I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 23 juni 2010

Morgongymnastik. Kattsäkrade odlingslådor.


När man kommer ut på morgonen är katterna redan igång. Nisse är väldigt noga med morgngymnastiken och stretchar som om han hade gått på kurs för att lära sig.När gymnastiken är avklarad kan man ägna sig åt att sitta och vara vacker!

Som jag skrev för ett tag sedan så hade Nisse intagit mina odlingslådor och låg där och gosade sig om dagarna, krafsade i jorden och ställde till allmän röra. Vad han gjorde mer vill jag helst inte veta, men jag bytte i alla fall det mesta av jorden och sådde på nytt, det kändes som om det vore bäst så.


Samtidigt "kattsäkrade" jag lådorna genom att lägga kycklingnät ovanpå och det hjälpte nog. Jag har inte sett Nisse där mer.
20 kommentarer:

 1. Snygg Nisse-strecthning! Man borde nog lära sig ett och annat av katterna som är riktiga livsnjutare!

  Bra idé med kycklingnät! Här har vi det mesta i drivbänkar, främst för att slippa att rådjuren äter upp det vi sått... Förra året var vi för sena att sätta upp skydd över jordgubbsplantorna, så då blev det inte många jordgubbar... I år var vi förutseende och nätet har varit på länge nu. Ser fram emot jordgubbar så småningom.

  Men varför gillar katter öppen jord? Samma här, om det finns en plätt så är Tiger där. Just nu slåss vi om det nyplanterade plommonträdet, där han gärna vill rota runt i jorden... Suck!

  Ny snygg header igen! Har börjat fatta idén... ny header efter säsong.

  Trevlig midsommar!
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Han är fin Nisse så jag antar att han är förlåten för oredan han ställde till med i odlingslådorna. :D
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Stackars dig Nisse, aldrig får man ha sitt roliga ifred! Kattkramar från Zorra och Tuffs ;-)

  SvaraRadera
 4. här hemma ägnar sig katterna mest åt jakt, roligt för dem kanske men inte för mig som får plocka bort möss och fåglar mest hela tiden.

  SvaraRadera
 5. Min tofflan har ännu inte hittat mina pallkragar gudskelov, men herrejisses de stora krukväxterna inne. Jag har gjort alla världens kattatrapper runt stammarna, men till slut kommer den alltid förbi dem, det bästa hittills har varit starkt papper tejpat runt stammen. Otroligt dekorativt :( ! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Han är för söt, lille Nisse!
  Fiffigt med kycklingnäten!
  Bamsekram från Monica!

  SvaraRadera
 7. Smart att kattsäkra! När min hund var valp älskade hon att kura ihop sig i kryddkrukan - lite jobbigt eftersom hon är en långhårig bearded collie. De kryddorna gjorde sig aldrig riktigt i maten om man säger så...
  Som tur är har hon vuxit ur krukan, annars hade jag snott din idé:)
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 8. Nisse kanske har bästa gödsel i länet? Kostar inte mer än lite torrfoder och några sorkar, till skillnad från näringen i butiken. Å andra sidan lukar nog Nisses gödsel lite värre... :)

  SvaraRadera
 9. Ja katter de gör som de vill.
  Vi har mycket katter i kvarteret så jag får alltid lägga på nät innan allt som jag sått kommit upp annars så har vi allt ommöblerat i "buttarna"
  Just nu är det någon el några katter som har toa vid väggen där vi har mest sand så där ska det bli omgjort och stenar lagda istället.
  De lyssnar inte så bra när jag säger till dem att bajja någon annanstans istället.

  Kramar!

  SvaraRadera
 10. Katter är kloka djur som sträcker på sig ofta, tänk om vi också gjorde det så slapp en del av oss värk i kroppen. Din Nisse liknar min Chester. Har själv odlingslådor som jag fick lägga galler på annars hade de gödslat ner mina fröer..inte så fräscht precis och vem vet vart fröerna hade hamnat?. Men nu har det börjat växa där då gallret åkte bort och katterna tappade intresset för lådorna.
  Önskar dig en trevlig midsommar!
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 11. haha åhh lilla Nisse då :) skönt att du löste problemet så du slipper jaga honom kors och tvärs

  kramar Malin

  SvaraRadera
 12. Snygga Nisse då!! Katter vet sitt värde.
  Sen blir jag så avundsjuk på dina odlingslådor, har mina pallkragar som inte alls ser lika fina ut. Men till nästa vår så...hoppas jag i allafall.
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Vad smart med kycklingnätet över :). Men han är nog söt din Nisse :). Kram/Annie

  SvaraRadera
 14. Katter är ju för härliga på morgonen när de sträcker på sig så där. Vilket bra tips för att hålla katten borta från odlingen. Ska jag komma ihåg om vår får för sig något sådant.
  kram Ullis

  SvaraRadera
 15. Mysig misse Nisse!

  Glad och skön midsommar önskar jag dig!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 16. He,he...tar vel ikke hensyn til hvor morgen gymmen skal taes....skjønne bilder...

  SvaraRadera
 17. Vad gullig!! Jag har oxå en Nisse i huset men det är sonen o han är inte så mycket för att stretcha.
  Önskar dej en fin midsommar. /Knatten

  SvaraRadera
 18. Förstår att de har svårt att låta bli dina odlingslådor men han är väl förlåten lilla Nisse! Ha nu en riktigt skön midsommar!/Kram Merja

  SvaraRadera
 19. om du tycker nisse är för jobbig, får du gärna skicka hit honom. här får han gräva i grönsakslandet så mycket han vill (tror jag) ;)
  härliga bilder i alla inlägg här nedanför också!
  hoppas ni får en riktigt fin midsommarhelg! vi drar iväg imorgon, men bara över en natt. mycket annat på g just nu...
  kram
  ingela

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta