I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 13 juni 2013

Rabatter.

1130613   3130613
Om att plantera i en rabatt. Ja.

Den blå bergsvallmon syns ju, som sagt, väldigt bra från sovrumsfönstret (tidigare inlägg), men från “rätta” sidan av rabatten har jag lyckats dölja den bakom ett litet träd! Bakom en liten rönn, en pärlrönn, Sorbus koehneana.
5130613
Den blommar, men inte lika mycket som tidigare år. Den är lite blekare och inte riktigt lika blomvillig. Kan det bero på att, visserligen har vi haft sol, men det har varit kallt. Och nu har vi ett underbart strilande regn. Jag menar det, det är underbart, det behövs verkligen, det är så otroligt torrt i marken.

 

7130613
Häromdagen gjorde jag det mest sneda staket som skådats. Det är pinnar från alla döda enar (vintern har varit fullständigt obarmhärtig mot enar häromkring) vi tagit undan.

Tidigare hade vi en helt fantastisk buddleja här,
DSCN4928  DSCN4929
men den dog också, och när den kom bort fick hunden för sig att det var ett väldigt bra ställe att lägga beslag på, därför gjorde jag ett staket.

Nu har jag som plan att sätta luktärter här när det blir dags. Då ser man kanske inte hur snett mitt mästerverk är!


9130613  11130613
En veronika som jag tycker är så söt! Men den har som egenskap att den delar sig från mitten, lite synd. Den är lite låg att binda upp så jag får hitta på något annat, eller är det någon som vet hur man kan göra?

 

13130613
Två som vet precis hur man skall göra, det är Nisse och Pippi! Sådana goddagskatter!

Idag fyller förresten Pippi 15 år! Så hon får finaste skinkan, inte plastinpackad, utan direkt från charkuteridisken, och en hel räkosttub om hon vill!

Agneta!

22 kommentarer:

 1. Så tråkigt meddina växter, dessa vintrar.. men du får se det som en ny plats att planera och hoppas du blir nöjd, det var aett charmigt staket du gjort och det kommer bli så fint med luktärtor.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Grattis till Pippi!! :) Ser att även Leia tryckt ner sig bredvid katterna. Ser riktigt skönt ut.
  Kram i regnet från andra sidan fjor´n.

  SvaraRadera
 3. Oj hos dig ska man fira födelsedag, det är helt klart!
  Staketet är ju jättefint. Det sneda och vinda gör charmen. Undrar om det finns nån levande ljung kvar? Allt de satte här utanför i höstas är sten-dött, och inte vet jag vad det var för frön dom sådde till gräsmatta mellan husen, men där vi kommer ifrån kallas det ogräs... men men det är väl skillnad kanske, här ute? Dom har varit och klippt för första gången idag, i spöregnet... där vi kommer ifrån klipper man när det är torrt. Det är mycket man får lära nytt nu, hi hi.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. hej agneta. din blå vallmo är hur fin som helst. min favoritfärg (förutom vitt :). Jag tycker ditt staket är jättefint! charmigt att det är lite snett :). Krama pippi grattis och låt henne slicka i sig räkosttuben ;)
  /mia

  SvaraRadera
 5. Grattis till Pippi, vilket kalas hon får.
  Och du har blivit en fena på och göra staket,
  bra återvinning. Det regnar här också, så nu
  blir gräsmattan och svampen glad. Synd att du
  inte träffade Hannu, verkar vara en riktigt trevlig
  prick. När jag letade efter en bok han gett ut som
  var stört omöjligt och hitta ringde jag till honom!
  Han var supertrevlig och väldigt pratsjuk.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Grattis till lilla Pippi idag! Ja, katterna vet verkligen hur man njuter på ett helt självklart sätt dessutom!

  Det är bara charmigt med lite snett och vint i trädgården tycker jag, så ditt staket kommer säkert att pryda sin plats!

  Den är verkligen vacker din bergsvallmo! Hur man binder upp den vet jag inte, men kanske en lång pinne bredvid....eller nåt! Ja, vintern har inte varit nådig mot vissa växter! Ett par rosor är helt väck hos mej och lite annat också! Trist!

  Ja, det strilar ett sommarregn här också och det är skönt! Tråkigare för studenterna som ska åka flak idag! :)

  Kramar
  och nosgos till katterna!
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Härliga underbara Bergvallmo, de är väl bara helt ljuvliga! Hade en stor fin "tuva" som jag fått av mamma när hon flyttade. Den förgyllde min liv i ca 5-6 år, men en vår hade den bestämt sig för att dö..det kom bara inte upp något..har köpt en ny men det är inte alls samma intensiva färg på den som jag fick av mamma. Staket är superfint, med luktärtor blir det kanonvackert! Pussa de goa katterna och ge lilla Pippi allt hon vill ha..Håller med, regnet behövs!Kramar Susanne

  SvaraRadera
 8. Stort grattis till mysPippi! :-)
  Jag hade en gång i tiden små bergs(?)vallmon i olika gula, orange och röda toner, sådana måste jag försöka hitta igen (även om dina blå är fina) ;-)

  SvaraRadera
 9. Det är ju mycket svårare att plantera en rabatt som man kan se från två håll, så du får väl glädja dig åt att se den när du drar upp rullgardinen på morgonen!
  Och jag gläder mig åt att få se den hos dig, för här finns, som sagt, ingen i år!

  Jag tycker, som många här gör, att ditt sneda staket är såå charmigt! Och det passar på er tomt, som inte är så plan och prydlig (=tråkig...) som vår!
  Synd på buddlejan, men luktärtor är underbara!

  Angående veronikan - det är väl så med nästan alla perenner att dom dör i mitten, när dom är några år, så att man måste ta upp dom och plantera om?
  Till hösten då, lämpligen...
  Förstår att du gillar den, den är så klart blå och dom flesta blå blommor går i lila, tyvärr.

  Skulle jag återfödas som katt, så skulle jag vilja ha det som dina katter! En härlig utesäng och god mat, en liten klapp då och då - vad mer kan man begära?

  Här är det LITE regn idag, alldeles för lite!
  Ha det gott, min vän, kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Det ser väldigt gosigt ut för dina katter,
  nästan så man får lust att göra dem sällskap...haha!

  Så charmigt och fint staket du gjort! gillar det.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Vintern har tagit hårt på många växter!

  SvaraRadera
 12. Ja,a du trädgård har jag också försökt mig på i många år men det blir inte som jag vill och i vinter är allt nästan borta igen och Rådjuren knipsa alla blommor på jordgubbsplantorna nu sist. Du har ju så fint med alla blommor!
  Mysiga katter!
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Vad mycket vackra blommor du har! Det sneda staketet var riktigt snyggt!!!
  Ja, frosten tog hårt på det mesta i våras!
  Kissekatterna vet hur man chillar.... Grattis till Pippi!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 14. Så vackra blommor i dina rabatter ,grattis till Pippi ,gamla kattdamen ,eller kanske hon säger som Lill-Babs att hon levt väldigt länge ,kram Nette

  SvaraRadera
 15. Grattis till födelsedagskatten och grattis till dig som har så fina kissar i en fantastisk blommande trädgård.

  Ha det fint!!

  SvaraRadera
 16. Vacker är den iaf även om den bleknat något men kanske den behöver mer solljus!
  Så fint med födelsedag och mycket mums att äta, det är livet det:)!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 17. Ja vintern går hårt åt många växter. Mitt största problem är de som brakar under snötyngderna. Angående perenner som delar sig i mitten, då brukar det vara dax att dela dem och göra flera nya av dem. Har ingen koll på just veronikan, men flera andra som beter sig precis lika. Dela den i höst! Nästa vår har du flera att se fram emot.

  Blir bra med luktärterna där även om sneda staketet är jättecharmigt.

  Fin blogg!
  /Jenny

  SvaraRadera
 18. Så många för mig ovanliga växter du har i trädgården. Blå vallmo.... de var fina. De två på sista bilden vet hur man ska tillbringa dagarna. Men sådant gäller ju inte oss !!!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 19. Grattis till Pippi, som nått en aktningsvärd ålder. Mysig bild på katterna, som gosar in sig ordentligt när vädret inte passar dem utomhus.

  Den här vintern var tuff mot enar. Min stora fina täta en (eller klunga av enar, ca: 6 m hög) fälldes av all snön och vi var tvungna att såga ner resterna.

  SvaraRadera
 20. Vilken vacker närmiljö du har. Nu har du lärt mig att det finns blå vallmo. Visst behövs vatten. Ändå har jag redan tröttnat. På nätterna ska det regna. Absolut inte på skolavslutningar.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 21. Blir nog fint med luktärtor på ditt staket.
  Grattis till jubilaren med den aktningsvärda åldern..Klart det skall vara kattkalas idag ♥
  Kram ♥

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta