I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 22 mars 2010

Vårtecken, ytterligare ett: julmossan!


Idag hittade jag den, julmossan, som jag skulle haft till jul. Den har varit insnöad, ända tills idag, på altanen, i en hörna, under värsta drivan......så det kan bli.

Jag började bygga en bäck av kuddmossa (jodå, du läste rätt...) i höstas, så den kommer till användning alldeles snart......!

16 kommentarer:

 1. Hej där i mossen, va kul att du tittade in till mig. Du har gjort helt rätt i att skaffa en blog, den är jättefin. Välkommen åter:)

  SvaraRadera
 2. Samma här, julmossan var spårlöst borta till jul! Men den är vackert grön nu :-)

  SvaraRadera
 3. Någon gång till påsk kan du väl ha användning av den?
  :)

  SvaraRadera
 4. Låter väldigt spännande med en bäck av kuddmossa... Den ser jag fram emot att se mer av.

  SvaraRadera
 5. Grön o fin är den.... Mitt mosshjärta som ligger på muren har töat fram nu... också grönt o vackert!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Åh vad den är grön och fin! Längtar tills gräsmattan är så där grön.
  Hoppas du fått en fin start på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej! Roligt att hitta till dej också och se att våren är på g hos dej. Vi får säkert vänta länge än.
  Jag har säkert satt upp över 100 ripsvävar, eftersom jag verkar ha fastnat i det. Säjer hela tiden att jag ska sluta med ripslöpare och ripsmattor, men det blir bara nya hela tiden.
  Ha det!
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 8. Ha,ha, du är för rolig! Har du gömt/glömt mossa på altanen sen i höstas? Tur att den har hållit sig så bra under snön! Nu kan den ingå i en påskplantering!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Det var ett bra vårtecken:=) Du är rolig du! En kompis till mig att sett blommor när hon promenerat häromdagen, så jag tänkte snart ge mig ut på jakt:=)!
  Marika

  SvaraRadera
 10. Elsker slik fin mose, så bra at den har overlevd under snøen...kjempe fin til å dekke potter med, holder på fuktigheten + at en slipper skvett av skitten jord når en vanner!

  Måtte smile da jeg leste kommentaren din, det er nemlig slik her hos oss også...noen merkelige merker i to stoler når jeg kommer hjem...tror de ligger godt krøllet sammen der og sover mens jeg er på jobb....kan jo ikke kjefte da...syns det er søtt jeg...så får en heller vaske trekkene litt oftere...

  SvaraRadera
 11. Köpte för några år sedan just kuddmossa. Men alla världens fåglar har ägnat sig åt att helt utrota den. Kul att hitta det som glömts när det är så fint;)

  SvaraRadera
 12. Ja så kul det är med alla vårtecken och så fina bilder Du visar i förra inlägget.
  Mossa är väl helt otroligt vackert.Kul att få se bäcken Du gör.
  Här är våren "typ" borta och snön vräker ner även i dag..Hur ska det sluta??? 2 dm i förrgår och mer i dag.Jag tänker INTE gå ut idag..

  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Ja det som göms i snö... Jag tappade linsskyddet till kameran ute i trädgården i julas. Den ser jag verkligen fram emot att hitta igen.
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 14. Tack snälla för underbar kommentar om vårt hus..Blir jätte glad..Oj! ja som jag skrev i går" Det som göms i snö" ;) kram S

  SvaraRadera
 15. Den har hållit sig riktigt bra under snön, grön och fin:)

  SvaraRadera
 16. Härliga bilder på ert härliga hus!:)
  Här pryder mossan gräsmattan ,ser jag nu när snön försvinner:) Men vad gör det, bara snön försvinner och våren får komma med all sin prakt!!!:)
  Kram Cia:)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta