I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 28 juni 2010

Sommaren är kort, 28 juni, 2010!


Den tacksamma fina bukettrosen Bonica bara satte igång att blomma under helgen. Söt som en marsipanros!Kordes Aloha har hittills blommat med en blomma, men jag väntar tålmodigt på fler.


Detta är en klätterros, som är ganska ny tror jag, Grand Award. Den verkar lovande, fantastisk färg och form!


Veronika, lavendel, sallad, potatis och solrosor och blåhimmel, mer kan man väl knappast begära!


Det blommar för fullt i krukor och byttor vilket inte hindrar mig från att köpa fler sommarblommor......hur skulle man kunna motstå "gammaldagsrosblommande" petunior, lite blåsalvia och tobak och ännu lite fler lobelia......


Jag hade föresatt mig att inte ha med fler bilder på mina pioner.......men se det gick inte.....dessa bilder tog jag innan jag friserade dom häromdagen!


Tomaterna har redan satt frukt, förra året gjorde dom det mycket, mycket senare, men ingen är gladare än jag!Jordgubbar, vi har jordgubbar! Lycka! Omgivningen är överlycklig, han älskar jordgubbar och jag får hösnuva (sant, jag får vanlig hösnuva av dom och nyser och nyser och det kliar inne i halsen) av dom, så omgivningen får dom flesta! Blåbären dom amerikanska formar till sig, men dom vanliga, dom undrar jag vart dom har tagit vägen, det är så glest ute i skogen....någon som vet?


Grekiska vädden har börjat blomma, den blir så fin i buketter ihop med rosor, ihop med allting, förresten.


Tänk att man kan bli så glad över att man har en sommarviva, jag tittar på den flera gånger om dagen och bara njuter!


Blåregnet frodas verkligen, men blommat har det inte gjort, kanske nästa år.......


Fingerborgsblommorna är underliga.....dom flyttar på sig, ju......förra året var det massor på ett ställe ovanför huset, i år finns dom nedanför huset! Och ett par har letat sig in under verandan men sträcker sig mot ljuset och kommer ut, lite krokiga, men dom kämpar på!


Hampflockeln (Eupatorium cannabinum) är snart klar för skörd, så då får vi ta och rulla oss ett rökverk - nä, jag bara skojar! Vi väntar på att blommorna ska slå ut och alla fjärilar komma!


Växterna i mina amplar växer och växer, det blir så fint! Och så hade jag ju planterat "något" i en hink i vintras och kom inte ihåg vad, men det ser ju ut som en trädpion, eller hur? Ingen skulle bli gladare än jag om det är så!


Och överallt vakar vår sällskapskatt Pippi, hon travar runt med oss vart vi än går. Men bara till tomtgränsen!

Det är en verkligt ljuvlig tid nu, och jag måste säga, att sedan jag började blogga, har jag lagt märke till så mycket mer, än jag någonsin gjort tidigare, det är nästan som en gåva, att ha fått dessa bloggögon!

24 kommentarer:

 1. Jo man njuter av fulla drag! Och bloggögonen gör saken ännu bättre. Grekiska vädden väntar jag på att skall växa till sig. Jag fick en fröplanta av min svägerska. Knappast blommar den ännu i år. Men åh vad den är fin. Härlig din pion, man kan inte få för många bilder av dem. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder du visat de senaste dagarna, ja även idag ;-) Bonican är en tacksam och vacker ros, och den röda ser lovande ut, inte alls som en klätterros. Mina ljusgula fingerborgsblommor blev ju ett offer för mannens "trädgårdsskötsel"...:-/ men pionerna blommar fint. Du har en underbar färg på dina. Njut av din trädgård och plantera på bara, vi har en lång höst och vinter senare i år! Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj så mycket som växer hos dej!
  Visst är det en härlig tid nu! Åh, så man njuter! Du har ju en massa växtersom jag inte ens sett - sommarviva t.ex.! Så fin den är!
  Ja, digitalisen dyker ju upp lite här och var! I år får jag många!
  Men du - det ser ut som en vanlig pion! Trädpionen har väl lite annorlunda blad? Kanske har jag fel men hoppas att du har rätt!
  Ha en fortsatt skön sommarmåndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt! Sommaren är (för) kort men det gäller att njuta fullt ut.
  Den där rosen Kordes Aloha tyckte jag var väldigt grann. Gillar de färgerna.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Fint! Mycket har kommit längre hos dig men inte allt. Fingerborgsblommorna blommar för fullt hos mig men inte rosorna, bara louise och therese bugnet. Jag har också gran award, den blommade rikligt hela förra somaren men det är först i vår som den har vuxit på höjden. Blåregnet ska ju beskäras hårt för att blomma bra, men det kanske du har gjort? Vädd gilar jag också, har några olika som blommar tacksamt. Klart pionerna får vara med igen!

  kram louise

  SvaraRadera
 6. Vilken färgprakt och sagolikt vackra bilder. Bilderna på Pippi var ju också fina, hos mig är det samma sak, Hjördis traskar som en skugga i mina fotspår, sötnosen.

  SvaraRadera
 7. Bonicarosen är verkligen en liten pärla, såna har jag också! Och jag har faktiskt en gång använt en Bonica-ros på en prinsesstårta och alla trodde, att det var en marsipanros...
  Men så många sorters blommor du har! Och så fint det växer i odlingslådorna. Man ser dem knappt längre!
  Tänk, att du redan har frukter på dina tomatplantor! Våra har bara blommor än.
  Jag ska snart också lägga ut "Sommaren är kort"- bilder, men dagen idag har ägnats åt att skaffa ny kyl och frys, eftersom vår kyl pajade i natt... Så nu blir det en massa bärande och kånkande! Puh!!!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 8. ...och så kom ju solen i alla fall :D Man kan inte vara sur en dag som denna. Du tar så fina bilder på allt vackert du har i trädgården.
  Kan du inte köpa allergifria jordgubbar? Ska ju finnas vita, för det är tydligen det röda i bären som man inte alltid tål.
  Kramar från Sotenässidan.

  SvaraRadera
 9. Så mycket underbara bilder på härliga blommor!Idag har jag fyndat en "Tove Jansson" ros helt ny för mej...Kram Saga

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med alla sommarblommor vi får njuta av. Mina rosor började också blomma i helgen och en massa knoppar bara väntar på att slå ut i blom. Fick hem fingerborgsplantor under en promenad i skogen, även en lupinplanta som jag inte vet färgen på i år. Har också de fina storblommiga petuniorna som blommar med många fina vita blommor...ja jag bara njuter..
  Vackra bilder du har och klart kissen ska vara med så är det här också..fast 3 stycken som ska kolla vad matte gjort ute.
  Ha en fortsatt fin sommarvecka.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 11. Hej på dej och tack för din hälsning hos mig!Så otroligt mycket fina blommor du har i din trädgård! Här vill jag gärna titta in flera gånger.

  Kramar Monica

  SvaraRadera
 12. Jättefina sommarblommor från din trädgård och vilket fint initiativ till Sommaren är Kort!! Avundsvärd trädgård...

  Kramizar aka

  SvaraRadera
 13. I bland blommor o blader, jag bliver så glader.....Nej nu får jag sluta, så du ej får spader...(på mig)...hihi
  Så vackra bilder , på så vackra blommor!:)
  Och lille pippi, så klart:):)
  KRAMAR Cia:)

  SvaraRadera
 14. Nu när jag satt och tittade på dina fina blombilder var jag tvungen att springa ut med kameran och ta några bilder, men nu är jag tillbaka.
  Jag har faktiskt fått knoppar på mina rosor fastän jag klippte ner dem så de nästan inte syntes. Det hade jag inte trott.

  Ha det så bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 15. Så underbart vackra bilder.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 16. Hej igen, du gullisen!
  Nä, den duken har jag vunnit hos en annan bloggare.:-) Kram

  SvaraRadera
 17. Vilken ljuvlig trädgård du verkar ha, och så bra bilder du tar. Snajsiga montage du får till också, dem är jag inte så lite avis på.
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 18. Helt sagolikt! Man kan nästan känna dofterna bara genom att se de underbara bilderna! Blir grön av avund över dina odlartalanger! :)

  SvaraRadera
 19. Så mycket vackert du har i din trädgård, har säkert sagt det förr, men det tål att upprepas! Dina rosor gillar jag verkligen, och det är något som jag inte har kommit igång med än, har en klätterros, honung, men sen är det bara några riktigt gamla som ingen vet vad det är. Har fått för mig att jag inte ska klara av rosor, fast jag vet egentligen inte riktigt varför. så det kanske är dags att prova!
  Kram kram

  SvaraRadera
 20. JAg har ju ingen trädgård själv men jag slukar alla dina bilder med ögonen så jag blir lite mätt iallafall ;-)

  SvaraRadera
 21. Du tar så många fina kort. Håller med om att man tittar på mycket med andra ögon. Det är häftigt att stanna upp och ta in alla intryck.
  Är Bonicaros en gammal sort? Har några som växer lite vilt och har funnits här i alla tider. Ser ut som marsipanrosor gör de...
  Kram marie

  SvaraRadera
 22. Helt galet läckra bilder! Ja, visst är det underbart just nu! Man vill konservera allt men nej, då skulle det ju inte finnas ngt att längta efter!
  Ha det så gott bland blommor och blader!
  Carin

  SvaraRadera
 23. Hej Agnetha.
  Tack för din som vanligt rika och gulliga kommentar hos mig, det uppskattas.
  Nu har jag kollat på tre sidor i din blogg, länge och noga.
  Jag har läst om vandringen i hasselskogen, oj så vackert, jag trodde jag skulle svimma.
  Jag har läst om bärfisen, om vandringen upp på klipporna, och den hänförande utsikten mot Uddevallabron.
  Jag har sett dina förtjusande kattbilder.
  Alla dina växter i olika utvecklingsstadier, vilken växtkraft, viken sprängkraft, man dånar, vilka bilder, så sköna så man inte kan se sig mätt.
  Jag har verkligen fått någonting, som om jag vistades där livs levande i din natur med alla blommor och skogar och dalar.
  Och dina pioner, så vackert, det går inte att beskriva, så underbart, och den enormt vackra urnan med skuggviolen?
  Viken härlig bildupplevelse du har gett mig i kväll.
  Tack så hemskt mycket, och du som brukar skiva så bra om min plats på jorden, och så bor du mitt i paradiset.
  Jodå jag vet att det finns många olika fina sorts platser, men ert klimat tilltalar mig, och den frodighet och växtkraft.
  Pionerna, pionerna oj,oj, kan inte gömma dem.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 24. Förresten kan jag få låna din första rosbild i detta inlägg, bara att spara i min dator.
  Kram Zara

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta