I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 3 juni 2010

Försommargrönska.


Det här vindspelet hänger en bit från sovrumsfönstret men inte längre bort än att man kan höra om det plingar i det. Och plingar det, så det hörs, då blåser det ganska mycket ute och så är det i dag. Sol, blå himmel och frisk vind. Underbart vackert och fågelungarna i fågelholken tjuter efter mat hela tiden.


Vid min morgonpromenad såg jag att magnolian äntligen slagit ut, den är sen, men lika välkommen.Rhodondendronen har också slagit ut nu.


Och klematisen slänger sig vidare upp i den höga tallen och blommorna blir fler och fler.


Hos oss har pionerna inte kommit längre än så här, men det är festligt att titta hur myrorna springer runt, runt för att få i sig det söta.


Vid sista Vårteckensutmaningen missade jag att ha med Ullungrönnen, så här kommer den nu.


Och så har det blivit lite mer sommarblommor, pelargoner och lobelia, som jag skall ut och plantera nu.

En riktigt bra dag önskar jag alla!

21 kommentarer:

 1. Det var ett maffigt vindspel! Mitt är som en mikrob i jämförelse :o)

  Mina pioner ser precis likadana ut t.v. Men den som väntar på nåt gott ...

  SvaraRadera
 2. Vågar inte riktigt köpa dom "riktiga" uteblommorna än. Vi har bara haft värme i två dagar så jag litar inte riktigt på det hela... Du har det så himla vackert där du bor... man blir riktigt avundsjuk faktiskt!
  Många kramar till dig (och Tingeling!)

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder, som vanligt, Aggie! Magnolian är ju magnifik! Och våra pionknoppar har inte kommit längre än era, men det beror väl mycket på vad det är för sort?
  Jag älskar det där klingande ljudet från ett vindspel men har inget själv.
  Däremot har vi en gammal väggklocka, som både tickar och slår och min syster undrar alltid hur jag kan sova med den i huset - men den hör jag inte alls! Vanan!
  Med horngäddsbenen förhåller det sig så, att de är starkt blågröna, så det är ingen risk att man inte ser dem! Fiffigt, va?
  Här är också soligt och blåsigt idag och nu ska jag ut och rensa litet ogräs...
  Soliga kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Hej vännen :-) Magnolia och Rhododendron, din dag måste vara fulländad! Här har det hänt en hel del ser jag, måste in och kika överallt! Kram
  PS. Stämmer det att vinspel skrämmer bort rådjur?

  SvaraRadera
 5. Det var väldans vad du har varit flitig med inlägg. Men nu har jag läst ifatt. Tur att Tingeling är på bättringsvägen. Hon såg ut att ha det gott där hon låg inbäddad i tygstycken. Det var en sen Magnolia du har, här har grannens blommat ut för länge sedan. Men det är kanhända olika sorter. Nu är jag färdig med utplanteringen av sommarblommor. Och jag är så nöjd med resultatet. Njuter av att gå omkring och vattna alla krukorna och amplarna. Snart ska jag visa bilder från vårt växthus.
  Ha en skön dag!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 6. Det är så himla fin ute i naturen och trädgårdar just nu. Måste passa på att njuta lite av all färgprakt. Min rhododendron har blommat klart, en tidig sort med vita blommor, men oj vad den blommade vackert.
  Du håller väl i dig i stormen när du är ute! Kallt i vinden men du hittar säkert en varm och läig plats att sitta och njuta aen stund.
  Kramar.

  SvaraRadera
 7. Vad långt sommaren har hunnit hos er! Magnolian är så vacker..och vad fiffigt med klematisen som klättrar mot tallen :). /Annie

  SvaraRadera
 8. Nu är det nästan explosionsartat i trädgård och natur.

  SvaraRadera
 9. Åh, vilka fina blombilder du visar. Du är så duktig på att uppdatera din blogg, jag tycker inte jag hinner med det så ofta. Dessutom har vi trögt internet så det är inte alltid det funkar att lägga upp bilder.
  Dottern är i Malaysia nu, men hon kommer hem om 2 veckor. Åh, vad jag längtar efter henne. Jag bokade flygbiljett Stockholm-Växjö åt henne i går.
  //Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 10. Precis så långt har pionerna kommit här också, det var mycket fint som blommade hos dig. Fint med vindspelet som plingar i trädet.
  Ha en fin dag i solen
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 11. Just nu väntar jag bara på att jag skall slå ut ... ja, skall man inte göra det till sommaren? Om inte får jag hjälpa till på onaturlig väg för sambons skull för honom vill jag inte bli av med ... han är en sällsynt blomma *ler*!

  SvaraRadera
 12. Tack för en underbar vandring i blommornas värld. Wow vad jag gillar magnolian...så enkel & ren på något sätt.
  Gillade även Pippi som låg såååå skönt i mattes blomstersäng.
  Ha en fortsatt bra dag.

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder! Här är häggen i full blom och syrénerna står i startgroparna. Ljuvlig tid! :)

  SvaraRadera
 14. Verkligen härlig försommargrönska! Men blommar inte magnolian hos er förrän nu? De magnolior som står i parkerna här i Eskilstuna har redan blommat över, de börjar blomma någon gång i maj. Kanske är det olika sorter?

  SvaraRadera
 15. Härliga bilder!:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 16. Ja, nu kommer många blommor på en och samma gång. Det gäller att hinna med att njuta av allt det vackra!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Vad härligt när allt slår ut. Jag har ju inte tillstymmelse av dessa fina växter hos mig. Vad skönt att Tingeling blev bra. Jad dom små snuskhummrarna sätter i sig det mesta. Min äter ju t om med hundbajs överallt. Oj vad skäll hon får och hon vet ju att hon inte får så då smyger hon med det den lilla fulingen. Ha det gott/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 18. Suck... oj vad vi har det härligt i vårt land! Denna tiden är den bästa... önskar att alla fick lite extra ledighet dessa underbara dagar.

  Kram till dig i blomstingstiderna!
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 19. Nja, riktigt billiga är nog inte de centrala Ystads-husen, men det beror ju litet på vad man jämför med...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 20. Vilka vackra växter du har i din trädgård. Det var minsann ingen dum idé att ha en klematis som växer upp i en tall. Måste se väldigt vackert ut... Min stackars magnolia verkar ha hängt på ett tunnt strå i vintras för den har inte blommat alls. Några blad visar sig än så länge så lite liv är det allt i den ännu. Det var min själ en hård vinter! Min vackraste klätterros som har klättrat upp mot torpet sedan vi köpte det gav upp i vintras. Det säger en del för jag fick lov att såga ner den. Inga små pinnar att klippa med sekatör där inte... :0(
  Sorg...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 21. Mina pioner har kommit lika långt som dina. Här är det också blåsigt idag. Men solen skiner och varmt är det. Jag planterar om i större krukor.

  Du skrev att du hade försökt att lägga dig som följare, men är du inte det redan?

  Hoppas vi får en lika fin dag i morgon!
  Agneta

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta