I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 20 juni 2010

En försommardag.
Det är så vackert ute nu, allt står i sitt fulla flor, smått och stort.Tingeling och jag går till en liten sjö, färgerna är underbara, ljuset är speciellt och Tingeling hon trivs också och simmar lite som vore hon på badsemester.Det finns inga stora bokskogar där vi går, men en liten bok har på något vis hittat till strandkanten och den är så skir i sin grönska.På ängarna är det fullt av smörblommar och andra blommor och grässtrån av olika slag, men smörblommorna lyser mest nu.


Vid vägkanten har vildrosorna börjat blomma och alla andra fantastiska rosor i all ära, men dom här strävsamma, lätt förgängliga rosorna är allt lika underbara i sin enkelhet.
Tingeling och jag traskar vidare och på vissa delar av vägen är det som en riktig lövsal. På ena sidan en bergvägg full med ormbunkar i olika utföranden, på andra sidan en hasselskog.
Utblommade maskrosor är väldigt vackra!


Likaså dessa långa smala, rangliga fibblor. Förresten, är det fibblor....?


Har funderat på at,t om jag någon dag skulle känna mig nervsvag, kanske jag skulle tugga i mig lite valeriana.....det låter som en god idé, men jag vet inte....kanske bäst att låta bli.............

20 kommentarer:

 1. Så härligt somriga bilder :)
  Här är det mest grått och regn hela tiden,,ingen lust att vara ute ,,så nu får det bli inne projekt..Kram till dagen Susanne

  SvaraRadera
 2. Bada verkar vara livet för en golden.

  SvaraRadera
 3. Sagolikt vackert! Vilka promenadvägar du har omkring dig!
  Härligt med en badande hund. Har tidigare haft Goldens och de är ju inga badkrukor precis! Nu har jag en Chow Chow, för honom är ett bad att doppa trampdynorna någon millimeter! :)

  SvaraRadera
 4. Tingeling är min motsats ... i vattnet! Väldigt fina bilder på naturens skapelser!
  :)

  SvaraRadera
 5. Tack för vandringen! Härligt att få följa med! Ja, det är en fibbla,tror jag!
  Va skönt att få bada lite grann....
  Ha det så gott önskar jag från ett regn i norr
  Carin

  SvaraRadera
 6. Så nu har jag "följt med" på promenad, en försommardag!:)Härligt!:)
  De gula smörblommorna får mej alltid att tänka tillbaks på barndomen, vet ej varför, kan nästan känna en "doft" därifrån :)

  Och Tingeling,ser ut att ha det så härligt, som alltid!:)Stig är den försiktiga sorten, badar inte i sjöar, men GÄRNA i handfatet!:)
  Vi hade innan Stig en Jack Rusell ( Simson), som blev 14 år....Han älskade att bada, han simmade, dök, och utövade "konstsim" i alla de former...:):)
  Ha en härlig fortsatt dag :)
  Kramar Cia:)

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig sommarpromenad! Kan riktigt känna dofterna och höra fåglarna!

  SvaraRadera
 8. Hej

  Ja vad skönt härliga bilder......jag och A skall upp i dina trakter igen i sommar.....jag älskar landskapet kombinerat med alla klippor.....

  SvaraRadera
 9. Anne-Lie Wahlqvist20 juni 2010 16:44

  Visst är det härligt att vara ute i naturen den här årstiden, att njuta av allt vacker och alla härliga dofter.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 10. åhhh vilka bilder :D jag blir ju knäsvag av att titta på dem. Ser ut som en magisk skog den där med lövsalen och ormbunkarna på ena sidan. Så underbart att få traska där med rara tingeling

  Ha en underbar dag vännen

  Kram Malin

  SvaraRadera
 11. Vilka underbara sommarbilder du visar! Ja, allt är så otroligt vackert just nu och det byts ut till nya ljuvliga blommor hela tiden!
  Det vilda är nog allra vackraste! Den smörblomsängen där....åh, så vacker!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Hvilke vakre naturbilder! Det var nesten befriende å se når man står med nesen dypt i prydblomster hele dagen :) Så fin tur dere hadde, du og Tingeling. Herlig å se henne bade! Tusen takk for turen :)

  SvaraRadera
 13. Så skönt det ser ut när Tingeling badar, kanske borde man själv också igen ta sig ett dopp :)
  Vilka trevliga omgivningar ni bor i, väldigt vackert! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 14. Vad fint du fångat allt på dina bilder. Tingeling påminner mig om min Labrador som är borta sen många år. Hon skulle bada jämt, men vår lilla Knutte (Jack Russel Terrier) fullkomligt avskyr vatten.
  Visst är maskrosorna vackra i alla former om man slipper dom på sin tomt och i sina rabatter vilket inte jag gör.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 15. Underbara bilder... Ser nästan ut som en riktig trollskog.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 16. Vad roligt att få se riktiga sommarbilder ;-) Jag skulle vilja göra som Tingeling, men...*brr* Ha en fin kväll, KRAM!

  SvaraRadera
 17. Vilka härliga promenader ni går, du och Tingeling!
  Vilka smörblommeängar! Det verkar inte vara ett tättbebyggt område ni bor i, precis...
  Nu har ni tydligen också fått fint väder, det har vi haft nästan en vecka nu! Så nu får vi vattna istället... Aldrig är man nöjd!
  Ses i morgon,"kort"!
  Bamsekram, Monica

  SvaraRadera
 18. Tack för att jag fick följa med er på promenaden!! Förstår att ni njuter, ni verkar bo väldigt vackert. När det blir lite mindre mygg här i våran skog ska jag försöka ta med er på min promenad...
  Ha en skön måndag!
  Kram kram

  SvaraRadera
 19. Du har verkligen vackra promenadstråk i din omgivning! Men akta dig för att smaka på blommorna, valerianan kanske är vanebildande också, vem vet, haha!! Var det inte du som drack liljekonvaljvatten? Då är det nog inte värt att utmana ödet än en gång;)

  Här blir det en strålande sommarsolståndsdag! Hoppas du också får sol idag.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 20. Det ser ut som en riktig trollskog där ni var ute och gick! Härliga försommarbilder!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta