I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 25 juni 2013

Oh, så härligt det är nu! Fullt upp!

1130625
Det är här jag häckar om nätterna. Inget myggnät i år, det går jättebra ändå.

 

3130625
Det första jag ser när jag slår upp ögonen är min alldeles egna sängvärmare, Pippi! Hon och jag läser just nu Lasse Berghagens bok. Den är rolig, speciellt när man varit med om ungefär den tiden han beskriver mycket av i boken, rekommenderas för en stunds trevlig underhållning. Pippi läser den också, som synes.

Innan hon hoppar ner och gör morgontoalett på altanen.

Då kommer även Leia upp. Hon ligger intill mig på en hundbädd och snusar så gott. Fast Pippi snarkar och det är ännu sötare!

Vrider jag en aning på huvudet ser jag pionerna på bordet.

Väldig angenämt måste jag säga!

 

5130625
Igår blev det riktigt jobbigt!

Både kantareller och makrill!

Omgivningen var ute och drog upp 21 st små fina, dom är liksom godare än dom större, tycker jag. När han fiskat, omgivningen, då är han som en riktig storfiskare, typ: “……….jag får ta och fixa lite här med krokarna och linorna när dom stora kom och slet av alltihop……..” och så stegade han omkring här som en riktig karlakarl……

Och från grönsakslandet kunde jag hämta spenat. Nu odlar jag bara mangold och komatsuna, den japanska spenaten som jag älskar, fröerna har jag haft med från soluppgångens land, men dom finns att köpa här också. Rekommenderas.

Dill fanns också.

Och till efterrätt, var sin jordgubbe!

Mycket mer delikat kan det väl inte bli.

 

7130625
Jag har gjort dom traditionsenliga anordningarna över jordgubbarna så att inte dom gulliga fåglarna som vi matar halva året skall äta upp dom.

Jag tar gamla CD skivor och sätter ihop två och två,  med blanka sidan ut, så man slipper se dom fula etiketterna. Knyter med fisklina, en riktig fisklineknut (fråga karlakarlen här hemma om hur man gör sen sån, hahhhaaa…….!!!).

Och salladen den gror verkligen, Kaninchenfutter, som min tyske svärfar alltid sa.

 

35043703321009993_Y5u8suQ3_c
Om man skulle känna för att göra en fisklineknut så kan man göra som på bilden. Jag måste alltid plocka fram den för jag glömmer från år till år. Det blir en riktigt snygg knut!

Agneta!

44 kommentarer:

  1. Ha ha, vilken karlakarl! Men vilket angenämt jobb att ta hand om både kantareller och makrill, jösses det var så det vattnades i munnen på mig! Här har jag och tonåringen jobbat idag, vi håller på att renovera fönster. Få se vad vi hinner och orkar. Håller på och lär honom så han får ha det som sommarjobb, ett sånt man kan göra bara när man känner för det. Nu har vi rast! Vilken härlig plats du har, men vad vågat att sova utan nät! Jag skulle vara livrädd för allt som kan tänkas komma flygande ...

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Gillar spenat, så den där Komatsuna ska jag nog försöka få tag på.
    Och jag förstår att du måste ta fram beskrivningen på knuten..haha!

    Ha det gott i grönskan!

    SvaraRadera
  3. Sova ute varje natt - så underbart!
    Låter som ett paradis med kantareller och makrill. Nu är det sommar!
    Ulrika

    SvaraRadera
  4. Så mysigt du har det på din altan. Här går det INTE att vara utan myggnät. Var i skogen och plockade glassplitter i går och trodde jag skulle bli uppäten av alla mygg.
    redan kantareller hos dig, men du har fått en hel del regn hos dig, här är det torrt. Men imorgon har jag laddat för en innesittardag, då ska det regna hos mig.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig tillvaro! :)

    SvaraRadera
  6. Åh vad det ser mysigt ut! Och kantareller - finns de redan? Eller det är nog jag som inte hänger med hur snabbt det går:)

    kram louise

    SvaraRadera
  7. Ja det var minsann en riktigt snygg knut. Jag håller också på och knyter, men glömmer hela tiden hur det var man gjorde... Sova ute! Oj vad det låter skönt. Och trevligt sällskap har du också...
    Visst är det helt underbart nu! Ridturen igår gjorde att jag fick se ännu mer av ön, de där vägarna som vi aldrig går på annars... så vackert så man blir tårögd.
    Makrill, jo jag tackar jag, och egenodlad sallad. Oj vad jag blir avundsjuk nu. Vi borde komma oss ut med båten, men först så var den en packning som läckte (ordnat nu) sen blev det kris med gräset på gården,,,så vi får minsann prioritera på helgerna. Och kvällarna hinns inte mkt med... trots att de är långa o ljusa nu. Nu är det slut på semestern för denna gången, och bussar indragna, så det kör ihop sig ibland det där... men jag gnäller icke!
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  8. Din sovplats är ju som en dröm! Precis så skulle man ju vilja ligga och sova och lyssna till nattljuden och så har du dina fyrbentingar som sällskap där också!
    Underbart!

    Tänk, att ni har hittat kantareller! Jag har hört flera här i krokarna, och själv har jag inte hunnit kolla av mina ställen...!
    Den japanska spenaten låter ju spännande! Vad är det för skillnad på den och den svenska, vanliga? Makrill därtill! Så sommargott!

    Smart detta med CD-skivorna! Mitt jordgubbsland fick jag täcka igår när jag såg jordgubbskart som var halvätna!!! Skatorna är flitiga hos oss!

    Nu är det verkligen ljuvigt ute, idag har vi haft en toppendag - synd att jag var tvungen att tillbringa den i en massa köpcentra i väntan på att min bil (som var inne på service) skulle bli klar! Skönare saker kan man göra en sån dag! :)
    Ha det fortsatt njutningsfullt!

    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Nu blev vi direkt svampplockningssugna....Ooo så härligt...ja det är bäst att njuta..mmm...så härliga tider...och makrill, det längtar vi så efter här allihopa...hiih.
    Du frestar mig såå med detta inlägg och just nu ligger jag och pendlar mellan sömn och vaket tillstånd ute i vårt uterum...och lyss till någon flitig person som kämpar med gräsklipparen.
    Men nu ska jag ta med mig mannen och döttrar på svampexpedition....och det är "ditt fel"....hihihh
    Önskar dig en fin sommar
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  10. Låter mysigt att sova ute...tror kanske att sömnen blir ändå bättre då..trots katter som snarkar...fniss...
    Härligt när kan komponera en middag...av det man själv har! Underbart!
    Önskar dej en fortsatt skön dag!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  11. Du sover verkligen som en prinsessa, vilken dröm att få vakna upp där:)
    Kram♥

    SvaraRadera
  12. Försöker föreställa mig sovandes utomhus på natten. Hjälp! Modiga du! Jag har på tok för livlig fantasi! Men du vet vad du talar om, likaså tycks omgivningen ha allt på klart. Livet när det är som bäst och fullt upp! ♥

    SvaraRadera
  13. Menar du allvar att du inte har någon mygg där, när du sover ute.
    Ser helt ljuvligt ut och cd-skiv skrämmaren är värd att pröva. Tack för tipset!
    Härligt med allt självodlat.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  14. Så mycket härligt!!! Älskar allt ätbart från hav, natur och trädgårdsland. ;)
    Mysigt att sova ute och så har du ju fint sällskap!
    Det är en underbar tid nu!
    Ha det gott!
    Lena

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig sovplats du verkar ha och trevligt sällskap dessutom!

    Kantareller redan?! Jo, jag vet att de brukar finnas i eviiiighet innan jag fattar att det är dags att gå ut och plocka! Men Juni är inte det tidigt?!

    Ha en fin kväll!
    /Frida

    SvaraRadera
  16. Svamp och makrill låter som en fin kombination ,här borde man ha myggdräkt på när man rör sig utomhus det är grymt mycket mygg nu .Kramen Nette

    SvaraRadera
  17. Alltså den där utesäng-platsen skulle jag iiiinte säga nej till, guuuud så himla mysigt det ser ut!! Och vad härligt myspys med bok och missekatten :)) Härligt med kantareller också, mums! Måste checka om de vuxit upp här också. Härliga bilder!!

    Kraaaaaam aka

    SvaraRadera
  18. Det måste vara underbart att sova ute, men det vete sjutton om jag skulle våga... Inte för myggornas skull, men allt annat som kan anfalla en...
    Fast du har ju Pippi, som kan försvara dig! En intellektuell katt, som läser böcker!

    Jag är lika förvånad varje år, över dom tidiga kantarellerna! Vi har alltid bara plockat svamp på höstarna.
    Då är ni ju nästa självförsörjande vad det gäller mat - imponerad! Och så gott det måste vara med allt så färskt!

    Ja, det är lustigt med karlar, stenålderkänslorna ligger inte långt under ytan! Det är likadant när dom står vid grillen och steker en köttbit, som frun tidigare marinerat och kryddat...

    Tur att jag inte har några jordgubbar att skydda, en sån där knut hade jag aldrig klarat av!
    Ha det så skönt och sov gott på din fina altan!
    Kramar, Monica

    SvaraRadera
  19. Jag säger bara ÅH! Så ljuvligt. *längtar*

    SvaraRadera
  20. Jag vill också sova ute!
    Vilken festmåltid! Mums!

    SvaraRadera
  21. Så mysigt du har det!!!Tänk va skönt att sova ute, här skulle man bli oppäten av krankar,, vet inte vad ni kallar dem för. men de är "stora" jävlar som suger blod...Inga vampyrer, men närapå.Hahah... va fina blommor du har.. jag har också honungsliljan, satte 5 lökar i höstas o en blommar!varför vet jag inte.Ha de bra!

    SvaraRadera
  22. Men så bra att de inte upptäckt ditt kantarellställe!
    Vilken härlig måltid - och gratis. Ja lite beröm får du kosta på till din bredbente man, det är han väl värd tycker jag.

    Så skönt att du kan sova där ute och med gott sällskap. Tack för tipsen också!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  23. Hej Agneta.
    Vilken underbar berättelse.
    Det är allt man behöver. Egna odlingar och en egen storfiskare, sen jordgubbar, muuuuuuums.
    Vi har massor av myggor just nu, skulle inte vara kul att sova ute.
    Ser underbart ut.
    Vilka fina bilder du visar, precis som alltid.
    Kissen är så söööööööööööööööt.
    Kramen Zara

    SvaraRadera
  24. Så helt otroligt mysig sängplats, där måste du sova precis hur bra som helst.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  25. Du har det jobbigt du Agneta, både makrillar och kantareller, och den där sängplatsen ser den inte lite obekväm ut! Jaja olika falla ödets lotter!Skämt åtsidor, är BARA lite avundsjuk! Ha en go dag! Kram Susanne

    SvaraRadera
  26. Jag är inte rädd, jag kan sova....men å andra sidan med två modiga "vakthundar" kan du säkert slappna av.;) Ja nog kan ju livet vara härligt, tillräckligt med sömn, god mat och sen varsin jordgubbe på det. :)I mitt trädgårdsland växer endast potatis och ringblommor denna sommar, men så har vi ju nyss flyttat hit. Nästa sommar blir det nog komatsuna och allt det andra, får nog börja öva på knuten nu.
    Ha en härlig dag!
    Nanne

    SvaraRadera
  27. Det finns inget så gott som stekt makrill med stuvad spenat. Är man riktigt på hugget kan man också ta lite lingonsylt på toppen!

    SvaraRadera
  28. Sover du ute, utan myggnät? Blir du inte uppäten av myggen?

    Det är mysigt med katter i sängen. Ingen av mina gillar att ligga där, bara Wille ibland.

    SvaraRadera
  29. Vilken mysig sovhörna du har :)
    Här skulle jag då ha myggnät om jag skulle sova ute.
    Kramen♥

    SvaraRadera
  30. Alltså, jag skulle hälsa dig välkommen till utesovarklubben och berömma Pippi och pioner, men så såg jag kantarellerna!? NU? Märkunderligt.... :-) / Venus

    SvaraRadera
  31. Redan kantareller, det var värst!? Så du sover ute alltså, det låter jätteskönt, nätterna nu är ju inte så värst skojiga, men ute på min altan skulle jag inte kunna sova, där finns alldeles för många åttabenta rackare på kvällstid *rys*

    Jaså du slänger alla blometiketter du! Hihi, ja det var lite övermodigt det kan jag hålla med om! Själv får jag ofta kolla dessa etiketter, för visserligen har jag väldigt gott minne, men det är kort!
    Tack för tipset om pinnar vid det nysatta, det skall jag (försöka) komma ihåg!
    Kram och ha det gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
  32. Du har hittat de första gulisarna! Har hört kompisar i Sörmland som också säger att de är mycket på g nu, häruppe i våra magra marker växer inte så mycket kantareller, o faktum är att jag fortfarande har kvar i frysen, men det är ju själva grejen, glädjen att hitta och plocka! Ditt sommarrum är ljuvligt, tänk, att kunna vistas där utan myggnät, det skulle aldrig fungera hos mig!
    Kram

    SvaraRadera
  33. Vilken härlig sovplats! Och inget myggnät!
    Kantareller redan? Så bra att ni kan fixa mat själva.
    Den där knuten skulle jag behöva lära mig. Den borde fungera till smyckestillverkning också.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  34. Va ! Kantareller redan ?! Kan det vara möjligt, ja en del har då 'tur'!
    Jag har också ätit makrill idag, men rökt och klar, super gott.
    Vad kan man mer begära av livet, gott att äta, gott att sova 'ute' med djur
    vännerna, gott att ha en karlakarl, och ett gott sinne som du Agneta.
    Fortsätt njut och må väl.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  35. Det ser så härligt ut med sängen ute. Vilken underbar sömn.....
    Kantareller??? Ååååå vad gott. Det är bland det bästa jag vet.
    Kram linda

    SvaraRadera
  36. Vilket härligt liv, sova ute och slippa myggnät. Gott det låter med nyfångad makrill och kantareller, så tidigt!

    SvaraRadera
  37. Nyplockade kantareller och nyfångad makrill!
    Kan inte bli bättre, och så mycket av båda.
    Jag ska ut imorgon och kolla efter svamp här.
    Ser jättemysigt ut och sova ute, och så svalt
    och skönt.
    Må gott och kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  38. Tack för alla dina rara och fina kommenterar hos mig trots att jag är urusel på att kommentera tillbaks! Vilken lyx med kantareller, det är ju det bästa som finns :)

    Å din sovhörna är så makalöst fin. Underbart ser det ut!

    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  39. Det ser jättemysigt ut att häcka där. CD-skivor kör jag också med mot närgångna fåglar. Vissa fåglar verkar vara riktiga musiknördar.

    SvaraRadera
  40. Hejsan Agneta !

    Med så många följare som Du har så ger Du ändå Dig tid att knåpa ihop några rader till mig. Tack snälla Du.
    Fast jag inte får till några inlägg själv, kan jag ju inte försumma några av mina bloggvänner för det.

    Klappa Leia o.katterna, så sött när det ser ut som hon läser.

    Din blomstersäng-hörna är förtjusande och luftigt då förståss.


    Må så gott !

    Kram Mi

    SvaraRadera
  41. Kommentar 40+, jag säger då det!! ;0)
    Så du sover ute nu? Men det är väl ingen direkt värme på nätterna nu? Men bara du trivs och mår gott så. Och det gör du ju!
    Kantareller! Mmm... Makrill... Kanske mmm... Jo då, det är gott men jag är kass på att tillaga dem. Tips?
    Bra idé med CD-skivorna. Tror du att de hjälper mot stads-rådjur?
    Ha en fin fredag!
    Kram!

    SvaraRadera
  42. Vilken härlig sovhörna :)) Du har det så fint och va`gott med nyfångad makrill mums!!!

    SvaraRadera
  43. Vad det gror hos dig i trädgårdslandet i år! Härligt. Kram Marie

    SvaraRadera
  44. Men oj säger jag bara! Vilket fantastiskt inlägg. Sen ser jag ju att du virkar också. Du är då flink.Å vackert är det också.
    Hade varit roligt att kunna virka.
    Ha en skön söndag. Här är det spön i backen.
    kram
    fia

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta