I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 4 juni 2010

En solig & rolig dag.


Min dag började tidigt med att jag skjutsade två damer (med sommarhus i trakten) till Torp köpcentrum, Uddevalla, där dom skulle ta bussen hem till Oslo. Solen sken, himlen var blå och det var inte så många bilar på parkeringen. Skönt! Jag passade på att göra en massa ärenden, det gick fort och lätt.


Och jag var glad att jag inte skulle till storstan för då hade jag fått ta en ofrivillig sightseeingtur genom Uddevalla eftersom den vackra Uddevallabron var stängd. Antagligen vägarbete.

Jag hastade i stället norrut på E6:an för att komma hem. Nu börjar turisterna komma och det
märktes, trafiken var bitvis tät.


E6:an är en vacker väg, man har fått till det så att det ser ut som om vägen böljar fram. Den inbjuder så klart inte till fortkörning.......oh nej.....


Här går vägen i Småröd, där den då ännu inte färdiga motorvägen rasade ner strax innan jul för några år sedan. Jag blev inte så förvånad när det hände, platserna runt här heter Skredsvik, Jordfall osv....det säger väl en del...Jag är alltid lika glad när jag kommer till backarna hemmavid. Nu är det som att åka in i en riktig lövsal.

Väl hemma vidtog nästa aktivitet, ut på sjön (havet) med omgivningen och dess syster, dvs min svägerska.


Rakt söder i vår fjord, sjön glittrar, visst är det fantastiskt, för lite drygt ett par månader sedan låg isen.....det går inte att förstå riktigt nu, tycker jag!


Så klart hade jag missuppfattat det hela. Jag hade med tidningar, handarbete, dricka och frukt. Jag trodde vi skulle ha picknick.....nix....vi skulle fiska. Dvs omgivning inklusive svägerska fiskade. Jag virkade mormorsrutor. Det är inte så att jag inte brukar fiska, men idag kände jag inte för det. Makrillen hugger på dörj just nu, vilket innebär att båten åker omkring hela tiden, och jag tycker mer om att sitta still och meta.

Så klart blev det makrill. Idag igen. 7 stycken totalt.


Den här gubben simmade runt och försökte förstå vad det var vi höll på med. Jag tror inte det är så där överdrivet vanligt att sälar simmar så långt in i vår fjord, men den här hade uppenbarligen gjort det och han var riktigt söt.


Vi såg även andra djur - kor - ganska idylliskt och försommaraktigt och svenskt.När vi hade varit ute ett par timmar drog vi hemåt och tillagade makrillen. Det var gott. Igen. Idag blev den stekt i bitar och vi fick färskpotatis, stuvad spenat och kall dillsås till.


Vi hade en sån där riktigt avkopplande dag på sjön, det var varmt och skönt, lugnt och stilla, det nappade och vi satt och småpratade och berättade roliga anekdoter för varandra. En dag att minnas!

23 kommentarer:

 1. Många saker på en dag. Jo, E6 är bitvis väldigt vacker. Jag gillar utsikten över bron vid Saltkällan och bullerplanket av glas så att man kan se hela Munkedals hamn. Tjusigt!
  Inte undra på att det "bara" blev sju makrillar när ni hade tjuvfiskare i form av säl med er! Att den gått så långt in i fjorden beror säkert på att makrillen går där nu. För övrigt går den ovanligt nära land för det är där folk tydligen får mycket på dörj.
  Kramar till dig :D

  SvaraRadera
 2. Det ser så härligt ut! Sådana dagar ska man gömma undan i minnet och ta fram när det stormar i november ;).

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig försommardag ni verkar ha haft!

  Somriga hälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Du fotar väl inte medan du kör?! Det är farligt.
  Fina bilder. Stadslivet är inget för mig, det är så skönt att få bo på landet, lyssna till fågelsång i stället för biltrafik.
  Önskar dig en Trevlig Helg!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. En dag på sjön med mormorsrutor och makrill kan jag tänka mig när som helst, men en tur på E6:an kan jag hoppa över. Här på Åland är "motorväg" ett okänt begrepp; högsta tillåtna hastighet någonstans är 90 km/h och inte ens det på många mil av våra vägar.

  Nog bor ni på ett alldeles fantastiskt underbart ställe, du, omgivningen och hela menageriet (talgoxarna icke att förglömma)!

  Mina planer för dagen är att eventuellt ge mig iväg till ett närbeläget stall för att tigga till mig lite hästspillning. Den här gången är det rosorna som behöver få sitt :o)

  SvaraRadera
 6. Så härligt och trevligt att få följa med på en fisketur så här från sidan. Makrillen smakade ljuvligt! Vackra bilder och jag längtar till havet!! Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 7. Underbart! Av två onda ting, fiska och sticka, vet jag inte vilket jag valt, kanske försökt smygläsa lite i min bok ;-) Ha en fin helg, kram!

  SvaraRadera
 8. Där kände jag allt igen mig. Både Torp och E6. E6:an har man ju åka otaliga gånger hem till mor. =0) Har ju själv bott där uppe också. Kul att se den på foto. Hi, hi.
  Vilken härlig utflykt på sjön ni hade! Ser helt underbart ut. Vår båt ligger fortfarande på land...
  Ha en underbar helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fantastiska naturbilder!! Såå jättefint det är där du bor! Härligt med en tur på havet! Jag bor ju vid en sjö men har inte hunnit med något fiske ännu *längtar*.

  Kamiz aka

  SvaraRadera
 10. Aggie, Aggie, såå vackert ni bor!!! Den glittrande fjorden och er lilla lövsals-väg, det ser så inbjudande ut! Jag är inte så mycket för båtar men där ni bor, ser man ju land hela tiden och då är det OK...
  Och så roligt att se en säl. Jag såg en här i fjor också, men det är ovanligt.
  Vilken härlig dag ni hade. Den kanske blir "den största", som det står i 1:a-juni-dikten? Vi får väl se...
  Vi har också ett strålande väder här. Ska gå ut och klippa gräsmattan, så fort daggen torkat.
  Ha det jättebra, kära vän!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig utflykt och vilka vackra vyer du visar! Det är verkligen en underbar tid nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Underbart var ordet! Jag förstår verkligen din lycka när du kommer hem till din lilla väg. Jag känner precis lika dant när jag kommer hem till mig efter att ha varit ute och åkt. Det är som en lövsal som omger en...
  Kul att nyhetsbrevet är uppskattat ;0).
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 13. Du är för rar, du, Aggie... Tack för komplimangen!
  Kram kompis från Monica!

  SvaraRadera
 14. Tack snälla du för den undrbart vackra guidade turen från Uddevalla till ditt Paradis.Ljuvliga bilder!!!
  Önskar dig en skön lördag kväll.

  SvaraRadera
 15. Vilken underbar dag. Jag älskar havet. Flera gånger har jag tänkt jag ville ut på sånt där storfiske men jag blir så "båtsjuk". Men jag kan förståss sitta på klipporna o bara titta o njuta på havet o lyssna på dom härliga "havsljuden".
  Ha en skön kväll. /Knatten

  SvaraRadera
 16. Oj vilka vackra bilder! Jag tror sälen undrade varför ni fiskade makrill, han kanske tycker ni kan handla i affären istället! :D
  Själv har jag bara ätit sån där makrill på burk. Låter i alla fall som ni hade en riktigt härlig dag!

  SvaraRadera
 17. Så tjusigt där du bor! Förstår att ni hade det skönt *ler*!

  SvaraRadera
 18. Åh, Vilka härliga o stämningsfulla bilder från havet..Såå vackert! Trevlig söndag! Kram Therese

  SvaraRadera
 19. Vilken underbar dag du fick!! Vår svenska skärgård har så mycket att bjuda på, små mysiga ställen där man kan vara alldeles själv eller också platser som man kan njuta av med andra båtmänniskor, bara att välja. Själv föredrog jag egna små smultronställen på den tiden jag var båtmänniska.
  Själv fick jag en skön dag idag att fira alla på, även om det inte var sol hela tiden!
  Sköt om dig och hoppas du får en solig söndag också!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 20. Härliga sommarbilder, känner igen miljön och fjorden, har åkt ut med maken till Bohus Malmön flera gånger.

  Makrill är gott, speciellt pinfärsk!

  Har oxo tagit bilder från sköna E6, den är riktigt vacker bitvis.

  Caroline

  SvaraRadera
 21. Hej

  Vilken härlig berättelse med bilfärd och fiske. Och makrillarna var fina. Äslakr att fiska. En liten mysig berättande blog...

  SvaraRadera
 22. Verkar ha varit en toppendag! Och vilka underbara bilder både från land och från sjön! Det drar i en fd. sommarboende på Orust när jag ser dina bilder från försommaren då den fortfarande är stilla, rogivande och orörd inför sommarens invasion ;))
  Och det vattnas i munnen av din middag med nyfångad makrill med de rätta tillbehören *mums*
  Ha en fortsatt härlig helg!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 23. Vilken idyll du lever i :-) Helt underbart.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta