I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 2 juni 2010

Försommardag i Snäckskalsdalen.


Nu har jag tagit av mig mina arbetshandskar, ätit makrill (japp, idag igen....undrar vad det blir i morgon...) och begrundat dagen.

Tack för alla snälla undringar om Tingeling som varit krasslig! Det är väldigt rart att så många är delaktiga när man blir bekymrad. Det är fantastiskt helt enkelt!

Antagligen har Tingeling ätit något, någonstans, som helt klart inte varit lämpligt ens för en Golden Retriever som vanligtvis äter absolut allt, allt, allt.....och mår bra. Men nu är hon glad igen och viftar på svansen!Idag har jag städat min garderob, det var minst sagt kämpigt, men det gick, och det känns väldigt bra att det äntligen blev av. Och med det börjar ju givetvis mitt ordningssamma liv där det aldrig mer blir rörigt....

Jag har haft ut krukväxter på verandan och spolat av dem. Det var nödvändigt, absolut. Det känns bra, nu är dom inne igen och ser gladare ut. Eller grönare, snarare.Så har jag tittat till mina land. Det ser hyfsat ut. Salladen växer. Och kryddorna grönskar.


Det är salvia överst, sedan en limefärgad mynta och en (vanlig?) mynta.

Jag hade inte mer än tittat till allting när jag tyckte jag såg någonting i högra ögonvrån......gissa vad som låg i en av mina odlingslådor.......Nisse, så klart.

Han rörde inte en min och när jag flaxade med armarna och hyssjade åt honon bevärdigade han mig inte ens med en blick....

Han värmer kanske upp jorden så att mina rödbetor och morötter kommer upp fortare.


När vi går en efter-middagen-tur med Tingeling följer katterna gärna med. Men blir det utanför tomten skriker Pippi och vill att jag skall bära henne på höger (inte vänster), höger axel. Men hur hon vet var tomtgränsen går har jag aldrig förstått, men hon vet faktiskt var den går.

Och på bilden är det Pippi och jag, det där till vänster om Pippi skall vara min frisyr (rufs) som sticker ut (håret är under återutväxt....inte så kul).

15 kommentarer:

 1. Vilka härliga odlilngslådor du har! Ja, ja, katter är sej lika, man vet aldrig riktigt var man har dem.

  Skönt att vovven är bättre! Man blir ju alltid orolig när djuren inte mår bra - de kan ju liksom inte tala för sej.

  Ja, vilka dagar vi har! Det gäller att passa på att njuta av allt vackert och av solen! Åh,så skönt det är!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ha-ha! Vilken knasig katt du har. Ja, Pippi alltså. Han den andra verkar rätt klyftig. Det är säkert varmt och skönt i den solvarma jorden. Eller använder han den möjligen som sin privata toalett..?

  SvaraRadera
 3. Hej! En underbar egenskap du har - att kunna se det positiva i allting: När katten lägger sig i din odlingslåda, så hjälper det till att värma jorden, så att grödan kommer upp tidigare... fantastiskt! Var glad för den egenskapen!
  Idag har vi också haft sol och varmt - äntligen!
  Men vi har ALDRIG haft så fin gräsmatta som i år, säkert mycket beroende på den svala och regniga våren!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga odlingslådor.. önskar att jag hade ork att kopiera dem...

  SvaraRadera
 5. Skönt att Tingeling mår bra igen. Hundar hittar ju så mycket ute. Vår hund var kurrig i magen av och till. Till sist hittade vi vad det berodde på. En hare hade dött under vår altan under vintern. Mums!

  Nu är klockan över elva och vi har 16 grader, riktigt skönt!

  Ha en härlig torsdag!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Tack för din rara o omtänksamma ord inne hos mig...Kram Therese

  SvaraRadera
 7. Även vi ,har idag haft sol o värme, och jag har narturligtvis jobbat!:)Men njuter ändå !!!:)
  Skönt att Tingeling mår bättre:):)

  Nisse kanske ruvar....på någonting gott, som snart ska komma upp?:)Och Pippi ser ut att ha det så bra som man kan ha det, på mattes axel, med svallande hår som kudde, vad kan bli bättre, kanske tur det är Pippi och inte Tingeling som vägrar gå över tomtgränsen, kunde blivit tungt...hihi, men snart kanske han ser att andra axeln är fri ?:):)
  KRAM på dig, bästa du, Cia:)

  SvaraRadera
 8. Det var ju skönt att Tingeling har piggnat till igen!

  Ja, katter är roliga... Vi odlar mest i drivbänkar med luftigt lock, inte bara för kattens skull utan även för rådjur och älgar... Måste visserligen vattnas mera för hand, men man slipper objudna gäster. Tiger rafsar garanterat i jorden om man någon gång ställer upp locken t.ex. när det regnar för att slippa vattna. Men annars använder han växthuset som toalett, torrt och bekvämt...

  Varma försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Skönt att vovvsingen mår bättre!

  Har du ätit makrill??!! Guud såå gott!!! Jag och mina föräldrar pratade om det häromdagen och längtar tills första middagen med makrill på menyn. Vi ska ut och testa fisklyckan på söndag!

  Tack för gratulationen på min dag!

  Idag är det student och vi ska svettas i värmen i Uddevalla bland alla andra människor, men hellre det än regn! Ser ut att bli en toppendag idag med.

  Kram
  M

  SvaraRadera
 10. jag skulle väldigt gärna ha en odlingslåda med en katt i, jag. var kan man köpa sådana frön?är katterna som gror ur sådana frön allergivänliga? ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 11. Skönt för en katt att ha en ordentlig inhägnad för sina vilostunder. Dina odlingslådor är jättefina, skulle gärna försöka mej på sådana. Vad använder du för material? Pil, sälg????

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 12. Skönt att höra att Tingeling mår bra igen! Alltid oroligt när de fyrbenta inte mår bra. Dina kissemissar är för söta tycker jag. Klart att Nisse lägger sig där det är fint - det har ju du gjort för hans skull, eller hur!!. Jag säger det igen, din Pippi påminner så mycket om min Jasna - minnen väcks till liv./Kramen

  SvaraRadera
 13. Tycker nog att Nisse har väldigt manliga drag...gör inte riktigt som vi kvinnor vill, och ändå har sin charm. Är fortfarande så imponerad av dina odlingslådor, så nästa vår ska jag vara mer förberedd och försöka på mig åtminstone en.
  Även jag har haft hund, som åt allt möjligt, även sådant som var högst olämpligt, så det vart några turer till tant veterinär och till slut kändes det som om vi betalat för en hel kennel, men det var han värd.
  Hoppas att du kan njuta av solen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 14. Nisse vill nog ha en egen tomt med staket runt! Kanske låg han i din odlingsbädd och planerade hur han vill att hans hus ska se ut. :D

  SvaraRadera
 15. Vår katt Bosse, tyckte det var väldigt trevligt att gå in under glasrutorna i odlingslådorna och sitta där i värmen o göra sina behov. De ser allt som del av sin värld och inte vår.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta