I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 18 mars 2010

Ståltråd.Den här fågelburen, eller är det bara ett torn, för det finns ingen dörr på det, hittade jag i en så'n där affär man inte bör gå in i......för man kommer hem med något man absolut inte behöver. Och varken fågelbur eller torn behövdes här hemma. Ändå kom jag hem med, så klart inte bara en, utan två, så'na här.....jag tänke mig nå'n krukväxt i, men eftersom dörr saknas så har det inte blivit så. Jag har dock för avsikt att klippa upp en dörr och sedan kanske förpassa fågelburarna/tornen ut på altanen. Sedan. När snön är borta. Vilket inte verkar hända.....
Nedan lite egenproduktion av ståltråd...

Det började för flera år sedan med att jag hittade en rulle riktigt fin tråd, flera kilo, böjlig och vacker, i ett förråd, och gjorde små ljuslyktor som skulle hänga i ett träd. Det var mysigt att sitta där med sin ståltråd och snurra och vrida och klippa av och krulla till. Hela manikyren rök, men vad gör det, den är det ändå lite si och så med!


Det har blivit en del ljuslyktor, korgar och andra enklare ting men nu har ståltråden tagit slut. Nästan. Jag har sparat en bit för jag vill fråga runt och se om jag kan få tag på liknande den jag hade, för den var belagd med något som gör att den ser ut (innan den legat ute i flera år och börjat rosta) att skimra lite.


Jag har fått använda vanligt ståltråd ett tag men den är stel och svårböjlig och inte så vacker......jag brukar återuppta ståltrådsarbetet när det blir utesäsong. Alltså har jag gott om tid på mig.....! Nu var jag där igen och gnällde på vintern......16 kommentarer:

 1. Åh.. så fint litet ståltrådshus! Jag hade inte heller kunnat gå ifrån en sådan butik tomhänt - om det nu är till någon tröst/stöd :)

  Vad duktig du är med trådslöjd!!! jag har väl lyckats knåpa ihop något hjärta och hängare till glasburk men inget mer :)

  Men nu kliar det i pysselfingrarna så något blir det gjort i helgen men inte med sådan ståltråd :)

  Ha det så gott :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin boning du hittade och vilka fina handarbeten du gör!
  Ha det så bra!
  Carin

  SvaraRadera
 3. Så fint....Ja den har nog följt med mej hem också...
  Så fina lyktor Du gjort.Jag har försökt böja lite tråd och tycker det är kul men det ser inte alls så bra ut som dina arbeten.
  Jag är väldigt svag för "luffarsljöden" som man kan hitta på loppisar.

  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Oj vad duktig du är! E imponerad! Visst är det modernt med ståltråd just nu, finns nästan i alla inredningsaffärer, men precis som du skriver så kommer man en dag hem med en liknande fågelbur..hm..men snyggt är det!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Jättefina "fågelburar"! Skulle jag mycket väl kunna tänka mig...
  Men dina lyktor!!! Vad du kan! Är det bara jag som inte är konstnärlig?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Hej
  Vad kul att du gillade blommorna.
  Vilken helt underbar historia om ditt husbygge, så härliga minnen du har att gå och tänka på ibland.
  Din blomknopp är helt ljuvlig, en sån har jag faktiskt aldrig haft, men den ser härlig ut.
  Jag har full förståelse för att de fina tornen fick följa dig hem.
  Men du är själv jätteduktig på trådarbeten, så varför inte göra någon egen variant av dem, det vore väl kul.
  Jag skulle nog tro att den tråd du ska fråga efter är så kallar glödgad järntråd.
  Ha en fin helg, min vän.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 7. Vad duktig du är som gör egna Fil de Fer arbeten. Tornen eller burarna är ju också så fina. Jag hade inte heller kunnat motstå dem. Våra bryggor ser likadana ut som era bryggor, så får se om man kommer att få i båten i år.
  Kram o ha en fin helg
  Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 8. Men så vackra, sirliga torn! Vilket arbete. Här är det handarbete som gäller... fantastiska hus! Dina ljuslyktor och korgar är inte långt efter de heller. Och jag förstår att du sätter värde på och vet, hur mycket arbete det är nedlagt bakom tillkomsten av tornhusen!!

  Trevligt att få se dina alster. Ha en skön helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Fantastisk flott fuglebur, hadde heller ikke klart å gå uten å kjøpe det tror jeg, nydelig var det!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Wow, vad fina saker du gör!!! Vad himla duktig du är!
  Trevlig helg! / Jackie

  SvaraRadera
 11. Halloj
  Jo jag skrev om det reportaget när det var med i Allt om Kök och bad för ca ett halvår sedan.. men nu kommer det alltså i vakre hjem, och är säkert mycket snyggare. Allt de gör är snyggare tycker jag. Men jag har inte sett det ännu..:) Har precis köpt tidningen..

  SvaraRadera
 12. Men du, så fint du gör. Sådana där vill man ju ha.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 13. Vilka fina ståltrådsarbeten, både dina egna och de som du köpte.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 14. Alltså, du är så rolig att man garvar ihjäl sig emellanåt:)
  Jo då, de har hund! Inget falskt här inte. Men jag tycker inte illa om hundar, jag är bara ganska ointresserad av dem. Sedan finns det hundar som jag känner, och de är jag intresserad av. Katter däremot, gillar jag nästan alla... tro inte att jag är hundhatare, för det är jag inte.

  SvaraRadera
 15. How clever! And I love the 'birdcage' - I would have bought it too!

  SvaraRadera
 16. jag tror att dessa ståltrådsarbeten gjordes mycket av luffare förr i tiden, så knackade de dörr och sålde
  vilka fina korgar du gjort
  djuren är så go på dina bilder
  kram Kristina

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta