I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 23 mars 2010

Husbygget fortsätter......

Isoleringen, väven och taket. Himla mycket bräder. Det var bräder precis överallt och det var trävitt, trävitt, trävitt........


Snickarna var oerhört flitiga och noggranna, bättre hade vi inte kunnat önska oss. De slet som galärslavar!

Längst bort ligger högarna med bräder som skall sitta på utsidan. Dom var grundade men vi fick rådet att grunda en extra gång. Och det stod vi inne och gjorde, väldigt bekvämt och bra.

Min vägg igen, där jag sitter nu och skriver. Här har det blivit golv, målade väggar och fönsterfoder och lister....

När vi skulle bygga vårt hus hade vi en lång önskelista, så klart. Nu tänker jag för en stund bort det faktum att önskelistan toppades av att det skulle vara ett "riktigt" timmerhus med en "riktig" AGA spis.....

Huset skulle ha en altan som det delvis skulle vara tak över. Det skulle helst vara en riktig American porch där min make skulle sitta med sitt gevär i gungstolen och med bootsen nonchalant uppslängda på altanräcket (han äger varken skjutvapen eller boots, min man) och hota alla eventuella trespassers....


Så här blev det, altan utanför (där jag sitter vid fönstret längst bort i bild), tak en bit över och senare även ett altangolv.


Nr 2 på vår lista var att huset skulle smälta in, så mycket som möjligt, i den bohusländska naturen. Alltså blev det gråspräckliga takpannor. Det var inte så svårt. Det var svårare med färgen på huset. Aldrig någonsin hade någon av oss tänkt tanken att vi skulle ha ett grått hus......men nu blev det så.

Huset blev randigt. Och jag tyckte det var så himla snyggt att jag blev alldeles till mig. Vi kunde inte bestämma vilken grå färg vi ville ha så vi åkte fram och tillbaka till flickorna i färgaffären och kom hem med olika grå varje gång.

Det var andra gången våra snickare inte sade så mycket vad de tyckte om oss och att måla bräder! Hur ska vi göra tyckte dom. Blanda bräderna, tyckte vi! Och så fick det bli. Och så är det fortfarande. Vi har målat huset en gång till och det med olika grå nyanser, dock inte lika stora skillnader som dom här bilderna visar.Här ser vi både det randiga huset och den blivande altanen. Taket lutar ut från det tak som sitter på tvärsan mot de andra två taken, men det syns inte så bra på bilden här. En riktig American porch blev det väl kanske inte, men lite, lite, i alla fall.
Det kommer mera en annan dag! Välkomna tillbaka!

18 kommentarer:

 1. Så roligt att se hur husbygget gick framåt! Kul också med de olika nyanserna när ni målade! Man ska inte göra "som alla andra"!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag tycker detta är spännande att följa..grått är riktigt snyggt..Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Jag älskar ert hus! Det är som om ni läst mina tankar/drömmar...jenkkiveranda...mm...

  SvaraRadera
 4. Hur stort är ert hus? Verkar stort!
  :)

  SvaraRadera
 5. På den sista bilden ser man riktigt hur randigt ert hus var. Och jag tycker att det är JÄTTESNYGGT! Det hade jag aldrig trott, om någon sa, att de skulle måla sitt hus randigt...
  Huset ser så stort ut! Och så vackert det ligger! Heter platsen Snäckskalsdalen, eller är det ert namn på huset?
  Väntar spänt på fortsättningen!
  Kramar från Monica!

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj vilket stort hus du har! Helt makalöst fantastiskt att få följa.

  Vilken fin header du gjort, den förra var lika fin men det är alltid kul att byta. Ombyte förnöjer:=)

  Ha en go vecka!

  Marika

  SvaraRadera
 7. Man ser ju att det kommer att bli hur fint som helst.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 8. Nja, det är väl lite skrap på det. Men då blir det shabby, vet du.;-)
  Jag har nog målat det i en bra färg, som håller bättre än vad jag trodde. Jag målade det för 3 år sedan.;-) Kram

  SvaraRadera
 9. Åh vad roligt det är att få följa ert bygge! Inte ofta man får chansen att följa med så men det är ju så spännande! Vad fint ni får det!

  SvaraRadera
 10. Hej där!
  Och tack för titten och hälsningen inne hos mej!

  Kikade runt lite inne hos dej här också och rackarns vilka underbara bilder du tar på allsköns växter och annat!
  Man tappar nästan andan över vissa....(:
  (Någon blomma där som hette "kristallkronan-nånting"...haha!)

  Och vilket otroligt vackert hus Ni byggt där ute!

  På återskrivande!!
  Jenny

  SvaraRadera
 11. så festligt med ett randigt hus! jag gillar när folk vågar vara lite annorlunda i sina val! en american porch är min dröm också, men jag får nog fortsätta drömma, för den passar inte alls in hos oss. man kan inte få allt här i livet ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 12. Oj så lekkert, fantastisk flink til å tenke på detaljer, en slik overbygget altan kunne jeg også godt tenkt meg....gleder meg til fortsettelsen!

  SvaraRadera
 13. Jag blir alldeles lycklig av din målande, hihi, beskrivning av ert bygge!! Så intressant att följa och så bra att du dokumenterat det så fint. Ser fram emot nästa visning! Och vad modigt med det randiga bräderna på exteriören. Ursnyggt... precis i min smak. Det ska hända lite oväntat... kul att ni vågade skapa lite spänning i er tillvaro!!! Kan tänka mig att "folk" undrade om ni var riktigt kloka innan de såg slutversionen.

  Ha det bra i ditt vackra hus.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 14. I love your house! Most of all I love the way it is part of the landscape, so sympathetic to its surroundings. You have achieved that brilliantly. And the stripes are great! Very subtle. Lovely big windows to let in the light too.

  But I want to know, did you get your Aga? We have one here and I am in love with it. The British love their Agas so much, they think they invented them, but I know that we have the Swedes to thank for that really!

  Best wishes from your Scottish Correspondent -
  Kate

  SvaraRadera
 15. Så kreativa ni är. Trots den grå färgen som skall smälta in så kommer det säkert att uppmärsammas då det inte är var dag man ser ett randigt hus. Men snyggt är det absolut. Anita

  SvaraRadera
 16. Det är jätte roligt att få vara med eran byggresa, roligt att du tar dig tid at gåigen hela resan här på bloggen.

  SvaraRadera
 17. Vilket härligt hus ni har byggt, jag gillar verkligen gråa hus!
  Och snygg altan har ni oxo!

  Caroline

  SvaraRadera
 18. Vad snyggt det är med olika nyanser på brädorna. Det har jag aldrig sett förut. Vi tog olika bredd på panelen på vårt gästhus men samma färg. Jag såg att du blivit följare av min blogg. Tack, jag blir så glad!

  Agneta

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta