I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 21 juni 2010

Sommaren är kort, 21 juni 2010.







Min superpolare Monica med bloggen Tjernhus och jag kände sådan tomhet, verkligen, när Viveka Humlebackens Vårteckensutmaning tog slut, så vi sa, låt oss fortsätta med att visa bilder.

Vi kom på att sommaren är ju kort och den måste vi dokumentera med kort. Så då sa vi, låt oss kalla fortsättningen "Sommaren är kort".

Så för den som har lust, häng på.......det är inget organiserat som när Viveka håller i trådarna utan vi bara visar sommarbilder!

Själv börjar jag med mina pioner.......dom blommar! Det är så vackert, jag har svårt att förstå att det kunnat bli sådana fantastiska blommor, rakt upp ur lerig och kall jord som det ju var för inte så länge sedan!
Även Pippi tycker om att sitta vid pionerna och njuta, fast när jag kommer med kameran vänder hon sig så klart bort. Det är väl det här med själen som hon kan förlora om hon tittar åt mitt håll!
I min nya trädgård har jag bara 3 pioner (än så länge....), den lite mörkare överst och denna lite ljusare. Sen har jag en vit, men den har bara tre-fyra blad ännu, den står på tillväxt, men nästa år så kanske......


Jordgubbarna är på gång. Dom var nya förra året, så i år har jag stora förhoppningar om att kunna plocka lite
.
De amerikanska blåbären har börjat forma frukter, men än dröjer det länge till skörd, jag tycker dom brukar vara rätt sena.

Dom "naturliga" vanliga, svenska blåbären är också på gång.


Fingerborgsblommorna växer så det knakar och nu väntar jag bara på att få se blommorna. Fast jag tycker de är fantastiskt vackra i alla stadier.

De vänstra bilderna är min viol som jag tycker så mycket om. Överst till höger ser man en Robinia. Den har vi fått i present och den lär blomma i rosa, vilket den inte hunnit göra ännu, den är ganska ny hos oss. Och under Robinian ser vi Wisterian som växer så det knakar. Ett slag trodde vi att vintern tagit kål på den, men icke!
Ginkon har också kommit igång. Det skall bli kul att se om den hänger med i framtiden också. Vid sidan ser vi till vänster Jungfru Marie nycklar och till höger en nattviol.

Jag ville minnas att jag hade införskaffat en sommarprimula, men den har inte synts till. Förrän i förrgår då jag plötsligt fick se den.....i full fart på väg att blomma. Tänk så glad man kan bli för så lite! Fast lite är det kanske inte, det är ganska stort, om jag tänker efter.





Nävan Johnson's Blue coh daggkåpan står i min "plantskola", men frodas gör dom verkligen!


Till sist, min amplar på verandan har satt fart och snart, väldigt snart.....kommer växterna att välla ut och ner och det kommer att se ut som en djungel!

23 kommentarer:

  1. Vad Kul!
    Jag hänger på, det kanske inte blir sommarkort varje vecka, men då och då. Och blommorna i trädgården fotar man varje dag, alltid är det något nytt på "G"
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar bild på Pippi med pionerna som ramar in!! Var tvungen att kolla om mina smultron har kart när jag såg dina jordgubbar, men nej, vet inte om de tänker "snåla" i sommar eller om de bara är sena.
    Hänger gärna på med sommaren är kort!
    Ha en fortsatt bra dag och sköt om dej!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Vilken superduper bra ide! Jag hänger på och har redan lagt in ett kort! Soliga kramar// Leni

    SvaraRadera
  4. Whao, vilken blomprakt! Vilka pioner! Och mina, som inte blommar än... dom är ovanligt sena och har ovanligt få knoppar i år. Ja, ja, det blir bättre ett annat år!
    Jordgubbarna och blåbären ser verkligen lovande ut! Mums!
    Tänk att du har en ginko! Det är väl världens äldsta träd? Vi såg STORA sådana när vi var i Kina.
    Och sommarvivan ser ju bara bedårande ut!
    Sen gillar jag skarpt kombinationen av blålila nävor och limegröna daggkåpor! Jag har båda växterna, men på olika ställen. Det ska bli ändring på det...
    Dessutom har du ovanligt snygga amplar!
    Kul att se att fler hänger med på "Sommaren är kort"!!!
    Sommarkramar från din superpolare Monica

    SvaraRadera
  5. Det är så prunkande och fint hos dig, det är det här också fast det är fel sorter...mer ogräs. Ibland är det också fint ;DD
    Solskenskramar.

    SvaraRadera
  6. Ohh, borde jag flytta min johnson´s blue brevid daggkåpan. Det är ju jättesnyggt!! Fin sommarviva. Jag har en röd, men den ser hemsk ut eftersom vädret varit så vått. Härliga pioner du har på gång. de är nog världens härligaste blommor. Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  7. JAg tycker daggkåpa är så himla fin, anspråkslös med fin på något sätt... Å vad jag saknar en trädgård...

    SvaraRadera
  8. Sån härlig bild på nävan och daggkåpan, båda tacksamma för de växer så bra, ibland nästan för bra.

    Trevligt förslag att göra sommaren längre med kort. Hänger gärna med, för trädgården står i högsäte nu i sommaren.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  9. Ja den är ju tyvärr det,,så det gäller att njuta,,och det gör jag just nu av dina underbara bilder,,helt underbara..Kram Susanne

    SvaraRadera
  10. Vad tjusigt! Mina pioner har enorma knoppar, men det händer inget... :-( Dina amplar vill jag verkligen se sen när de växt till sig! Kram

    SvaraRadera
  11. Hej igen!
    Ja, Mose brinnande buske lär utstråla någon sorts självantändande gas, som kan brännas om man rör vid den... säkert kemi! Jag tar risken...
    Den salvia jag har, är en vanlig matnyttig salvia, som jag har satt som överbliven kryddväxt från matbutiken för länge sedan!
    Och kopparna, ja dom kan Vivi säkert berätta mer om, dom kommer från Mickes (Vivis man) mamma. Men dom är handmålade i grönt och guld,
    och vackra! Passande för tillfället!
    Vi hörs, massor av kramar från din sommarkompis!

    SvaraRadera
  12. jag tror att både du och vi bor så vackert som vi förtjänar:)
    Visst är det Enzo i trädet, han är hur gullig och busig som helst. Båda hittar ideligen nya sätt att ta sig ut, men vi jobbar på att kattsäkra det helt.. det är spännande varje dag:)

    SvaraRadera
  13. Vilka härliga foton :). Ja, sommaren är kort så det gäller verkligen att ta vara på det som bjuds. Och sen i vinter kan man ju alltid bläddra tillbaka i bloggen för att njuta av minnen! Kram/Annie

    SvaraRadera
  14. Underbara pioner! Njuter av alla fina bilder:)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  15. Men oj vilka bilder!
    Och Pioner!!!
    Jag älskar pioner...men...har tyvärr inte satt några.

    Ja nu njuter Vi!!Av sommaren!

    Lampduken jag har i fönstret är stickat.
    jag har två mindre också som sitter vid fönstret ovanför diskbänken.
    Jag köpte dem av en dam för många år sedan och jag tycker så mycket om dem att jag vill inte ha nått annat.

    Önskar Dej en fin Midsommar vecka!

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Ja, sommaren är kort. Många kort! Fina kort!
    Hulda

    SvaraRadera
  17. Underbart vackra pioner och nävan är superläcker! Härliga bilder på vackra blommor! Det gäller att njuta nu den här ljuvliga tiden som kallas sommar!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  18. vilken härligt rosa färg pionen har!

    fin blogg! kommer snart tillbaka!

    SvaraRadera
  19. Vilka underbara bilder.

    Mina amerikanska blåbär har hararna ätit upp, tror inte det finns mycket liv i dom tyvärr.

    Underbara bilder du har, du måste bo bland prunkande blommor hela tiden ;)

    SvaraRadera
  20. Väldigt somriga och vackra bilder! Eller kort...
    Pippi vill nog bara spela svårfångad när hon vänder sig bort när du fotar. :D

    SvaraRadera
  21. Vad många vackra bilder, både i det här och i förra inlägget! Både härlig trädgård och omgivningar! Det är klart vill vi se trädgårdsbilder även nu på sommaren. Här slog de första pionerna ut i går, så jag har varit ute med kameran...

    Jaså, Pippi vill egentligen inte vara med på bild...

    Glad misdommar!
    Elisabet och Tiger

    SvaraRadera
  22. Kul idé detta med sommaren är kort! För det är den ju, tiden bara rusar iväg tycker jag.... Så mycket vackert du lyckats fånga på bild - både djur och natur.
    Själv är jag lite dålig på att fota något annat än mina voffsingar just nu men jag ska bättra mig och ta med kameran ut i trädgården och på promenaderna och lägga in på bloggen framöver, för självklart är jag med och dokumenterar vår underbara svenska sommar!
    Kram Allis

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta