I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 20 mars 2010

Monicas jättegoda grova bröd!

Samtidigt som Monica med den fina bloggen http://tjernhus.blogg.se/ (läs Monicas underbara reseberättelser, om inte annat) bakade brödet, som jag lade ut receptet på här i veckan, så bakade jag hennes grova bröd. Så det blev en liten duell. Men jag tror inte att någon av oss avgick med någon seger. Monicas bröd är absolut supergott och det går fort att baka, det behöver inte så lång tid på sig som mitt grova bröd.Eftersom jag inte har lärt mig att göra så där chict när man skall länka till något, typ: "klicka här! så får jag lägga in länken till Monicas recept: http://tjernhus.blogg.se/2009/december/brod-recept.html
och hoppas att det går att klicka på hela raddan så att man kommer till receptet!Brödet är ju inte bara gott, utan det är osedvanligt nyttigt också! Mycket fibrer.En limpa gick åt hur fort som helst här hos oss! En skiva med bara smör på och kaffe med mjölk, supergott!

P.S. om det finns någon som läser det här och bloggar på blogspot och har lust att lära mig hur man "länkar" så tar jag gladeligen och tacksamt emot alla lärdomar på området.....D.S.

18 kommentarer:

 1. Koola Viola (finns i min blogglista) har en superenkel "lektion", du hittar det hos henne :-)

  SvaraRadera
 2. Det går inte o länka i kommentarerna. När du vill länka till nåt i ett inlägg så kopierar du först URL-adressen på sidan du vill länka till. Går tillbaka till ditt inlägg o markerar ordet du vill ska leda till länken, trycker på länk-symbolen.... då kommer det upp en ruta... läs o gör som det står. Superenkelt.... när man gjort det o kan ;-)
  Sätt igång o träna o
  ha´t himla gôrskôj
  Nina

  SvaraRadera
 3. Ha, ha, så kul att läsa! Och det går ju alldeles utmärkt att göra som du har gjort med länkningen! Annars gör jag precis som Nina Västerplana i kommentaren ovan, när jag länkar.
  Såå fina dina bröd ser ur!
  I morse åt jag ditt bröd med ost, det var också supergott! Nej, jag tycker inte att någon av oss vann (eller förlorade), bröden är goda vart och ett på sitt sätt. Ganska olika, fast många av ingredienserna är desamma!
  Här regnar det idag och nu är det inte mycket snö kvar...
  Ha en riktigt skön lördagskväll!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Mmm så gott brödet ser ut..
  Måste nog prova att baka det.Bra med fibrer...

  I dag fick Manne ett grisöra men det var så svårt att äta det med tratten på så han fick vara utan den en stund. annars e han hur pigg som helst och Jag bara hoppas Det håller i sig.

  Ha en fortsatt Trevlig lördag!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Brödet ser jättegott ut. Ser att du redan fått bra tips på hur man länkar. Kul att följa bygget.

  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 6. Blir också sugen på att baka det där brödet. Ser jättegott ut. Vill också berömma den fina bilden på blåsipporna, längst ner. Du har i och för sig väldigt många fina bilder.

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte men jag tycker inte om grovt bröd ... helst skulle jag leva på nybakat vitt bröd varje morgon *ler*!
  :)

  SvaraRadera
 8. *Hahaha* Tack såååå mycket för valet av spröjs till min dörr... blev så mycket enklare nu *blink*. Brödet ser verkligen huuuur gott ut som helst, men tyvärr finns inte tiden där just nu. Får se på ditt och njuta på avstånd!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. Nästan rätt! (Det blir så bra så :0))Vad duktig du är som fixar sånt själv. Jag var tvungen att få hjälp innan jag löste det där med länkandet. Inte helt enkelt vill jag lova...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 10. Hej
  Det ser gott ut, ditt bröd.
  Tänk att ni byggt ett hus och träden står kvar runt om , det tycker jag är så coolt.
  Det ser fint ut, ert hus.
  Jättegullig krans, jag gillar den.
  Jo jag är ju hustokig så det är intressant med både gamla och nya hus, hus, hus, hus.
  Like It!!
  Kanske jag testar något bröd nån dag.
  Vem vet.
  Ha en fin vecka, i ditt fina hus, med det jättefina namnet.
  Vi får väl kanske se huset placerat i omgivningen, det skulle vara kul.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 11. Jag är vansinnigt förtjust i bröd av olika sorter. Nybakat med mjölk är ju underbart. /Knatten

  SvaraRadera
 12. Mums det ser verkligen sagolikt gott ut.
  Ha en fin söndag.
  kram Lina

  SvaraRadera
 13. Hej! Det är på sidan 10-18, ett reportage, vårt hus är ett Karlsonhus ett lusthus på 189 kvm. Ditt bröd ser underbart gott ut, måste testa att baka det! kram från Vivi

  SvaraRadera
 14. Det värsta som döljs av snön är hundbajs som fastnar på skon och man luktar illa hela dagen! Men nu däljs det mesta bort igen, för vitt blir det av snön som missförstått detta med att våren var NU! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 15. Det ser gott ut det där brödet! Ser också att du fått tips om hur du länkar så då ska jag inte upprepa det igen! :0) Det är som sagt superenkelt när man vet hur man ska göra!

  SvaraRadera
 16. Jag behöver tydligen inte ge dig nån lektion, hihi! Fast det funkar ju bra som du gjort också.
  Bra brödrecept tas tacksamt emot! Har själv äntligen börjat försöka mig på sånt :)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta