I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 27 juni 2010

Over the mountains, cotton fields och stup.


Det var inte så fint väder idag som igår så det blev en liten strapatsvandring i stället. Den börjar med att man får ta sig förbi en liten sjö. Där är det branta stenväggar, så man får faktiskt klättra lite, nedanför ser man vattnet och skulle man trilla ner så är det ju ganska mjukt man faller.


Efter det blir det klivning å stenravin. Kul och spännande, det ekar mellan bergväggarna och en massa mystiska ljud uppstår, ingen väg att gå en mörk och stormig natt, direkt!
Väl uppe efter första "stigningen" (det låter så häftigt med stigning, jag inbillar mig att jag är på liten hajk upp på Mount Everest, eller nå't sån't.....) blir det klättring i stenblock.


Väl uppe kommer belöningen, en formidabel utsikt. Man ser ända till Uddevalla bron (det är en bra bit faktiskt), den syns som två små vita prickar på översta bilden till vänster.


Tillbaka över bergen får man gå i små myrar. Den översta är en myr full av pors och det luktar så underbart när man sveper igenom dom. Under ser vi vad jag hela min barndom trodde var riktiga cotton fields, jag var helt övertygad om att det var därifrån materialet till bomull kom.


den där runda stenen har jag funderat lite över, den ser inte ut att vara huggen, men kan det vara naturen som gjort den så rund och fin?


Och nu har vi travat en bra bit över bergen och vi ser att det har lagts nya koägg på åkern och så ser vi hemma!


När vi kommer hem rundar Nisse hörnan på huset och skriker i falsett över att han varit övergiven ett par timmar, men så lägger Tingeling sig i hundbädden och då kan Nisse gosa med henne och ordningen är återställd.

Nu skall jag steka makrill, för det har blivit fångst igen! Gomiddag!

19 kommentarer:

 1. Ni har en helt underbart vacker natur runt om där ni bor! Den utsikten är ju helt fantastisk! Bilderna från havet är också så fina. De får mig att längta ut till öarna här utanför. Men vi har ingen båt längre eftersom mannen inte längre klarar av att ta sig i en båt. En riktigt trevlig söndagskväll till dig!

  SvaraRadera
 2. Vilken vandring, vilken utsikt! Nu är det så att jag helst ser utsikten så här, på bild eller på håll...Har varit EN gång i fjällen och ridit på islandshäst, och visst det var underbart vackert, men jag hade en puls som ej var mätbar mest hela tiden. Så därför överlåter jag gärna till andra att visa vackra bilder, och det gjorde du verkligen!! Sen är det intressant med allt som naturen har format, stenarna kan man ju fantisera hur mycket som helst om.
  Skön söndagskväll önskar jag dig!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jisses, vilken natur ni har omkring er! Rena "vilda västern"!
  Så spänstig du måste vara, som orkar med så'na strapatser! IMPONERAD!
  Själv lider jag av höjdskräck och svindel, så jag bor nog på rätt ställe...
  Och Tingeling ser rätt slut ut efter vandringen!
  Men det ser helt fantastiskt ut!
  Här har vi haft det varmaste vädret hittills i år och idag har jag tagit mitt första bad
  (ja, snabbdopp, då...)! C:a 15° - brr!
  "Ses" i morgon!
  Stor kram! Monica

  SvaraRadera
 4. Jättefina naturbilder! Stenen är ju underbar, den skulle du ta med hem och göra till ett utebord i någon del av trädgården. Gissar att du kanske får ryggskott förstås om du provar... Vad sött med kelmyset mellan Nisse och Tingeling :)

  Kramiz aka

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra naturbilder du bjuder på! Underbart att få bo i en så storslagen och vacker omgivning!
  Så söta djurbilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Det var inte som vår tråkiga gångstig, du har fin natur runt där du bor. Och vilken utsikt, det var fin lön för mödan och ta sig dit upp. Söta bilder på djuren, så goa vänner dom är. Låter gott med makrill, och nyfångad.
  Kram till dig
  AnnaMaria
  Ps, jag hoppar också hellre i plurret.

  SvaraRadera
 7. Oj, det var mäktigt och många fina bilder bjuder du på! Härlig tur! Hoppas nu att vi får en finfin vecka! ♥

  SvaraRadera
 8. Oj, så vackert ni har det där i Snäckskalsdalen! Det är nästan lite Ronja Rövardotter över det hela! Underbara bilder!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag igen...
  Det där, som du trodde var bomull. är det inte ängsull? Vi har det här också, och jag har för mig, att det kallades nå'nting typ "troll-"något..
  Kram igen, Monica

  SvaraRadera
 10. Waow, vilket landskap. Snacka om häftig natur. Det ser jobbigt ut att bestiga alla höjder...bra jobbat. Och säkert skönt att komma hem efter en långtur.
  Jättefina bilder. // Kram marie

  SvaraRadera
 11. Vilka bilder,,vissa som ett sagoland..Och vilken utsikt..Helt underbar vandring..Sverige är verkligen vackert...Kram Susanne

  SvaraRadera
 12. Vilken otroligt fin natur ni har där ni bor. Jag får riktig svindel för jag är lite höjdrädd.
  Stenen som ä å rund och fin den kulle jag gärna ta med hem om det gick. Den ser ut som en slipsten.

  Skönt att komma hem efter en sådan vandring.
  Och ordningen är återställd.

  Ha en riktigt fin vecka
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 13. Helt underbart vackert! Tänk att få njuta av en så härlig natur:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 14. Nommen, for et utrolig skjønt gjensyn mellom katt og hund :) SÅ søtt! Mine to er også gode venner nå, Pus stryker seg inntil Bimbo og de kan inntil hverandre på trappen og bare være :)
  Det var herlig å se alle bildene du tok på turen i det spennede landskapet, jeg er fasinert av mose, steiner og kronglete furuer. Ofte får jeg lyst til å ta hjem små mosekledde fjell og forvridde furutrær og plante i haven :) Ja, den runde, flate steinen så mystisk ut, jeg tenkte med en gang på en gammel kornkvern, men da burde det vært hull i midten.
  Ha en super uke med dine skjønne dyr :)

  SvaraRadera
 15. Vad bra att kunna sitta här framför datorn och kunna vara med på en strapatsrik och underbart vacker vandring. Tack för det! Det är trevligt att se hur olika våra landskap är i naturen, men alla har sin tjusning förstås.

  Hoppas din midsommar varit bra, kramar och ha det gott Birgitta

  SvaraRadera
 16. Du har verkligen ljuvlig bloggg Agneta! ...länge sen jag var här nu och idag har jag tagit mig en god stund bland bilderna.
  Funderar var det är så vackert någonstans:-)
  Kanske någonstans bortåt norra växtkusten?

  Ha en fin början på veckan! H.

  SvaraRadera
 17. Vilka underbara bilder och utsikt och allt, kan bara stämma in i allt som de andra skriver om. Du har sån fin plats du bor på! och katten och Tingeling vill man gosa med då man ser dem.
  Ha det bra, vi hörs, jag är hemkommen från Riga o Gotland kommer att skriva i kvällpå bloggen, skall nu på intervju på ett nytt jobb!!
  kram kristina

  SvaraRadera
 18. Vilken underbar natur ni bor i :)....och ännu mer underbart att du uppskattar den och vill dela med dej av dina härliga bilder! Kram/Annie

  SvaraRadera
 19. Oj vilken vacker promenad! Ser ut som en riktig trollskog på sina ställen.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta