I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 24 mars 2010

Med viss svaghet för blommigt porslin.Jag har en faiblesse för gammalt blommigt porslin, helst med violer, förgätmigej, liljekonvaljer, syrener eller rosor på.

Det är inte så att jag har några samlingar, utan bara enstaka föremål, såsom någon liten vas, tillbringare, kopp, sockerskål eller liknande.


Den här tillbringaren har alltid funnits i mitt liv. Den är sommar för mig.


Jag letar inte aktivt efter blommigt porslin utan det är mer att jag snubblar över något och jag känner direkt när det är något jag absolut vill ha.

Denna är också sommar. Med små blommor i som jag brukar plocka i dikesrenar när jag är ute och går på kvällen.Detta är en liten, liten kopp, mocca, skulle jag kunna tänka mig. När violerna blommar brukar jag proppa denna full med dessa.


Den här sockerskålen köpte jag för någon tia på en loppmarknad. Det knirkar lite i ena örat så den får stå på en hylla och bara vara vacker.

15 kommentarer:

 1. Håller med, så mycket mer sommar kan det väl inte bli! Jättefina kannor och koppar. Jag tycker också om blommigt porslin men har inte mycket av den varan själv tyvärr. Mina föräldrar däremot har så det blir lite nostalgi när man ser blommigt.

  SvaraRadera
 2. Skirt och vackert!
  Kramar/Monica

  SvaraRadera
 3. Underbara koppar som säkert är jättegoda att dricka ur.

  SvaraRadera
 4. Vad vackra saker! Jag måste visa dig mitt favorit porslin vid tillfälle, tror du skulle gilla det ;-)

  SvaraRadera
 5. Jättefina koppar och kannor. Jag gillar också när det är blomstermotiv på. Har en del själv. Dessutom är det godare att dricka kaffe från såna tunna koppar. Det blir en helt annan smak!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 6. Fina blommotiv på ditt porslin!
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 7. Så fina de är! Vill själv hitta en the/kaffe mugg med blommotiv men jag har sådana krav ... på hur den skall vara så ... dricker ur andra så länge!
  :)

  SvaraRadera
 8. Vissa saker ska man ha bara för att de är vackra, och vem har sagt att man måste ha hela serviser?!

  SvaraRadera
 9. Hejsan
  Oj så roligt att få se ditt hus växa fram, vilket underbart hus, så fint det ser ut, och så härligt och originellt med de olika färgerna, man ska inte låsa sig, utan göra som man vill, smart.
  Tänk de där tankarna om en sån veranda hade jag också när vi gjorde våran, helst vill jag ha en gunga i taket, men det har vi ej ännu.
  Men däremot så finns det gott om vapen, som vi inte siktar med på folk,
  (maken är vapensmed, lagar andras vapen och gör kolvar och allt möjligt)
  Så till dina samlingar.
  Oj så lika smak vi har, det var lustigt.
  Den övre kannan är så ljuvlig, så ljuvlig, nån sån har jag inte, kannor är det ont om, jag kan förstå om du bara älskar den.
  Alla dina fina porslinssaker är ju helt underbara, jag går i gång på porslin, blir så uppspelt.
  Å violer, i den så fint, en älsklingsblomma
  Tack för att du visade de fina sakerna.
  Ha en fin kväll.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det glassigt att få åka runt och titta på härliga hus. men det är ju inget att vara avundsjuk på, det kan ju faktiskt alla göra. :)
  Visa nu mer av ditt fina hus!

  SvaraRadera
 11. Fint porslin! Inte min personliga stil, men det har absolut en speciell charm. Det är alltid roligare inlägg när man har kort.

  Vad menade du med blogglänken hos mig? Jag förstod inte riktigt. Du finns med på min bloggsida till höger...men det var säkert inte det du menade?!

  Marika

  SvaraRadera
 12. Kul att du kollade in på min lilla avskeddag på mitt jobb, jag känner ingen sorg, nej det känns helt rätt o de jag umgås med privat har jag ju kvar
  kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Jag glömde säga vilka fina koppar underbara mönster
  / Kristina

  SvaraRadera
 14. Halkade in via Osloskånskan och när jag nu är här lämnar jag ett tassavtryck.

  Vilka ljuvliga koppar förresten!

  SvaraRadera
 15. Verkligen söta och charmiga koppar!

  Vilken stor och fin utbyggnad ni håller på med! Kommer bli riktigt bra!
  Ha en fin ny vecka!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta