I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 11 mars 2010

Vad kan detta vara för kaktus?

Upptäckte i morse att denna kaktus blommade för fullt. Den får knappt något vatten, inga omsorger, har aldirg planterats om, står lite dragigt och ändå.....

P.S. och så vill jag tacka för alla gratulationer jag fick igår när bloggen fyllde 1 månad D.S.

11 kommentarer:

 1. Den har ju blad som en vanlig november-kaktus, men blommorna ser ju litet annorlunda ut.
  Men otroligt vacker är den, så bara njut...
  Jag har också ett par novemberkaktusar, om du förstår vad jag menar...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ingen aning,,men dom där kaktusarna har nog likt katten 9 liv..Glömmer mina ibland ändå blommar dom lika vackert varje år..Njut!! Kram S

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Jag skulle väl säga att det är en julkaktus? Dom kan ju ha olika färger och blomma lite när som helst. Ska nästan inte alls skötas om ;)
  Så sköna bilder från er vårpromenad tidigare!

  Hihi, så kul att era katter heter Pippi och Nisse! Vår heter Nelson (från början var det Herr Nilsson) och hans syster Pippi lever inte längre.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker kaktus du har! Min novemberkaktus har inte alls sådär vackra blommor...

  Såklart var kvistarna äkta! *hihi* De kommer från min svärmors prydnadskörsbärsträd. Hade nästan gett upp hoppet om att de skulle blomma men efter tre veckor så...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Gissar att det är en "vårkaktus" :) Nja, håller med de andra om "novemberkaktus" men jag har två som aldrig får någon skötsel och då blommar de om och om igen, de gillar vanvård!

  Men så söta djur du har! De ser ut att trivas tillsammans. Jag/vi har två katter och de är ju så mysiga och gosiga :)

  Har försökt lista ut var du bor, säkert i närheten av där butiken Hem och Hav ligger? Själv har vi stuga i byn där Läckberg har sina anor :) Tänkte mig en tur dit i helgen för att få lite andrum i livet.

  ha det så gott ♥

  SvaraRadera
 6. Liknar ju som de andra har sagt en novemberkaktus även om jag inte sett så fina blommor på dem innan. Jättefin är den :)
  Skulle oxå behöva en blomma som klarar sig trots min bristfälliga omsorg, mina blommor brukar inte bli så långvariga tyvärr.
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 7. Jag igen... trodde det var vid Hunnebostrand för det finns en butik där som liknar den som du har men det är nog inte densamma ;) Kul med en västkustbo ♥

  SvaraRadera
 8. Haha, underbart med blommor som blommar utan att man behöver lyfta ett finger! :) Jag har porslinsblommor i våra vardagsrumsfönster och de är lika tacksamma de. Vi har sol från morgon till sen eftermiddag mot de fönstren och jag är otroligt dålig på blommor men de är så snälla och blommar med jämna mellanrum ändå...!

  Tusen tack för omtanken med Astrid och RS-viruset! Kan inte helt komma över att du tänkte på oss när du hörde det!? Så himla gulligt! Hon är i princip frisk nu, superskönt. Det firade vi med babysim idag! Läste på gp.se imorse om "RS-epidemin" (måste ha min dagliga dos av GP trots att jag inte längre bor i Göteborg!) så jag har förstått att det är väldigt problematiskt i Sverige. Tror inte att det är mycket bättre här, men det har inte blivit den typen rubriker ännu.

  Ha en skön torsdagskväll nu och du - stort grattis i efterskott till "bloggfödelsedagen"!

  Stor kram Caro

  SvaraRadera
 9. En blommande vacker kaktus!?

  SvaraRadera
 10. Fina bilder på din kaktus! Om man vill att den ska blomma rikligt så ska man sköta den precis som du har gjort, knappt något vatten och lite svalare.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta