I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 9 juni 2010

En vardagsrapport.


Min svärmor lärde mig att hundkäx på engelska heter "Queen Anne's Lace" och visst beskriver det växten bra.....skirt och ljuvt som en drottnings spetsar.....Jag tycker det är så vackert när alla diken är fulla av Queen Anne's Laces, det står som skyar upp från vägkanterna.Nu har fåren vant sig vid att vara på ängen och kommer springande utan att jag måste bäääähhhhäääaa först. Viftar jag dessutom med en kvist (helst asp, då) så blir dom väldigt livliga och nästan slåss om godiset.


Tingeling är på språng på stigen som jag går ibland. Det finns en minisjö intill och där brukar hon bada. Hon älskar att bada och simma.

Nederst till vänster ser vi vattenklöver.

Ganska nära där "ormen" (cykeldäcket) låg....ja, förresten, det är klart att jag kan plocka bort det om jag vill! Men då hade det ju inte blivit något "skräck"-inlägg här på bloggen........Jo, på andra sidan den lilla vägen växer massor av aklejor, just nu mest vita, men det finns mörkt blålila och vinröda och alla dom vanliga färgerna också.
Och när man går en sväng över bergen kommer man till ett ställe som ser ut som om rena rama vilda västern, världens häftigaste veranda sitter på kortsidan av en utomhusbod. Jag tycker det ser så mysigt ut.

Och på andra sidan verandan har man ställt ut krukor i skogen och dom står där både vinter och sommar och intill rinner en bäck (fast den var torr idag, så det blev ingen bild på den), riktigt idylliskt. Undrar om dom har hål i botten....det har dom väl, annars hade dom väl gått i tusen bitar för länge sedan av snö och is och frost.


Dom "riktiga" prästkragarna har redan börjat komma. Tidigt, eller? Vackert är det i alla fall. Och sommar är det också!

16 kommentarer:

 1. Så vackra blommor här idag, både Queen Anne's Laces, aklejor och prästkragar. Mysigt med alla fåren!
  Här regnar det nu på morgonen, men vi kan väl hoppas att vädret bättrar sig!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Queen Annes Lace låter vackrare än hundkäx på en vacker blomma.

  SvaraRadera
 3. Hundkex är fina tycker jag. Aklejor har jag i trädgården, dom växer lite här och där. Jag låter dom stå fast dom kanske växer på ställen där det inte riktigt passar men dom är så fina.
  Kramar.

  SvaraRadera
 4. Helvita aklejor, vad häftigt! Såna har inte jag. Mina är pastellaklejor och såna där gammeldags, högvuxna, flerfärgade saker. Vitt är vackert ... *suckar njutningsfullt*

  Kul att se att du har en "äkta" golden! Min Selma badade inte på riktigt en endaste gång under hela sitt trettonåriga liv. En gång när hon var riktigt liten valp, så där en tolv-tretton veckor gammal, råkade hon "plurra" i en pöl som det låg nyis på. Efter den minnesbetan simmade hon aldrig. Hon vadade. Som en gammal tant gick hon runt bland strandstenarna och aldrig längre ut än att hon bottnade. Jag kunde nästan se framför mig hur hon liksom lyfte upp klänningsfållen för att inte bli våt ;o)

  Som du förstår blev det inte mycket apportering med den vovven. Men vad gjorde väl det? Jag var ju ändå ingen aktiv fågeljägare och älskade henne minst lika mycket ändå. Istället för att bada var hon fena på att fälla sly (bävergener?), plocka hallon direkt från buskarna och att gräva efter bisamråtta :oD

  Ha en allra bästa-dag, hörru! Din nya header är truly beautiful.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin vandring i sommargrönskan - njuter och beundrar.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 6. Å sååå fin bilder...
  Vilken veranda och så häftigt med krukorna......

  Lilla Tingeling så härligt för henne att få bada.
  Manne han har blivit lite gammal och trött tycker Jag men gräver gör Han så Farfar har fått sätta galler under magasinet för där höll Han på att bli kvar inunder.

  I dag har vi lite mulet men Jag ska ändå ta Mej en liten trädgårdstur det är lite vissna blommor som ska bort idag.

  Ha en fin dag!
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Bilden där Tingeling springer är så himla fin... Tror det var aklejor jag såg igår men jag är inte helt säker...
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 8. Åh, så många härliga och vackra sommarbilder du bjuder på idag! De vita aklejorna skulle jag gärna ha... Jag låter också aklejorna växa fritt i trädgården, och de förökar sig glatt. Håller med om att det är så vackert längs vägarna nu. Först var det maskrosorna och nu de vita skira "spetsarna".

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Tänk, vi pratade precis om det igår när vi körde från Trelleborg: Hur fina, skira hundkexen är! Det är en riktig sommarblomma!
  Och så härligt Tingeling har det, som kan ta sig en simtur när ni är ute och går! Som en sann retriever, älskar hon så klart att bada...
  De där aklejorna har väl spritt sig från någon trädgård? Jättefina! Jag har köpt vita, men dom har liksom försvunnit och nu har jag (tyvärr) nästan bar dubbla (!) blå och rosa.
  Dom frösår ju sig vilt!
  Lustig veranda!!! Man undrar hur huset ser ut?
  Ha nu en bra dag, hoppas jag. Här regnar det idag (igen!) men det gör inte så mycket, för vi ska spela bowling i eftermiddag.
  Kramar från din gamla paktkompis!

  SvaraRadera
 10. Tack för en underbar vandring bland lika underbara bilder! Lyfter på hatten! Nu behöver jag ingen promenad själv idag.....*fniss* min kvot av vackra blommor & djur är nu fylld!

  SvaraRadera
 11. Du visar så fina bilder och jag blir så glad av dem! Så vackert det låter med det engelska namnet, lite skillnad mot hundkäx. Ha det riktigt gott!/Kram Merja

  SvaraRadera
 12. Många fina bilder, och vilket vackert namn med Queen Anne´s lace :). Vilda västern verandan ser jättetuff ut! Vilken härlig omgivning att rasta hunden i :). Ha de bra! Kram/Annie

  SvaraRadera
 13. Så fina bilder, fåren ser ut att anfalla, Tingelin springer ifrån någon fara och blommorna, de trivs och mår bra! *ler*
  Sv: du får låna rosen, det är en vandrande ros :)

  SvaraRadera
 14. Så himla härligt, somriga bilder. Jag bara njuuter.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 15. Tack för hjälpen med namnet på vår buske. När jag läste om bukettapel så förstod jag att det är nog det vi har. De blommar med så fina vita blommor just nu och innan de slog ut var de rosa. På sensommaren/hösten kommer det några små bär.
  Vilka härliga bilder du har lagt in! Jag tycker att det var ett fint namn Queen Anne´s lace mycket bättre än hundkex.
  Ha det så gott och tack för hjälpen!
  Märta

  SvaraRadera
 16. Nu kommer jag alltid att kalla hundkex för Queen Anne´s lace:)
  Du tar så fina bilder som gör mig så glad:)
  Kram Annika

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta