I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 2 juni 2013

Eländes elände.

1130602
Om morgonen (morgon och morgon, jag är morgonsen, lindrigt uttryckt) när jag intager min morgongröt har jag i rak linje den söta lönnen och den lilla knallrosa azalean, väldigt fint, eller hur.

Pinnarna, dom svarta, är till för att mota bort vattenslangen.

 

3130602
Skulle jag till äventyrs vidga mina vyer en aning så är detta vad jag ser…….upp och nedvända gamla grytor, ett ej uppfällt gammalt fult bord, vattenkannor, lyktor som inte används, vattenslangen (dessvärre nästan alltid framme, ett obligatorium) en ful och bucklig grill, en urna med små pelargoner som hamnat mitt på däcket och så min älsklingsstol, men inte desto mindre förskräckligt ful och blekt…….och den döda enebusken inte att förglömma. Ingen vacker syn.

 

5130602
Går jag till annan sida av huset så möter mig denna syn.

Alla lökar som blommat ut, utom en bytta med honungslilja (eller vad är det den heter?), som jag borde göra något åt. Sätter man lökarna nu? Eller ska man plocka dom ur krukorna och torka dom, eller hur gör man? Någon som vet?

 

7130602
Blåbärsriset (bakom byttorna på förra bilden) är både dött och nytt kommer! Men vilka otroliga färger.

 

9130602
Pippi har varit lite krasslig. Man (läs: veterinären) tror att det kan vara hårboll, hon har fällt massor av hår, och hon har varit så kelsjuk, vi bär henne hela dagarna.

Hon ser ut som hon är lite blöt men det är Paraffin för att få hennes tarmar att bli överaktiva, som Omgivningen försökt spruta i henne, mycket hamnade alltså utanför.

Hoppas verkligen att det hjälper.

Det verkar så för hon kom intjutande i natt men en högst levande råtta (ja, ja, mus, jag vet, men det låter lite mer dramatiskt med råtta).

Agneta!

37 kommentarer:

 1. Vilka färger med blåbärsriset.....då behöver man ju intet mer.....

  SvaraRadera
 2. Stackars Pippi, men det verkar ju som
  hon är pigg igen när hon jagar möss eller
  just det, råttor. All ljung och blåbärsris har
  dött hos oss också, en konstig vinter.
  Altanen kan du snabbt åtgärda, knöla in grytorna
  och det i ett förråd. Grill, slang och stol hör
  till utebilden, det stör inte.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Du bor ju helt underbart härligt! Vad gör väl någon blekt solstol och dött ris då?
  Hoppas kissemissen blir bra snart, så himla söt!!!

  SvaraRadera
 4. Stackars Pippi! Vilket elände att hon är krasslig, men hoppas att det fortsätter åt rätt håll.

  Tänk så man kan "ljuga" med bilder om man utesluter det man inte vill visa. Det finns nog sådant man inte gärna visar hos oss alla... ;-)

  Säga vad man vill om blåbärsriset, men vackert är det med det torra röda och det nya ljusgröna. Det ser ut så även här i Närke, Västmanland och Östergötland också (åtminstone där jag har varit). Hörde på radion att det är tjältorka som beror på att marken var frusen när solen värmde tidigt i våras. Undrar om det hinner bli några blåbär i år?

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Blä för att bli matad med paraffin, så klart Pippi hämtar egen mat när det är vad som bjuds. ;)
  Nu är ju en liten down-period i trädgården när vårens blommor är borta och sommarens inte riktigt hunnit med. Men jag tror att nästa gång du tittar upp så har det kanske ändrat sig igen. Annars gången efter det. Ha det gott så länge och passa på att njut av de enskilda små skönheterna när helheten slackar lite. :)

  SvaraRadera
 6. Hon ser ut som hon mår bra i alla fall den söta katten.
  Kelsjukan är ju i sig en angenäm sjukdom ;)
  Hoppas hon blir bra snart!

  SvaraRadera
 7. Det där med lökarna... grannen har grävt ner sina i den "kommunala" rabatten utanför sitt. Mina är kvar i krukorna, men jag vill minnas att man ska torka dom och lägga dom svalt o torrt... men jag kan ha fel (har haft fel nån gång tidigare, hahaha)
  Lilla söta katten, ja de däringa hårbollarna kan ställa till det. Hon ser nästan nyfödd ut...;-)
  Lilleman såg så märklig ut igår. Han hade, efter en undersökning, en lite star-unge i munnen... den levde, och husse släppte iväg den. Den hoppade vidare i sina flygförsök...ingen skada skedd. Fågeln var helt inne i munnen... tur han har en stor trut, och att han inte tuggade o svalde.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 8. Hej, vet du, sådär som ert lingonris ser ut så ser mycket av ljungen ut i våra skogar, alldeles stendöd och röd och torr! Vi har verkligen grunnat på vad det kan bero på. Nu kan ju faktiskt kommande eventuella frostnätter förstöra blåbärskarten, hoppas inte det blir så. Fast det är jobbigt att plocka blåbär, tar en evinnerlig tid. Jag plockar bara för att ha på gröten, så länge säsongen pågår.
  Kisse är nog på bättringsvägen om mössen börjar smaka. Tänk att dom alltid ska släpas inomhus levande...nu slipper vi det eftersom vi bor i lägenhet. Katterna går jag ner och släpper in och ut och skulle dom ha ett byte så kommer det inte med in!
  Ha en ny fin vecka, nu är vårskirheten utbytt mot mogen högsommargrönska
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att du har det jätte fint. Första bilden med lönnen och azalean är fantstisk!!! Hoppas verkligen att lille kissen kryar på sig!!!

  SvaraRadera
 10. Åh, hoppas lilla söta Pippi snart blir frisk igen.
  Jag tycker du har det så fint, några krukor kan man alltid ställa undan:). Jag har en överfull stor kompost som är svårare att dölja:).
  Fin kväll till dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Ser riktigt hemtrevligt ut hos dig! Stackars lilla Pippi! Hoppas det kommer ut en hårboll så hon blir pigg igen!
  Så jobbigt när ens djur blir sjuka och man inte kan fråga om de har ont. Ibland blir de nog också sämre
  av ens egen oro!
  Här lyser solen efter en dag med dimma och hoppas att du också har en riktigt skön kväll!
  kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 12. Råtta eller mus, whatever! Jag skulle nog nästan ha dött vilket som ;)

  Sv: Japp! Håret, ja hela hon, är original, äkta vara. Nä förresten... inte hårfärgen :)

  SvaraRadera
 13. Ser superfint ut, blir ju lite trist om allt är perfekt:)
  Ohh, hoppas verkligen hon snabbt blir bättre, hihi, kan se framför mig kampen mellan husse och katt:)
  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 14. Gullepus! (pus är kisse på norsk)

  SvaraRadera
 15. Läser ifatt lite här och gläds åt ditt förra inlägg med ett koncentrat av försommarkänslor! Precis så - nu är väl Sverige som allra svenskast...!
  Klart man har längtat efter detta!

  Vilken ljuvlig bild du börjar med i detta inlägg, så vackert att fästa blicken, och man väljer ju sina utsikter - eller hur? :) Lite gamla krukor och utlblommade lökar finns väl lite varstans. Och blåbärsriset?! Tänk, att det gick så illa, men lite grönt finns det allt ändå, det finns lite hopp om blåbär i år också!
  Jag avundas dina odlingsbänkar där! Ser både snyggt och praktiskt ut!

  Önskar dej härliga dagar i din väl insuttna vilstol och hoppas bara på att lilla Pippi kryar på sej! Såååå bedårande hon är!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 16. Det är bra att se sådana bilder som det oftast är i verkligheten hos många och att
  allt är inte alltid tipp topp fast hur man än skulle vilja det.
  Stackars Pippi hoppas de ordnar upp sej och att den mår bra snart igen.
  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 17. Tråkigt med brunt blåbärsris, men uppe i Kilsbergen har det klarat sig! Såg även att ljungen var brun när vi åkte mellan Varberg o Borås.
  Stackars Pippi! Hoppas att hon snart mår bättre!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 18. Kom på att jag glömde en sak förut... Jag hörde på Trädgårdsdags på radion för ett tag sedan, och där sa de att när det gäller lökar som man har haft inomhus ska man plantera ut dem så snart som möjligt i jorden när de kalla nätterna är över. Lökarna får INTE torka ut. Problemet är att nu när det har växt till sig i rabatterna är det svårt att gräva ner några lökar där...

  Elisabet

  SvaraRadera
 19. Vilken ytterst behaglig frukostutsikt! Och frukost blir absolut bäst om den intages sent, en bit in på förmiddagen lämpligast.
  Vi har väl alla ställen i trädgården som är mindre fotogenique - det är bara det att inte alla väljer att visa dom...
  Och ibland blir ju sådana ställen ändå alldeles underbart vackra, som det gamla och nya blåbärsriset! Vilka färger!
  Hoppas att lilla Pippi blir av med sin hårboll av sig själv! En av Vivis katter opererades nyligen, därför att något fastnat i tarmen, förmodligen en hårboll. Men dom brukar ju komma ut på naturlig väg, så det går säkert bra.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 20. häftiga färger på blåbärsriset .Stackars Pippi .Selma har gått på tre ben i två dagar nu ,vi tror att håller på att bli gammal .Här är vaärmen på för fullt nu börjar bli tröttsamt att jobba i 25 graders värme ,kram Nette

  SvaraRadera
 21. Stökigt lite här och där, är det nog hos alla!
  Hur viktigt är det egentligen att det är tipptopp i varje vrå.
  Njut av det fina du har runt dig istället.
  Själv har jag inte haft tid att fixa det minsta på min balkong.
  Känns som om all energi läggs på jobbet...
  Ha en skön vecka.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 22. Tycker lite synd om din lilla Pippi. Hoppas hon kryar på sej snart. Vilka färger på det döda och nya blåbärsriset, så fina. Här blommar blåbären nu.
  Så vi hoppas på att få lite bättre skörd än de senaste åren. Vi har enormt växtväder nu, varmt och fukigt (regnskurar varje dag).
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 23. Hej Agneta och tack för dina gulliga hälsningar ♥
  Ja det var mycket elände på en gång... ;P Vi kanske skulle må bra att visa upp våra dolda skräphörnor oftare, för att visa att vi alla har sådana.
  Nog är det bra synd om er lilla Pippi ♥ Tur att hon får den bästa omvårdnad och hon ser trots allt ut att njuta livet när hon får mysa och bli buren !
  Ha det gott och njut av det gröna blåbärsriset ;) !
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 24. Hi, hi, befriande att andra också har fulsidor i sin omgivning, ja inte den/din omgivning! Ibland när jag går runt och är mitt uppe i någon ommöblering brukar jag tänka, nu skulle bloggvärlden se hur det ser ut i verkligheten!
  Konstigt med blåbärsriset! Men fina färger ihop ändå.
  Och lilla Pippi, det ser ut som om någon slickat henne! Hoppas hon blir bra och låter pälsen även på råttorna vara...!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 25. Vilken underbar katt du har. Hoppas hon blir frisk så fort som möjligt.
  Måste säga att färgerna är underbara vad gäller blåbärsriset.
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Ingen aning om växterna :/
  Hos mig har växter och blommor just ni inte blivit så värst väl omhändertagna.
  Krya på er! När de små är krassliga blir man så orolig. Min lille Göthe kroknade häromdagen och det är inte roligt.
  Ha det så gott
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 27. Alla har vi både fina delar av tomten och mindre fina, så du är inte ensam. Men för det mesta väljer vi ju bara att visa de fina =)
  Hoppas Pippe blir kry snart, med tanke på den långa vackra pälsen så förstår jag att hon får hårbollar i halsen och magen.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 28. Så fint du har det omkring dig med mycket naturtomt. Azalean är underbar i färgen. Kommer på att jag glömt kolla min som är orange. Har inte sett någon blomma än och måste kolla om den lever.

  Jättefina bilder på Pippi och hoppas hon kryar på sig.

  SvaraRadera
 29. Hej!
  Här hemma har vi massa ogräs!
  Tänk vad de små kissarna kan hitta på.
  Ha en fin början på veckan!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 30. Det är väl detta som är charmen med hus och tillhörande tomter. Man blir aldrig färdig. Alltid finns det projekt som borde utföras. Hoppas den go´a pippi har fått ordning på magen!

  Hos oss i Boden har det varit arbetsläger i en dryg vecka. Konstgjord andning i trädgården och en hel del vedarbete. Känns bra för kroppen att få luta sig tillbaka och vila ett tag i Bodö nu.

  SvaraRadera
 31. Hmm, min stackars trädgård gör sig inte för bildreportage. Eller kanske jag skulle det så blir du riktigt nöjd med din ;) Håller tummarna för Pippi så hon snart blir bra, fina kissen!

  SvaraRadera
 32. Åh sådan söt katt! :) Katter är väl så himla mysiga! :) Har tre själv faktiskt. :) Underbara djur!

  SvaraRadera
 33. Åh denna försommar, ALLT behöver göras på en och samma gång, men helst vill man ju bara njuta.
  Jag gräver ned mina lökar nu när de blommat ut.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 34. Vilken söt katt..hoppas pippi blir bra snart!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 35. Men vad snällt att hon kom med present till er, haha
  Hoppas hon mår bättre, det är aldrig roligt när ens djur mår dåligt.
  ha en fin måndag!
  KRam Bodil

  SvaraRadera
 36. Hoppas nu pippi blir bra utav kuren hon fick! Alltid jobbigt när djuren blir sjuka! Lite av charm med olika delar som är i ordning eller inte med en trädgård! Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
 37. Men fina Pippi! Hoppas hon återhämtat sig. Vi har blåbärsris och blåbärsblommor så att vi kommer att drunkna i blåbär i höst - om inte hönsen äter upp allt...

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta