I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 23 maj 2011

Vårtecken nr 13–den 23 maj 2011.

DSCN5602
I förmiddags var himlen blå och det var en sån där försommardag som det alltid var när man slutade skolan som barn.
DSCN5603
Och syrénerna är som vackrast.

DSCN5606
Jag hade en fantastisk helg, men nu är jag hemma på mitt berg igen och det får gå det också! Nej, jag skojar, jag älskar mitt berg!DSCN5610
Och alla stenbrott. Nu ser man långt är borta att det är grönt på åkrarna.

DSCN5619
Kan det bli lingon i år också, tro!

DSCN5638
Jordgubbar skulle det möjligen också kunna bli en del, gott i så fall.

DSCN5624
Backtimjan blommar så smått.

DSCN5626
Monstervalpen hade av blomman (naturligtvis) som var på min hyacintviva, men nu såg jag till min stor glädje att två nya blommor är på gång, så då får jag väl förlåta Leia för den här gången.

DSCN5625
Min lilla ginko ser ut att ha klarat ytterligare en vinter! Kul.

DSCN5622
Samma gäller rodgersian.

DSCN5627
Jag trodde inte jag hade någon allium i min trädgård, men visst skulle det här kunna vara en sådan, eller? Lila ser det ju inte ut att bli, snarare vit, men det är jag glad för det också.

DSCN5632
Azaleorna blommar på.
DSCN5631

DSCN5661
Min klematis ‘Propertius’ blommar så mycket och det är så vackert att stå och titta på hur den klänger upp i tallen!
DSCN5663

Agneta!

20 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder Agneta!! Och det är tur att du har så mycket vackert i din trädgård när monstervalpen är i farten. Förstå om Leia bodde hos mig, då skulle det inte bli några blommor kvar att skåda efter hennes framfart, haha. Det låter som hon har en alldeles fantastisk energi, skulle gärna vilja ha lite av den :)

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  2. Så underbart vackra bilder som vanligt. Hyacint viva har jag aldrig sett innan. Spännande sort. Har bara mina vanliga gullviva (gul) och den gammeldags röda. Men googlat på massa olika sorter. Du bor såå underbart. Här har jag inga vida vyer att se på . Men njuter av min skog och hästhage till grannar;) Kram.

    SvaraRadera
  3. Helt otroligt vad det blommar hos dej. Vilka ljuvliga blommor du och så fint du fotat.
    Ser att dú haft en trevlig tur och mått gott.
    Ha det så gott.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera
  4. Så mycket vackert du har som redan blommar i din trädgård. I vår var det bara mitt fina äppelträd som blommade, men häromnatten hade herr rådjur varit där och mumsat:( Det står kvar, men det är väldigt naggat i kanterna. Jag VET att det är jag som har flyttat in i deras marker, men lite arg blir man ändå. Hela skogen är ju full av grönska, vad ska de i min magra jordträdgård att göra?
    Ja, det är klart vi är galna i våra små marodörer trots allt (hundarna alltså, inte rådjuren).
    Ha det bra på ditt berg!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  5. Ja, nu är det grönt på åkrarna! Så grönt, att man nästan behöver solglasögon...
    Inte visste jag att lingon har så söta blommor! Vad man lär sig här i bloggvärlden!
    Tänk att du har en ginko! Jag minns nu att du har visat den förut men det hade jag glömt. Jag trodde inte, att dom gick att ha i vårt klimat. När vi var i Kina, såg vi många, stora och GAMLA ginkoträd. Häftigt!
    En fingerrodgersia satte jag i fjor och minsann har den inte kommit upp i år också! Den står i rabatten under den stora tallen, hoppas att det inte blir för mörkt...
    Dina azaleor är bara för bedårande! Vilken färg!
    Och tallklättrande clematis - underbar!
    Ha det så fint på ditt berg!
    Storkramen, Monica

    SvaraRadera
  6. Ett underbart berg att komma hem till, och inte bara ett berg, utan massor av underbara blommor oxå.....Och Leia måste ju ha lite kul när matte är borta, vad kan vara mer spännande än att "lukta" på mattes härliga blommor, nu när tillfället gavs...:)

    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera
  7. Så himla fint du har där på ditt berg!!!
    Jag kom hem från jobbet ganska sent i kväll och guuuud så gott det doftade från syrenhäcken:)

    Kul att läsa om att ni hade såååå kuuuul på Åland hos Fru Venus! Jag har ju också träffat henne så jag förstår precis vad du menar:)

    Paradis já, det är det du bor i!!!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Hej du, jag bara ääälskar din blogg. Och berget och trippen till Åland. Låter ju helt underbart och att få rosor av omgivningen och en helt som vanligt Leia, så härligt att läsa om. Utsikten från ditt berg är nog svårslagbart. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  9. Vilka fantastiska blommor, så visst förstår jag att du trivs där på ditt underbara berg!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Ni måste eller kanske du, ha de mest gröna fingrar som går att få. Mina är tyvärr bara svarta, det finns nog vilja men inget förstånd eller tid till alla dessa blommor. Tur då att du är så snäll att du bjuder på alla vackra bilder. Säger det igen, jisses så vackert du bor.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Så fint du har det. Du den här azalean, min son har en sådan, mörklila. Den står i skugga och blommar vår och höst. Tänkte vi kan ha sådana i vår norr-rabatt, vad tror du?

    SvaraRadera
  12. Som vanligt, helt underbara bilder!! Ni har det såå vackert ju!

    SvaraRadera
  13. Härliga bilder. Är lite (mycket) avundsjuk på din hyacintviva, har provat den på många olika platser i min trädgård men den vill inte trivas hos mig.
    Det finns så många härliga dofter i trädgården nu när det blommar så mycket, rätt som det är kommer det en vindpust med en doft av syren.
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Oj, så många roliga växter du har, de flesta har jag knappt hört talas om. Bollök har jag dock, både mörklila, ljuslila och...vit!!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  15. Så mycket vackert. Längtar tills mina syrener ska blomma.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  16. Vilka roliga dagar du tycks ha haft med de andra bloggerskorna.
    Kan inte förstå att det kan växa så mycket fina växter på ditt berg. Vackert är det i alla fall.
    Syrenerna doftar så gott på kvällarna och morgnarna. Lite tidigt är det för i söndags plockade jag liljekonvalj och det brukar man ju inte göra förrän på mors dag.
    Kram och ha en fin dag mellan skurarna.
    Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  17. Vilka ljuvliga bilder på syrénerna! Tyckte nästan att jag kunde känna doften ända hit...

    SvaraRadera
  18. Dina bilder gör att man nästan känner hur man står där och känner landskapet omkring sig. Så vackert... Många kramar!

    SvaraRadera
  19. Helt ljuvlig blomsterkavalkad hos dig! Ser ut som ni kommit lite längre, men det är väl ofta så när man bor i närheten av havet. Nu tittar solen fram efter en annars grå morgon.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  20. Oj vad mycket fint det blommar hos dig!
    Idag får du hålla i dig om du ska upp på berget för SOM det blåser! Satt hemma på lunchen och tittade på hur vågorna slog över holmarna. Stora kaskader av vitt skum! Vackert så det nästan gör ont.
    Stormkarm.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta