I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 3 juni 2010

Husbygget - verandan.


Vår veranda första sommaren. Veranda och veranda, ett kaos mer.


Den här bilden visar hur det gärna hade fått se ut.......Ett chict, organiserat kaos, som dessutom råkar vara förgkoordinerat, allt i svala sommarfärger. T.o.m. hunden matchar.


På våren andra året fick vi hjälp med verandan, fort gick det och bra blev det.Här ser vi också att mitt i all bråte och oreda har jag kånkat fram mina krukor med vårlökar.


Återigen hade vi våra två tidsstudiehundar i tjänst. Den speciellt skräckinjagande Kalle (aldrig utan ett gosedjur) fick snickaren att arbeta hårt och effektivt. Det är inte var dag man har en mördarretriever hängande över sig. Tingeling satsar mer på att vara söt!


När det drar (blåser) kan vi dra oss in under taket och sitta där och mysa.


Nästan klart!


Och så här såg det ut förra sommaren.

17 kommentarer:

 1. Kul att få se bilderna under tiden ni arbetade med den:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Så fint ni får det! Hoppas på en varm och skön sommar med många mysiga stunder på verandan.
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Roligt att se andras projekt bli till. Snyggt blev det!! Verandan ska ju fungera bra... där ska man förhoppningsvis tillbringa många sköna stunder och den ska tillhandahålla både sol och skugga. Har skissat på vår nya uteplats men inget är riktigt spikat än. Vi bygger väl klart det vi håller på med... först!

  Kram i solen.
  Eva-Mari

  ps. Tänk jag hittade en ampel som din på min plantmarknad! Fast den var det inte halva priset på minsann!!

  SvaraRadera
 4. Tack för dina rara ord....Vad fint det blir, alltid kul att ta bilder när man håller på o grejar! Hoppas att solen skiner på dig idag! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Mördarretrivers är inte så vanliga va?

  SvaraRadera
 6. Mysigt. Vi har också vår uteplats så in mellan två huskroppar, det är så skönt på kvällarna!

  SvaraRadera
 7. Vilken härligt stor veranda!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Verandaen din kommer til å bli en drøm :) SÅ søt Kalle er!!

  Vet du, jeg trodde nesten jeg så Statsraad Lehmkuhl i går og fortet meg å ta bilde. Men ved nærmere ettersyn var det nok ikke det allikevel, men den lignet veldig :) Du ser den i siste blogginnlegget mitt. Du kan jo tipse meg om du vet at de seiler mot Oslo?

  Ha en nydelig helg!

  SvaraRadera
 9. Jag skrattar när jag läser ditt inlägg, vi byggde också altan/trappa förra sommaren, och bland det första som kom fram som snickaren (mannen i huset) fick snubbla över, det var blomkrukor i alla storlekar...Att vi fortfarande är gifta är ett under! Sen är det väl lite så här i huset, det blir liksom aldrig riktigt färdigt, så något staket har vi inte än. Men nästa sommar kanske...
  Så klokt du skrev på min blogg, visst ser man med andra ögon när man bloggar, dels har man fått nya vänner "där ute" och sen tror jag att svåra händelser i livet gör att man ser saker som man inte tagit sig tid med förr, och kanske varit självklara också. Så känner jag att det blivit för oss.
  Hoppas du får en solig och skön helg!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Där blir det många grill-kvällar kan jag tänka mig! Bra att hundarna håller reda på de som arbetar. Gibson höll koll på en som satte blommor här utanför igår. Han var noga och inspekterade väldigt nära (näsan ner i jorden alltså). Jag tror att han blev nöjd ;-)
  Ha det bäst och njut!

  SvaraRadera
 11. Det är roligt att se förändringar i bilder, ni verkar flitiga med hela ert bygge! Ha en skön helg!

  Kram louise

  SvaraRadera
 12. Nej, mördar-retrievers är inte att leka med... Och gose-djuret gör det hela än mer skrämmande.
  Men så fick ni ju också en fin altan!
  Ser jättemysigt ut på bilden tagen från altanen ner mot den lilla grusvägen. Så fint inbäddat i grönskan det ser ut på sista bilden.
  Och så skönt att ha en del av verandan under tak.
  Jag förstår att ni sitter där och myser!
  Ha en bra dag, kära vän! Här skiner solen från en klarblå himmel och det är redan 23°!!!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 13. Med såna skräckinjaganda övervakare förstår jag att jobbet gick undan!

  SvaraRadera
 14. Vad fin verandan blev :)Tur att hundarna var med och höll koll...oftast brukar det väl vara husmor som är den ständiga övervakaren ;). Hoppas ni får många sköna stunder på er veranda i sommar! Ha en skön helg! /Annie

  SvaraRadera
 15. Vad trevligt att se hur projektet fortskridit, fast det brunfärgade settern skaffade ni aldrig :) Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 16. Ja, det har jag då förstått - vikten av att ha en uteplats med lite tak över! Det är verkligen guld värd att ha! Så fint det blev och så användbart sen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 17. Exakt så där ska en altan se ut, lite under tak, vindskydd och möjlighet till sol! Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta