I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 2 juni 2010

Tingeling är bättre idag!


Tingeling är tack och lov mycket, mycket bättre idag och blev glad och viftade på svansen när hon fick följa med husse ut på makrilljakt. Hon gillar att vara på sjön (vi säger egentligen sjön här, när vi menar havet). Veterinären hittade inget fel så antagligen har lilla fröken gjort en walk-about till nåt riktigt smarrigt ute i naturen....!

p.s. när makrillen går till då åker man ut varje dag, absolut varje dag, minst en gång var dag, tills det är helt uppenbart att makrillen simmat iväg, bort, långt bort, för den här gången. och sen väntar man bara på nästa gång, man frågar, det rings, det spörjs och i regel kommer det en gång till, minst. och då blir det samma sjå igen. men kul är det. d.s.

18 kommentarer:

 1. Låter härligt att vara ute med båten, och makrill är inte så illa:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Skönt att jycken piggat på sig.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att Tingeling mår bra!
  När makrillen går te så får en passa på. Väldigt roligt att jag kunde vara till hjälp med att slippa krulliga stekta makrillar ;D

  SvaraRadera
 4. Så skönt att Tingeling återhämtat sig!! Man blir så orolig när ens djur inte mår bra, dels är det ju ibland svårt att veta orsaken och sen är man livrädd att det är något riktigt allvarligt.
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Puh vilken lättnad att Tingeling är bra igen! Så underbara djur du har, för mig är djuren allt :-)

  SvaraRadera
 6. Å så skönt att Tingeling pigat på sig!
  Makrillfiske låter helt underbart! I vår lilla sjö kan man dra abborre, gädda och öring. Och det smakar ju så himmelskt med egen fångst!

  SvaraRadera
 7. För flera år sedan minns jag att en kompis till en kompis (invecklat?) hade en golden som smet in i skogen och hittade på hyss. Han hade troligtvis druckit vatten ur någon pöl där vattnet var förorenat och han blev jättedålig! Min hund äter bara katt-bajs... Inte blir han dålig men det är äckligt tycker jag!
  Ha det bäst och klia Tingeling en extra gång bakom örat!

  SvaraRadera
 8. Hej

  Ja det är oroande när ens vovve är sjuk. Hoppas nu er vovsing också mår bra. Vår är på bättringsvägen

  SvaraRadera
 9. Åh, så skönt att hon mår bättre! Ja, det är väl ganska troligt att hon fått i sig något olämpligt, den rasen är ju ganska så matglad... Vi har haft en labrador en gång och hon åt ALLT!
  Kul med makrillen - man undrar bara vad ni gör med all makrill?
  Vi har det likadant här, när horngäddan går till i mitten av maj och sen en gång på hösten. Fast då står folk på piren vid Falsterbokanalen och fiskar med kastspö. Vi brukar röka horngädda, det ät jättegott!
  Ha en skön kväll, kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Skönt att Tingeling mår bättre idag. Tråkigt när djuren är sjuka.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 11. Men lilla Tingeling som mått så dåligt skönt att hon är på bättringsvägen kanske är liten släng av sommar sjuka?
  Det är jobbigt när hundarna inte mår bra.Till grannar på campingen har Vi nu ett Norskt par och deras lilla tax....gammal och förvirrad liten jycke tycker han ser lite senil ut.
  Han bara går runt runt och lindar in sig i allt.
  Just nu är Vi i Strömstad Vi stannar här några dagar och vi ska bara njuta.

  Sköt om Dej och en hälsning till Tingeling.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Stackarn... Hon såg verkligen för ynklig ut där hon låg bland alla filtar. Jag förstår att ni blev oroliga, skulle jag också ha blivit! Skönt att hon piggade på sig så fort. Visst är det bra att ha läkare och veterinärer i familjen men de är sällan så förstående som man skulle önska *ler*. Smaklig spis! Är inte ett dugg avundsjuk för makrill är verkligen inte min favoritfisk ;0).
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att Tingeling kryat på sig! Och klart det heter "på sjön"! ;0) Något annat har aldrig vi heller sagt.
  Kramisar!

  SvaraRadera
 14. Så skönt att Tingeling är bättre! Man blir nog ganska lätt skrämd när ens kära små fyrfota mår dåligt. Makrill har jag knappast någonsin ens smakat på! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 15. :) Vad bra att Tingeling är bättre idag! Här säger vi också "ut på sjön" :). /Annie

  SvaraRadera
 16. Härligt att höra att Tingeling mår bättre.

  Vad roligt och spännande det verkar med "makrilljakten" hade ingen aning om att det var så det gick till. Tänk vad mycket man lär sig genom andra bloggare:)

  Din grand finale på vårtecken ger jag ett MVG. SSSnyyyyggt!

  Kram

  Maria

  SvaraRadera
 17. Puh! Skönt. Och inte helt obekant. Min gamla golden Selma var en sån som kunde käka precis vad som helst, utan urskiljning. Jag minns speciellt en gång när hon och en hundpolare (också golden) hittat en jättehög med halvrutten lök. Vad det resulterade i vill ingen veta. Ööörk ...

  SvaraRadera
 18. Så skönt att Tingeling kryade på sig så snabbt!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta