I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 11 juni 2010

Trädgårdens tillstånd just nu.Nävan "Johnson's Blue" blommar ymnigt trots (eller tack vare, vet inte vilket det är) regnet.

Pionerna har stannat upp lite grand, kanske på grund av regnet och kylan (vi har bara sådär 10-12 grader). Men knoppstadiet är vackert så det gör ju inte så mycket!
Tingeling hon sover, hon.


Salladen ser ovanligt grön och röd och fin ut.


13 kommentarer:

 1. Gillar verkligen den djup blå färgen på nävan Johson´s blue, den är verkligen snygg.
  Ha en mycket trevlig helg!
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag gör som Tingeling idag, sover. Vädret här hos oss är inte direkt inbjudande, regnar och är riktigt kallt.
  Vilken fin blå färg på nävan! Satte något liknande i en zinkbalja förra sommaren, men han drunknade i allt regn i höstas, fast vi borrat hål i baljan, synd. Så nu blir det att införskaffa ny.
  Ha´en bra kväll!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, pionknopparna får gärna vänta med att slå ut tills det blir soligt igen ;))
  Ha en härlig fredag!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 4. Tycker som du, mycket i naturen har stannat upp och står stilla! Verkar att vänta in soligare dagar...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Härliga foton! Skönt att Tingeling repat sig!
  Ha en skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej kompis! Ja, här har det också stannat upp, det har regnat varenda dag sedan i måndags. Och varit kyligt! Din "Johnson's-Blue"-näva är jättefin! Vi har också en blålila näva, som vi kallar "Kaukasisk näva" (?), men den blommar inte än. Och våra pioner står också fortfarande i knopp...Men myrorna kalasar!
  Än är det inte sommar här!
  Idag hittade jag dessutom röda liljebaggar på våra orange liljor! Försökte plocka dem, men de har ju en förmåga att försvinna. Men maken läste (på nätet, förstås!), att man ska skaka ner dem på marken och strö "Myrr" eller liknande där. Så det har vi gjort. Få se om det hjälper...
  En skön helg önskar jag dig och omgivn.
  Kramar,Monica

  SvaraRadera
 7. Du har rätt, även pion knoppar är fina, och sen :-)) Tingeling gör helt rätt idag ;-) Kram

  SvaraRadera
 8. Djur har inte en massa "måsten" så de kan ju sova när som helst. Vi människor får nog bli lite mer som djuren och sova när vi känner för det! Enda fördelen med detta envisa regnandet är ju att allt pollen regnar bort och det blir rent och snyggt.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 9. Jag ser att mammas kaukasiska, ser likdadan ut som din blåa, näga inte blommar, men det gör min.. och vi bor typ 300 meter från varandra... undrar hur det kan komma sig..
  Visst är det försommarhärligt i trädgården nu!!
  kram

  SvaraRadera
 10. jösses, vilken massa inlägg du hunnit med igen! det är alltid lika intressant att läsa dem. den där cykelslangen såg faktiskt riktigt otäck ut... du borde kanske sno den och lägga den i din trädgård i stället. jag har precis köpt en gummiorm till vårt trädgårdsbord så att inte fåglarna ska använda bordet som toalett...
  pionknopparna är så fina som sådana, så ingen brådska där inte, om du frågar mig.
  ha en skön helg!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 11. Mmm njutningsfulla bilder./kramen

  SvaraRadera
 12. Gillar Tingelings inställning till livet! *ler*

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta