I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 7 juni 2010

Mormorsrutor & Mormorsrosor.


Som jag skrivit någon gång tidigare så virkar jag Mormorsrutor lite nu och då, speciellt om jag ska titta på tv. Det går liksom inte att bara titta passivt, jag vill gärna greja med något och det går alldeles utmärkt att virka Mormorsrutor då.


Jag har så klart en vision om vad det skulle kunna bli.......en Mormorsfilt......och den ska ligga så där snyggt nonchalant i min utebädd tillsammans med lika nonchalant utslängda kuddar som råkar matcha i färg.....

För att det inte skall bli alltför långtråkigt har jag också virkat små blommor....!!! För ordningens skull får dom väl kallas Mormorsblommor, då.

Vilket årtionde den här Mormorsfilten kommer att bli färdig återstå att se. Jag meddelar senare!

26 kommentarer:

  1. Men götapetter vilket stort jobb! Fast du verkar ju inte vara rädd för det... Kommer helt klart bli supersnyggt utomhus.

    kram louise

    SvaraRadera
  2. Men herregud! Du har väl snart fått ihop filten vettja! Om inte annat så verkar du inte ha långt kvar. Fina färger, riktigt somrig!

    SvaraRadera
  3. Det kan bli en stor mormorsfilt av det där, och alla de mormorsblommorna vad gör du med dem? Jag tycker det ser lite trassligt ut?!
    Kram och Lycka till med rutorna i fortsättningen.
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Oavsett när den blir färdig så kommer den att bli STOR och FIN! :-) Kram

    SvaraRadera
  5. Hoppas du kommer att få ihop bitarna, det blir en jättefin mormorsfilt. Kram Birgitta

    SvaraRadera
  6. Du virkar och jag löser sudoku eller korsord. Maken tycker att jag är käpp som ser på tv och gör dom andra sakerna samtidigt och menar att jag omöjligt kan göra båda sakerna samtidigt och ha behållning av tv-programet. Tror inte han har fattat att jag är kvinna och kvinnor har simultankapacitet ;D
    Vet du Agneta...Jag tror din filt kommer att bli urfin oavsett vilket århundrade den blir färdig :D
    Kramar från Hunnebo.

    SvaraRadera
  7. Woa! Vilka härliga färger!!! O ja, jag kan verkligen se den färdiga filten ute på din "slapparbädd" ... sååå fint det kommer att bli. Du blir garanterat klar med det här projektet före jag hinner slutföra mitt av hexagoner.

    Just nu har jag en virkpaus. Trädgården tar för mycket av mitt intresse och min tid, så virkningen får anstå till regniga sommardagar eller ända till hösten. Fast nog blev jag sugen på att få till en hexagon eller två nu när jag fick se det här ...

    PS. Den övervintrade vitlöken i landet växer, men det kommer flera blast från varje lök! Antagligen har varje enskild klyfta grott, så det ska bli intressant att se vad det blir av det hela. Blir det bara skrot ska du få av mina redan torkade utsädeslökar istället. Du samlar väl lite dynga från grannarna så att du är förberedd? ;o)

    SvaraRadera
  8. Jisses amanda så många rutor du har virkat och små blommor dessutom. Vilket tålamod du har.Det kommer att bli en superfin filt av det hela, meeeen vad ska du göra men blommorna?

    SvaraRadera
  9. Jag säger då det, virka framför tv:n! Jag som knappt kan virka trots full koncentration... Lite avis blir jag ju. ;0) Blommorna du virkat är jättesöta. Så´na vill jag kunna göra. Har bett mamma om en lektion för längesen men det har inte blivit av. Men nå´n gång så...
    Din mormorspläd kommer att bli jättefin när den är klar.
    Ha en skön vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Helt UNDERBARA ,och med ljuvliga färger som kommer att pryda där den sen ligger, nochalant utslängd över dig och dagbädden tillsammans med matchande kuddar , och ett myggnät med virkade mormorsblommor på? .....En härlig
    Junikväll...år 20??...:):)
    BÄSTA KRAMEN Cia:):)

    SvaraRadera
  11. Hmm, nu blir jag lite sugen på att ta upp gamla intressen, ett tag virkade jag i stort sett överallt, hade t.o.m. låg i bilen ...och det kan jag nu undra varför, inte sjutton har man tid då!! Var väl ifall man skulle stanna hos någon, ja jag vet inte. Du kommer att få en tjusig dagbädd i allafall!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Blir säkert väldigt fint. Kul att ha något att hålla på med. Härliga färger!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Vilka härliga bilder! Fina färger du valt till dina rutor och blommor. Det är ju roligt att virka rutor, men jag har lite problem med fästandet av alla ändor - det är inte så roligt...
    Fantastiska bilder i dina tidigare inlägg också! Du har en hel massa fina buskar och blommor!

    SvaraRadera
  14. Mormorsrutor borde ju passa mig, som är fyrfaldig mormor, men jag är inte så duktig på virkning... Fast jag har virkat litet grytlappar av garner jag har över efter de senaste barnbarnens stickade små babykoftor i bomull. Bara för att prova (och för att ta tillvara det överblivna garnet, sparsam som jag är...). Tycker mer om att sticka, särskilt när jag tittar på TV.
    Men på sommaren blir det inte så mycket handarbete...
    Trädgårdsbilder får komma i morgon, idag har det bara varit regn!
    Bamsekram till dig, och en liten kram även till omgivningen!
    Monica

    SvaraRadera
  15. Söta färger! Undrar när jag ska lära mig virka...?
    Härliga bilder du visade från er fisketur, lät så mysigt också.

    SvaraRadera
  16. En sån filt skulle jag vilja ha. Om du råkar göra för många rutor alltså:) Helt underbar!!!

    SvaraRadera
  17. Wow, vilka färger, blir helt lyrisk av dessa små ljuvliga små rosorna......urläckert!!!!!

    SvaraRadera
  18. Helt underbara rutor och blommor!!
    Härliga färger! Sitter också framför TV och virkar/stickar:)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  19. Hjälp så många rutor och rosor. Tänk bara att fästa alla trådar och sen sy ihop härligheten! Den kommer att bli helt underbar, jag börjar känna dig nu min vän!!

    Fåren är jag riktigt avundsjuk på! De är så trevliga djur. Vi får nöja oss med hästarna i hagen... de är inte så dumma de heller. Och är det verkligen dags för kantareller redan???

    Tack för grattiset!

    Ha en härlig vecka.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  20. åh, vilka läckra färger! jag skulle vilja dyka ner i högen av rutor och bara ligga där och njuta av färgprakten!
    jag virkade en mormorspläd förra hösten. det projektet tog inte mer än en månad, men så gjorde jag ju inte annat än virkade varje lediga stund tills pläden var klar ;)
    ha det gott i sommarsolen! kram
    ingela

    SvaraRadera
  21. Såna hemvirkade filtar är så charmiga! Hälsn mimi

    SvaraRadera
  22. Läckert! Mer mormorsrutor åt folket!:)

    SvaraRadera
  23. Först,,tack snälla för alla fina ord hos mig..Kikar in och ser massa fint jag missat hos dig..kikar och njuter hos fåren,,Ja så många rutor och vackra blommor som du virkat tror jag att det snart blir en underbar filt..så massa vackra färger kommer den bli helt underbar..Kram från lilla mig Susanne

    SvaraRadera
  24. Det ser härligt ut! I mina öron klingar det som ljuv musik att få hålla på med ett dylikt projekt, eftersom jag älskar att virka både blommor och mormorsrutor1 Blir spännande att se det färdiga resultatet! :o)

    SvaraRadera
  25. Mycket läckert med alla färger:) Jag håller också på med en mormorspläd. Den blir nog klar ungefär samma årtionde som din:)
    Susanne

    SvaraRadera
  26. Oj vilka högar med prydliga mormorsrutor o blommor. Blir nog inom en sommar i snar framtid tror jag. Jätte fint!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta