I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 14 juni 2010

Från min gamla trädgård.


När jag gick igenom mina gamla besparingar av bilder hittade jag en mapp med bilder av blommor från vår trädgård vi hade i storstan, innan vi flyttade ut på landet. När jag ser bilderna inser jag hur mycket jag saknar vissa växter. Dom flesta fick ju stå kvar, man kan ju inte rulla ihop hela trädgården och ta den med.......eller.....det hade kanske gått.......

Detta är i alla fall buskpionen som stod nedanför köksfönstret och inne i min thujaberså. Den blommade villigt, men det tog många år innan den kom igång.I en lång traditionell rabatt med rosor och perenner hade denna skönhet hamnat, en vit vallmo.....varför tog jag inte med den?
Och en rosa....samma där.....varför tog jag inte med den, då.........? Hur svårt hade det varit?

Och mina vita krolliljor som stod under det stora körsbärsträdet in mellan rhoddisar och annan vegetation.....det hade väl inte varit så svårt att ta med sig.......
Jag hoppas att de som bor i huset nu uppskattar blomsterprakten.......mina fina blommor.......

23 kommentarer:

 1. Tråkigt att flytta från sina blommor! De blir ju på något vis ens vänner...

  SvaraRadera
 2. Det måste vara mycket svårt och traumatiskt att lämna en trädgård....så tänker i alla fall jag när jag tänker på min torpträdgård!

  Kul ändå att ha bilderna kvar! Men, det är ju som du säjer, man kan ju inte rull ihop hela trädgården och ta med sej, man får hoppas att efterträdarna tar över på ett bra sätt och uppskattar det som finns! Ljuvliga buskpioner - de är nästan vulgärt vackra!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Tro mig, de nya invånarna uppskattar det säkert, och jag kan trösta dig med att det sällan är så bra att flytta med sig alla sina växter, jag har provat...Men pionen och vallmon är jättefin! Kram

  SvaraRadera
 4. Fy jag förstår din sorg..Vilka blommor..Ja man får verkligen hoppas att dom som bor där nu uppskattar skönheten i dom..verkligen vackra,,
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Inte lätt att veta vilka växter man ska ta med sig när man flyttar, men jag hoppas också att den nya ägaren uppskattar din "gamla" trädgård.
  Min buskpion hade 21 blommor i år.
  På torsdag kommer min dotter hem från sin resa i Asien. Ska bli jätteroligt att träffa henne.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Usch, nu blev jag nästa ledsen... Dom nya ägarna måtte väl uppskatta allt detta vackra, annars...
  Så tänker jag ibland om vår gamla trädgård i Lund - undras om dom sköter om mina rosor - blommar min fina clematis än, osv, osv!
  Och buskpioner, som tar sån tid på sig...
  Men, nu ser vi framåt! Det är inte så tokigt nu heller. Faktiskt bättre! Så det så!
  Varma kramar från kompisen i söder!
  Monica

  SvaraRadera
 7. Vad skådar mitt södra öga: du är mig en "rackare" att ta underbaraaaaara bilder!
  Ditt norra öga skådade rätt: vi ska ha kvar vårt hus i Småland. Men när det är trist, grått, kallt, tråkigt så kommer vi att vara troligen i Provance ev. Franska Rivieran. Vi ska INTE köpa något de första året, utan hyra!!! Vi åker ner i början av sept.och blir borta till.......ja, inte vet jag. Bara känslan av att man kan vara så länge man vill. Inget arbete som man MÅSTE hem till....det känns helt underbart! Men du ska veta att detta har vi planerat i ca 10 år, och nu är vi där! Stor kvällskram Monica

  SvaraRadera
 8. Glömde: Bertil och Börje följer med så klart!

  SvaraRadera
 9. Hej igen!
  Glömde ju kommentera din kommentar...
  Jo, lewisian står i stenpartiet mellan tre gigantiska björkar, där vi tidigare hade ett "grusupplag". Vi grävde bort det mesta av det, men det är svårt att gräva bland en massa rötter, så vi la på litet jord istället och la ut stenar, som nu nästan är helt överväxta... Så den står nog ganska torrt!
  Hoppas, att du har hämtat dig nu efter helgens utsvävningar!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Jag saknar också mina fina doftande pioner från förra stället. Jag var där och tittase för ett tag sedan. Inte så kul när jag såg att de har tagit bort alla buskar som var så fina.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Hej svejs! Det får vi verkligen hoppas att dom uppskattar, dom som flyttade in efter dig....Dina blombilder är ljuvliga! Kan känna doften ända hit! Hoppas att du får en fin tisdag med mycket solsken! Kram Therese

  SvaraRadera
 12. Hoppas och tror som tidigare inlägg, de nya ägarna måtte väl uppskatta trädgården! Pionen var verkligen en skönhet. Synd att de blommar så kort tid, skulle kunna njuta av dem en hel sommar!
  Önskar dig en riktigt solig dag!
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Det där var vemodigt! Tyvärr så är det väl så mycket annat som kommer i första hand före man börja gräva upp växter. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 14. Ta med sig den sålda trädgården hade nog inte varit så snyggt men visst hade du kunnat ta en bit av ett och annat rotssytem.

  SvaraRadera
 15. Åh, så vackra! Grävde du inte ens upp litet vita krolliljor? Men som du säger, hoppas de nya hyresgästerna njuter av din satta blomsterprakt. Trädpionen kommer nog jag också att sakna när jag flyttar, det är först nu den riktigt börjar växa till sig och jag tror att nästa år kommer den att blomma överdådigt (klara tendenser visas i år). Den rosa vallmon du hade är ju helt bedårande!/Kram Merja

  SvaraRadera
 16. Klart man kan ta med...men å andra sidan när man flyttar så har man ju så mycket annat som ska packas och rensas och sorteras.
  Kramen.

  SvaraRadera
 17. Åhhh....jag hade inte lämnat något kvar! Favoriter allihopa som du visar!

  SvaraRadera
 18. These are indeed such beautiful flowers. I hope their new owners appreciate them! But your garden looks so green and pretty around your country house - and your blog looks so pretty too, full of blossoms and dogs and green things growing. Suddenly we are in summer, when only two months ago I think we both felt as if it would always be winter!

  SvaraRadera
 19. Den rosa vallmon har jag också. Det är en av mina verkliga favoriter. Den är som skrynklat silkepapper. Helena Elizabeth heter den. Två st har slagit ut i min trädgård nu. Nu har jag fem plantor och massor av knoppar. Skall fota så snart vädret tillåter.
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 20. Men vad synd att du inte tog med de vackra perennväxterna! Tur ändå att du förevigade dem på bild så vi andra fick ta del av härligheten :)

  Kramiz aka

  SvaraRadera
 21. Tar ett "varv" till i din kvarglömda trädgård..
  Blir lika glad idag som igår.
  Kramar om.

  SvaraRadera
 22. Har hört kvinnor som skiljer sig och sörjer sin lämnade trädgård mer än sitt kraschade äktenskap! Kan gott förstå att du saknar dem, din gamla älsklingar!!
  Men den engelska stela är jag inte ett dugg intresserad av, nej, tacka vet jag rufsiga och mulliga svenska!

  Kram och njut i solen.
  Eva-Mari

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta