I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 10 juni 2010

Snäckskalsdalsutflykt - en typisk sådan.


Vår fjord.
Igår var det läge för en underbar utflykt till grannkommunen där det finns ett fantastiskt naturreservat ute i havsbandet.

In med hunden i bilen, omgivningen hade ett stressat uttryck i pannan och redan där borde jag anat oråd.

Men vi kom iväg. Ända ut till stora vägen. Då skrek det ur bilen. Det hade hänt igen. Vi hade fått en sten in i hjulhuset (tror jag det heter). Det låter förfärligt både inne i bilen och för andra trafikanter. Detta är sån't som tyvärr händer när man bor ute i bushen som vi gör.

Omgivn satte igång att backa på stora vägen för att plötsligt tvärbromsa, det lär vara bästa sättet att bli av med stenar som hamnar där. Och så full fart fram - tvärnit. Pröva att köra. Göra om alltihopa. Så där höll det på en bra stund. På stora vägen.....

Jag förklarade mig villig att stiga ur bilen, ta hunden och gå hem. Behövs inte, sade omgivn, det är snart fixat......

Till slut kom vi vidare.

Inte till Nötö (som det heter dit vi skulle) utan till metropolen för allt fixande och trixande när det gäller pyssel à la Martin Timell. Sotenäs Trä. Ett absolut gigantiskt byggvarhus mitt ute i ingenstans. Man vallfärdar dit. Och jag tycker också om det, men kanske inte lika mycket när vi skall på utflykt.

Hur som helst, efter mycket spring i deras stora köra-igenom-lager hittade vi inte det vi skulle ha, fyra små hållare till stuprännor. För det fanns inte längre i den dimension vi behövde.

Det blev då två nya rör som inte fick plats i bilen.

Egentligen.

Men med inpackning av Tingelings täcke så att rören inte skulle gå igenom rutan framtill och ett annat täcke bak, så att inte rören skulle så samma väg där, så gav vi oss iväg.

Tingeling hamnade lite under rören och kunde knappt sticka upp nosen. Stackarn.

Vi var nu på god väg. Klockan hade visserligen tickat iväg mer än vad vi räknat med. Då kom vi på att vi inte hade någon skaffning med oss, varken något att äta, men framför allt, inget att dricka. Och vädret var tryckande och jag hade börjat få huvudvärk.

Alltså in till samhället. Köpa vattenflaska. Tigga plastmugg. Till apoteket. Köpa huvudvärkspulver.

Utanför apoteket hade dom en fantastisk plantering med vackert blommande rosor. Positivt.

Själva samhället är fullt av hur vackra kusthus som helst. Här en bild från gatan där fiskaffären ligger. Fint eller hur?

Nu fortsatte vår utflykt.

Det hade nu gått ganska lång tid och omgivn kom på att han hade en tid att passa. Detta innebar att vi hade en halvtimma på oss för att komma hem (det tar 20 min hem) och för att göra själva utflykten. Lyckat!

Som tur var kunde omgivningen senarelägga tiden med 1 timma.....

Vi for i uptempo över Sotekanalen och ut på Nötö. Parkerade och rusade ut i naturen för att njuta "fort en gång".....

Just det här med "fort en gång" borde jag ha uppmärksammat för flera decennier sedan, att det är något lurt med det, men man ser ju inte alltid klart....om jag minns rätt så tyckte jag nog t.o.m. att det var lite charmigt.......Då.

Här är i alla fall Nötö, Ramsvikslandet, bara hav och sten så långt ögat når.....en obeskrivar frihetskänsla, och lika fantastiskt vackert antingen man har god tid på sig eller har lite bråttom.Vi hann ju inte gå så långt, men det är underbart att få andas frihetsluften där ute i havsbandet ibland.


Vi åkte hemåt.....Tingeling är lite lustig, hon sitter gärna och tittar ut genom bakrutan, det ser lite gullligt ut.

Så nu har jag beskrivit en utflykt med picknick à la Snäckskalsdalen.

Men det är inte så illa som det låter, det är ganska trevligt och dessvärre är vi nog ganska lika både omgivn och jag! Och roligt har vi, vi skrattar faktiskt åt våra egna, ibland dråpliga små äventyr!

13 kommentarer:

 1. Bilderna på Tingeling under grejerna i bilen är underbara!
  Även om ni hade bråttom så ser man hur härligt fridfullt det var dit ni åkte. Skulle gärna ha suttit där ett par timmar med en kopp kaffe och trevligt sällskap!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från Nötö. Skönt med små utflykter ibland. Min hund är likadan när vi åker bil, hon sitter och tittar ut genom bakrutan.
  Om en vecka kommer min dotter hem från sin 80-dagars långa resa i Asien. Åh, vad jag längtar.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Och det är ju det viktiga, att ha roligt och kunna skratta åt små misshälligheter! Du får ju dessutom andra att skratta också! Det är inte alls dåligt!
  Rosorna utanför apoteket var ju bara dom värda en utflykt!
  Och den sepiabruna bilden av samhället ser ut, som om den var tagen på 20-talet, ja 1920-talet, menar jag då...
  Till Nötö skulle jag också vilja åka på utflykt!
  Såå vackert och fritt!
  Tack för en vacker och rolig utflykt!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Puh, men huvudsaken att ni trivs. Det ser bedårande vackert ut./Kramen

  SvaraRadera
 5. Ramsvik är en naturupplevelse utan motstycke. Väldigt vackert året runt men speciellt på sommaren.
  För att inte tala om lilla samhället Hunnebostrand ;D
  Lilla söta Tingeling i baksätet mellan stuprör och filtar.
  Nästa gång får ni ha bättre med tid på er ute på Fykan och Ramsvik.
  Hunnebokramar.

  SvaraRadera
 6. Men herrejisses vilket äventyr, och vad betyder omgivn????

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig historia och jag antar att omgivn är din "gubbe". Rätta mig om jag har fel.
  Tingeling är verkligen hur go som helst och tålmodig också vad det verkar.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Ja, du ..ett gott skratt föränger livet sägs det...oj, vad jag skrattat när jag läst om er utflykt. Härligt!!!
  Tingeling ser ut att vara lugn trots allt hon får vara med om....*fniss*
  Önskar dig en skön kväll/kram

  SvaraRadera
 9. Vilket äventyr det blev :). Tur för oss läsare, jag drog på munnen en hel del gånger under läsningens gång ;). Hoppas nästa utfärd till nötö går mer planenligt så ni hinner njuta en lite längre stund av själva resmålet!

  SvaraRadera
 10. Vilken utflykt!:) Fina kort. Roligt när man sitter här och känner igen många av platserna. Men det första kortet, är det tagit ifrån vägen bort mot Nordens Ark, hmm?! Angående min söndagsfrukost i solskenet, så blev det väldigt lyckat. En nyvaken och förvånad sambo stegade ut till dukat bord. Om man ska klaga på något så blåste det en del och den nyinökpta GT blev som bortblåst...till grannen..rättare sagt!! HahA! Han blev minst sagt förvånad när dagens tidning slår han i huvudet...:=)

  SvaraRadera
 11. Jag måste säga att er "röriga" dag var värt mödan, UNDERBAR plats! Så vackra bilder! Kan vi åka dit sen? Kram

  SvaraRadera
 12. Huvudsaken med utflykter är väl att man har roligt! Även om det ibland kan vara skönt att slippa stressa. :D
  Higgins är precis som Tingeling när det gäller bilturer, han sitter i baksätet bakom passagerarsätet och tittar intresserat ut på landskapet vi åker förbi. Han skulle däremot inte finna sig i att behöva dela sin plats med en massa rör! Han kan bli sur om vi har med passagerare som han måste dela baksäte med!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta