I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 18 juli 2016

Finaste utemöbeln och trädgården, en update.

1160718
Finaste utemöbeln i år! Man tager vad man haver och det går alldeles utmärkt det också!
02160718
Den här klamrar sig fast i den trygga, stadiga bohuslänska graniten, ingen sitter otrygg här…….eller, tja…….2160718
Utsikten är ungefär den här…..hela öppna havet utanför Lysekil och någonstans där ligger också Kornöarna med gamla fina hus som inte är bebodda på vintern, tror jag.

I mitten på bilden ligger en av de mest skyddade småbåtshamnar man kan tänka sig häromkring

Map picture

3160718
Uppe på berget har man Lysekil bakom sig och Smögen där borta någonstans. Det lilla samhället nedanför heter Skalhamn. Eller Skalman, som det var någon som kallade det!

 

4160718
Här hemma i trädgården blommar det på. Det är en väldigt lummig sommar, det växer som aldrig förr, och vi klipper och klipper så att vi inte blir helt inväxta.

Fast jag tycker om tanken på att bli inväxt men det är så många som har åsikter om att det inte är bra, än för det ena och än för det andra. Påväxt på huset väger väl tyngst.

 

5160718
Den hemliga gången i vår trädgård och den stadiga tyska rosenbågen (den syns knappt), ett favoritställe i trädgården för min del, man smyger in och ut här till den väldigt mycket lokala vägen (lilla bilden)……

 

6160718
I grönsakslandet har vitlöken börjat sitt roliga krulleri! Här kan man väl tala om grafisk vitlök?! Och så god den är, lagom smak, lite mildare, lite finare i smaken än annars.

 

7160718
Den tatariska lönnen, Acer tataricum ‘GarAnn’ Hot Wings, har så fina fröhus, dom är verkligen “hotta” och “vingiga”!

Förra året fick trädet svartfläckssjuka el dyl, och vi trodde trädet var med om sin sista säsong, men det är fint i år igen! Roligt, för det är så vackert!

 

8160718
Annars, jaaa, vi tillbringar så mycket tid vi kan på altanen, så klart, och det gör Pippi också, vår lilla sällskapskatt.

Hon vaktar mycket noga på om Omgivningen ätit yoghurt som “mellis”, för då vill hon slicka! Och snacka om att slicka omsorgsfullt. Det blir lite, ska den diskas eller är den diskad!

Agneta!

19 kommentarer:

 1. Huskatt som diskmaskin, det fungerar kanske om man inte får gäster... ;) Så mysigt med lummig inväxt, men din omgivning har säkert en poäng med att det kan bli för mycket. Men ändå, så härligt när det växer så bra! :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Visst är det en ovanligt lummig sommar! Allt växer otroligt mycket, blommar ovanligt mycket.
  Ja, den utsikten från de trädgårdsmöblerna är det inte mycket som slår! Men jag vet inte riktigt om jag skulle våga prova den övre?
  Det är så bra att du lägger ut en karta! Jag, som är lite kontrollfreek, tycker om att veta var man befinner sig på dina bilder...jaja. man är som man är...
  Nu har jag klippt allt vårt gräs, med uppsamlare på klipparen, för att bli av med åtminstone en del av alla millioners björkfrön vi har här för närvarande!
  Och sopat gångarna. Puh! Det är varmt.
  Ha det gott och hälsa!
  Kramar, dussintals, Monica

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är en väldigt lummig sommar ,det klipps som aldrig förr .,härliga bilder från havet ,ja jag ska ut på det stora havet imorgon 9.30 lägger vi ut emot Mariehamn så få se vilket av vädren dom tänker bjuda oss på som har sol hela veckan ,kramen Nette

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen frodig växtlighet omkring er. Sååå vackert. Jag har mest fokus på min matodling. Jag njuter så mycket att gå ut och plocka in något till maten. Nu börjar tomaterna mogna och då är det högtid varje dag.
  Så många vackra utsiktsplatser ni har . Det är ju så vackert att stå och se ut över havet.När vi är i stugan sitter vi ofta på stranden och tittar ut över Kalmarsund . Men någon vidsträckt havsutsikt har vi inte , för Öland tar emot. Det är vackert ändå.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Ohh vad jag längtar till havet, doften och ljudet... Lyckliga mannen som var där för ett tag sedan i dina trakter med ett gäng Tyska turister. Även om det kanske inte var det bästa sällskapet. Så fin klematis, så många härliga såna det finns det blir svårt att välja bland dom.
  Ha det så gott i ditt paradis.
  Kramen Meta

  SvaraRadera
 6. Åå vikken underbar soffa att sitta i. Jag skulle gärna sitta där.. Varför ska allt va så vackert o modernt o stilrent??? /Knatten

  SvaraRadera
 7. Vilken bra "fördiskare" du har här! Ni har verkligen en fantastisk tillvaro med både närheten till havet, klipporna och så blommande växter och träd. Kanske inte så mycket gräs att klippa har jag förstått. .
  Njut på där i havsviken nu! Själv har jag just landat på torpet och njuter också! Sommarkramar
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Vilken bra "fördiskare" du har här! Ni har verkligen en fantastisk tillvaro med både närheten till havet, klipporna och så blommande växter och träd. Kanske inte så mycket gräs att klippa har jag förstått. .
  Njut på där i havsviken nu! Själv har jag just landat på torpet och njuter också! Sommarkramar
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Med sådan utsikt spelar det ingen roll vad man sitter på. Men, trämöblerna gör sig fint i den robusta och vindpinade miljön

  SvaraRadera
 10. - Halloj i väster.
  - Underbara klippiga landskap. Den där röda Graniten
  riktigt lyser i närheten av havet.
  Var i Lysekil för ett par år sedan med min gamla mor. Hon ville
  bada i Pinneviken en gång till i livet. Och kanske blir det något
  mera tillfälle.
  - Ha en fortsatt fin vecka !!! hälsar Hasse och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 11. Vilka vackra klippor! Alldeles alldeles ljuvligt underbara. Jag skullen nog använda dem som sittmöbel - bara lägga en kudde på stenen och luta mig tillbaka. Mmmm :D

  Ha det så gott!
  Linda

  SvaraRadera
 12. 45-årig, mamma, fru bloggar om allt möjlig mellan himmel och jord! Blogga som innehåller det mesta! Träning, hälsa, vardag, inspiration & mycket mer! Sätt gärna en tass!! Vill ni mig något så skriv då! http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile

  SvaraRadera
 13. Hej igen. Allt e som vanligt med min mor. Hon är precis lika jobbig o tokig som hon alltid varit. Desto värre med hennes dator o internet, därför du inte hör av henne. Men hon kommer nog vad tiden lider om hon bara får tummen ur att lösa dom problemen. /Knatten

  SvaraRadera
 14. Söta Pippi, klart hon skall ha mellis hon med!
  hihi, skrattar så gott åt din fråga om jag leasar ut mannen... ja ibland är han gratis om man säger så ;) (det är säkert jag med om vi nu skall vara ärliga...) Nu gillar han att se sig om på Gotland, det är väl därför jag får med honom, för loppisar är verkligen ingenting för honom, och skulle jag inte hojta till vid skyltarna skulle han gärna svischa förbi!
  Tack för omtanken om min fot, nja, jag hade tydligen inte tillräckligt ont för en operation (just den dagen jag var vi VC var den ju typiskt nog lite bättre...) men däremot skall jag börja med sjukgymnastik och hoppas det blir bättre med det.
  Härligt prunkande oas du har hos dig! Och utsikten är ju som vanligt fantastisk!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 15. Oh, Agneta! Vilka vackra klippbilder!!! Också fina blommor och fin katt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 16. Mmmm, härliga bilder som vanligt från klippor och hav...
  Ja vi håller också på att få djungel, buskarna växer oss över huvudet, gräset behöver klippas varannan dag känns det som. Ja nog får man motion med den mackapären alltid i sommar!
  Nu lite kaffe och glass, sitter perfekt i värmen...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 17. A amizade nos faz ver o mundo com olhos novos.
  Feliz dia do amigo!!!!!
  Beijos Marie.

  SvaraRadera
 18. Vilka härliga bilder. Jag önskar dig en fortsatt trevlig sommar.

  SvaraRadera
 19. Trädgårdssoffan högst upp...nja, jag vet inte, skulle nog hellre sätta mig på en klippa. Så bra att du visar på en karta var du finns eftersom kusten ovanför Göteborg ännu inte fått besök av mig. Har ju mer hållit mig på östkusten och numera på västkusten söder om Göteborg.
  Här finns ingen trädgård som växer igen, bara växter på balkongen och de klarar jag av.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta