Lite jul- och nyårsblomsminnen.
Förrätten, löjrom – självklart, min absoluta favoritmat – och så lite stökigt på matsalsbordet och en kollapsad vovve.
Till löjrommen skivar jag tunna skivor potatis och har lite, lite vanlig olja på och lite svartpeppar, och sen på ett bakplåtspapper och in i ugnen i hög värme.
Jag vänder dom en gång.
Hackar rödlök finfint och lägger direkt i crème fraichen (som det inte är – jag använder avrunnen mild lättyoghurt och lite, lite gräddfil) och sen är det klart!
Agneta!
Den där förrätten vill jag ha ikväll!!!
SvaraRaderaTack för receptet.
Ha en skön helg!
Kram Lena
Tack för receptet! Det är sånt jag vill ha. Sådär lagom... och så där himla gött. Tipsar dig om avrunnen vaniljyoghurt som vispas med lite vaniljsocker,,, till morotskaka o likn. Har man lättyoghurt och blandar i sötningsmedel+vaniljpulver så är det dessutom väldigt o-fett...låt rinna över natt i kaffefilter o vispa sen... man kan typ äta ihjäl sig...
SvaraRaderasådärja, nu blev jag hungrig också...
fina bilder, det var mycket gott där, + söt vovve
kram elsamarianne
Ljuvligt - som vanligt :-)
SvaraRaderaGod fortsättning vännen!
Där 'knycker' jag ditt recept, ska ha några gäster lördag kväll då detta blir utmärkt.
SvaraRaderaÄr ledig denna helg så jag passar på med lite bjudning, men ofta blir det vad man ska ha.
Även om det finns tusen och åter tusen recept blir man vilsen i 'pannkakan', *fniss'
Men de vackra blommorna kan jag tyvärr inte 'knycka', det får du med vad jag har (inga), suck.
Gott Nytt År Agneta, tack för alla fina kommentarer under året 2013.
Hur du hinner läsa och svara alla dina beundrare är en gåta !?
Må väl Kram/ Eva
Mums! Du dina amaryllis ser underbara ut, härlig färg. Trevlig helg!
SvaraRaderaVad gott :) Fina, mysiga bilder!
SvaraRaderaVilka härliga kort, och nu blev jag hungrig när jag läste om din förrätt.
SvaraRaderaMmm! så gott med mat! och en glas Riesling :)
SvaraRaderaSka nog göra potatisen för det var länge sedan, jag glömmer av det bara, fast det är så gott.
Tack för påminnelsen :)
Ha det gott!
Kalixlöjrom kanske? :o)
SvaraRaderaSmaskens! Älskar löjrom jag med. Har aldrig testat det på "ditt sätt". Skriver upp i min bloggkokbok. Löjromsgott a´la Snäckskalsdalen blir namnet! Finfina mysiga bilder från ditt nyår!
Trevlig helg!
Kram
Monika
God fortsättning på det nya året.
SvaraRaderaMmm vilken god mat....nu blev man hungrig när man såg förrätten. Inte helt fel.
Ja, nu är nästa alla helgdagar avklarade och man är inne i vardagen...skönt kan jag tycka.
Ha en härlig helg.
Kram Britt
Jättegod förrätt! Hungrig som jag är jämt.. Kraaam Pia
SvaraRaderaDet ser varmt och hemtrevligt ut hos er och avslappnat (tänker på den avslappnade fyrbentingen där...).
SvaraRaderaLöjromsrätten verkar urgod! Den måste jag testa!
Här är mörkt som attan idag - det blir läsning i lampans sken!
Kramar
Lisa
Slurp! Vilken tur att man får äta! Jag har som bäst skivad sötpotatis (batat) i ugnen tillsammans med fisk, broccoli och lök.
SvaraRaderaHa det så skönt i helgen! ♥
OMG, såå gott det låter! Vi fick också löjrom som förrätt på nyårsafton, men på stekt bröd. Det är också jättegott, men jag ska prova med potatis, som du gör! Tror att jag har lite löjrom i frysen...
SvaraRaderaHa det så himla bra!
Kramar, Monica
Så mysigt och hemtrevligt !!! Och en läcker förrätt toppar det hela. Måste komma ihåg den . Ha en go´ helg och sen fortsättningen efter den.
SvaraRaderaKram Eva
Mmm... festligt så det förslår :) Ser väldans gott ut!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram
Hej där i Snäckskalsdalen :-)
SvaraRaderaHärliga bilder som alltid! Här har julen nästan åkt ut..men kanske skulle haft det röda ett tag till..eftersom det är sååå grått ute!!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram och hälsa!! /Annika
Mysig nyårsafton ni hade. Så mysigt Leia ligger där!
SvaraRaderaKramar Maria
Flott blomstring hos deg i julen! Jeg hadde en amaryllis...den blomstret til slutt, men den var kortvokst og så i grunnen litt stusselig ut.. rett etter at blomsten slo ut i all sin prakt, så.. plutselig en morgen stod den med knekt nakke og jeg forstår ikke helt hva som skjedde...
SvaraRaderaSpennende forrett...slik rogn har jeg ikke smakt...men det ser fristende ut! :-)
Det var en vacker kavalkad med bilder från Nyåret, tack snälla Du, här smyger vi omkring och bara
SvaraRaderaoch bara våldgästar, tusen tack för vi får vara med.
kramisar från mig
Fina vovven! :) Ja, vem blir inte trött efter julen. Längtar nästan efter vardag och lite rutiner nu. Fast bara nästan.. ;)
SvaraRaderaKram o go fortsättning!
Det såg jättesmaskigt ut så det måste jag testa. Kalixrom är det bästa helt klart. Och du har helt rätt om åldern, tack för din kommentar om det :-)
SvaraRaderaTänk att siffror kan sätta spår i huvudet när man inte kan göra något åt det ändå???
Kram Linda
Så god förrätten blev fast vi fick improvisera då kylen saknade löjrom. Det blev knaperstekt bacon istället den här gången. Helt okej. Tack för tipset. Kram Eva
SvaraRaderaSer ut att ha varit en väldigt lugn och GOD nyårsafton!! Och med GOD menar jag dels det på tallrik och det sen för ögat...
SvaraRaderaDu skrev att jag skulle ta det lugnt med gräsklippare det här året...hade nästan glömt/förträngt den lilla fadäsen. Men sen gissade du inte så fel...jag är faktiskt inne på hemnet med jämna mellanrum och kollar lämpliga bostäder, jag vet inte riktigt varför, men det kittlar väl lite extra i fantasin att se ev möjligheter...Den som däremot inte alls blir kittlad av tanken, det är mannen i huset...han får något mer panikartat i ansiktet när han förstår att det isåfall skulle föra med sej nya projekt...Men drömma är alldeles fritt och gratis!!
God fortsättning vännen!!
Kram kram
Hej, löjrom är lika med mums men inte för maken, därför blev det ingen i nyår. Får frossa själv en annan gång. Jag använder inte heller den feta creme fraichen, jag använder turkisk eller grekisk naturell yoghurt i lättvariant 3% till nästan allt. Den går ju inte att koka, men jag gillar kalla såser bättre, även till varm mat. Vi åt lamm på nyår och då hade jag en kall vitlökssås till, även maken som annars gillar aromsmör valde yoghurten.
SvaraRaderaHa det gott/Kram
Vilket trevligt bildsvep med höjdpunkten på den där vovven. Jag får en sådan stor lust att sällskapa med den. Lördagskram från en gräsänkling som just nu njuter av "Still got the blues" av Gary Moore.
SvaraRaderaDet där såg ju jättegott ut hum........ får nog ta till det någon helg även om det inte är nyår.
SvaraRaderaGod fortsättning
kram Meta
Vilket partaj till och med vovven kolapsade! Inte illa alls. Ser att det ju blev (som du skrev) nästan samma förrätt som osss. Här har vi ätit upp stenbitsromen men imorgon far vi till Ikea och då köper jag nog en burk till för det var så smarrigt sist till västerbottens pajen.
SvaraRaderaHa en härlig trettonhelg.
Kram Anette
Så mycket fint du har som blommar och nyårsbordet är så fint uppdukat.
SvaraRaderaHej agneta.
SvaraRaderagod fortsättning till dig. Det vsr ett tag sedan jag var här hos dig :(
Men nu har jag uppdaterat mig :)
jag är inte så förtjust i rom....men resten ser ut att smaka mums!!!!
Ha de //mia
Vad mysigt det ser ut! Vadan Leias kollaps? Blev hon trött på er?
SvaraRaderaNi rusade säkert runt i partyhattar och blåste i så´na där "trumpeter"... ;0)
Stor kram!
God fortsättning på det nya året önskar jag dig!! Ser ut som ni hade ett trevlig firande :)
SvaraRaderaKramar Bella
God fortsättning! Inte lätt för djur på nyårsafton med alla smällare och raketer. Blir hungrig när jag läser om din nyårstallrik med löjrom och potatis - den potatisrätten verkar användbar både till det ena och andra.
SvaraRaderaGod fortsättning!
SvaraRaderaGott behöver ju inte betyda krångligt, jag gillar gott och enkelt så tack för tipset.