I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 19 mars 2010

Taklagsfest i Snäckskalsdalen!Så blev det till slut taklagsfest här i Snäckskalsdalen. Och då fick jag göra en krans som hängdes upp på vederbörligt sätt.Kalle övervakar att taket över den förbindande mittdelen blir tillfyllest...


Den ene av våra fantastiska snickare spanar ut över sitt verk!Och så brakade festen loss......men det var ju ingen av snickarna som drack något (alltså alkoholhaltigt, menar jag nu), de skulle ju dels köra och dels arbeta, dom var så himla ordentliga. Men, vad gör man, jo man inkallar en riktigt god väninna, och så kör man hårt. Alltså, vi hade skitkul, vi två, där vi satt och balanserade på brädorna. Inom parentes sagt, så fanns det mer av den goda drickan i de röda kassarna.......
Därefter var det dags att ge sig på innandömet, isolering och se till att alla slangar och rör hamnade rätt där bakom.

Detta är vårt blivande sovrum och här ser man utanför isoleringen den vita väven som sitter bakom bräderna som senare kommer att målas.


Mot denna vägg sitter jag precis just nu och skriver, jag har väggen bakom ryggen, och datorn är inkopplad i något av uttagen, eller möjligen i allihopa, därom har jag ingen aning.Nästa gång berättar jag nog om hur vi målade bräder både inne och ute! Fortsättning följer, alltså! Välkomna tillbaka, jag är väldigt smickrad över att så många tycker det är roligt att följa vårt husbygge!

12 kommentarer:

 1. Oj,oj det kommer att bli ett hus som heter duga!!Och vilken krans!!Hur fin som helst!
  Det skall bli kul att följa detta! Här har vi After Work i vårt kök, med en killkompis och dottern med make, jättetrevligt!! Kram Torprosen

  SvaraRadera
 2. Oj vad häftigt att det fortfarande förekommer takslagsfester.

  SvaraRadera
 3. Det verkar som ett STORT hus! Och jättefint!
  Så kul att få se hur du bor. Och var du sitter och bloggar...
  Trevlig fredagskväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ja, vilket vackert hus, smälter säkert in i naturen, verkar så!
  Ja du min Tilda tyckte jag passade in i gästtoan och gjorde även tavlan för att passa in där. Har ibland tyckt att tapeten varit lite jobbig men med dessa ting till går det bättre att gilla den!
  Ha en bra helg önskar jag Dig
  Carin

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att få ta del av ett husbygge som ligger långt före vårt. Och vilka fantastiskt fina bilder på hunden och katterna. Speciellt på dem ihop! Ljuvligt!

  SvaraRadera
 6. Det var en taklagsfest som hette duga ;-)
  Snickarna uppskattade säkert omtanken även om de fick ta det varligt med skumpan. Safty first!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Så vackert hus - som en herrgård med flyglar!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. Oj, så mycket jag missat under veckan! Tur att jag har tid att ta igen allt :-) Älskar just den här typen av enplanshus, finns det nån chans att få se en planritning?

  SvaraRadera
 9. Det är så kul att få följa med på er resa till ert färdiga hus.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg
  Fia

  SvaraRadera
 10. For et vakkert hus dere har laget! Farvevalget er perfekt, det glir så godt inn blant de små fjellknausen :) Nydelig!!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta