våraningar! För visst värmer solen!!!
    Ha det bra och hälsa din kära omgivning!
    Superbamsekram från Monica!

    SvaraRadera
  18. Så fin nyårsmiddag ni hade! Är så roligt att samla vänner runt sig en sådan dag! Ha en fin dag idag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  19. Men herregud, orkade ni något mer över huvudtaget efter den måltiden. Så mycket gott.
    Dina bilder blir jag alltid en aning avundsjuk på och alla dina arrangemang också.
    Ha en underbar fortsättning på nyåret.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  20. Ho, ho.....nu du är jag här....Hade INTE tackat nej till den Nyårs menyn! Wow....underbara bilder!!!
    Svar: Karibien. Nöjd nu....hi,hi,hi.
    Nu hoppas jag att 2011 blir ett bra år för dig och de dina!
    Varm kram från mig.

    SvaraRadera
  21. Det där såg både gott och mysigt ut! Biskvier m halloncreme låter spännande... Recept? ;0)
    Duktigt att städa av innan läggdags! Inte min starka sida heller...
    Gor fortsättning!
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Jisses vilket kakfat! Det ser helt underbart gott ut :)
    Hoppas du har haft en fin helg!
    Min helg har varit bra än fast jag har jobbat!
    Kram och ha en fin Söndag!

    SvaraRadera
  23. Vilken meny och vilket kakfat.
    Snyggt dukat.
    Hoppas att ni hade det riktigt trevligt.
    god fortsättning på 2011:)

    SvaraRadera
  24. Underbart vacker dukning. Och vilken meny!
    En riktigt god fortsättning på 2011 önskar jag dig! :)

    SvaraRadera
  25. Oj så mycket gott.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  26. Låter som en fantastisk helkväll. Vackert dukat och härlig meny!

    Så fina foton hos dej som vanligt. Ha det bra.Kram

    SvaraRadera
  27. Oj, oj vilken nyårsmiddag du bjöd på! Fiffigt att hänga upp pyntet i takkronan. Ofta är det ju så, t.o.m. på vanligt kaffekalas, att bordet blir alldeles proppfullt (därför gillar jag våningsfat så mycket).
    Tänk att ni har tö hos er! I går hade vi faktiskt bara -5 grader, men nu har de lovat närmare - 30 igen!
    Kram/Annie

    SvaraRadera
  28. DU får energi av meg, JEG hyrer deg inn som kokk til neste selaskp:-)
    Sier bare WOW til bord og mat!!
    klem♥

    SvaraRadera
  29. God fortsättning Agneta!
    Guså glad jag blev att du tittade in i dag! Jag har nämligen letat bland all mina bloggar efter dig, idag och igår, eftersom jag ville önska dig Gott Nytt. Tänk vad man kan bli disträ... -Dalen, nånting... Hur svårt kan det va? har jag mumlat för mig själv:-)

    Ja, det var en väldans massa vinter vi haft förmånen att ha i år:-) Och utanför snöar det just nu både mjukt och mycket. Fast jag älskar ju snö. Och så länge jag kan skotta mig fram är det härligt.

    Ha det gott, vi ses, kramar Hillevi

    SvaraRadera
  30. Hej vännen vilken mysig nyårsafton! Önskar dig ett gott nytt bloggår! Kram Maria

    SvaraRadera
  31. Hejsan

    Vill önska ett gott nytt år och god fortsättning....

    SvaraRadera
  32. Vilka underbara bilder tack för titten hos mig
    Vilken middag du bjöd påo kakor i massor
    dina vänner måste ha blivit så nöjda o Mätta
    du skriver att mina bilder är fina, men det är inget mot dina, alltid fina
    kram o god fortsättning på nya året

    SvaraRadera
  33. Tjingeling frun ute på Snäckskalsdalen...
    Åkt bla. med den "lilla" båten Oasis of the Seas(vi rodde)Besökt:St Thomas, St Maarten, Bahammas, Martinique och Barbados...nöjd nu?
    Varm kram.

    SvaraRadera
  34. Vilken massa mat! Fiffigt att göra meny för att inte glömma att ta fram något. Det händer här också ibland då vi har många smårätter. Ska lägga din idé på minnet.

    SvaraRadera
  35. Jag älskar när värdparet lägger ner energi på middagen! Mina svärföräldrar fick halvfabrikat och pulversås hos deras vänner på nyår..Ingen efterrätt blev det heller. Hade värdparet bett om hjälp hade min svärmor gärna gjort det..

    Låter kanske lite småsint detta men nyår är nyår =)

    SvaraRadera
  36. Vilken härlig festkväll ni verkar ha haft med mycket gott!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta