I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 11 maj 2011

Blomman för dagen.

1 idag
Resultat efter dagens vovve promenad.
2 idag
Mycket ljuvligare blir det inte, tror jag!

3 idag

4 idag
Blomlåda här hemma.

5 idag
6 idag
En, men en blomma, men det är för tidigt, ju, dom ska blomma i början av juni, trodde jag.

Agneta!

37 kommentarer:

 1. Så där mycket blommar inte här, men vitsippor och smörblommor har vi samtidigt just nu... :)

  SvaraRadera
 2. Min bondsyrén har också börjat blomma i alla fall den lila. Den vita brukar vara lite senare. Går jag ner i samhället bland husen blommar syréner för fullt. Doftar ljuvligt men alldels för tidigt.
  Kramar från ett varmt Hunnebo.

  SvaraRadera
 3. Så vackra blommor!! JA tänk vad allt kommer tidigt nu för tiden , liljekonvaljerna brukar alltid va färdiga precis lagom till Morsdag och Syrenen slog alltid ut till skolavslutningarna /kram

  SvaraRadera
 4. Det är lite upp och nervända världen i naturen just nu. Men fint är det med allt som blommar. Du har plockat en riktig Mors Dags bukett, och syrenerna SKA inte blomma förrän till skolavslutningen.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så fint så det inte är klokt :)

  SvaraRadera
 6. Gläder mig tills syrénen börjar blomma här, det dröjer nog lite till.

  SvaraRadera
 7. Sååå härliga blommor idag ,Kramis Nette

  SvaraRadera
 8. Mmmmmmmmmm....känner doften!

  /Frida

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara buketter och vilken söt liten bringare, som liljekonvaljerna och violerna (?) står i! Vi har en nästan likadan, som följde med huset när vi övertog det efter mamma. Jag får nog gå ut och plocka litet blommor och sätta i den...
  Samtidigt ska jag kolla våra syrener!
  Stora vårkramen, Monica

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder! Man blir ju så glad av allt vackert nu :).

  Vilken härlig bild på dina sådder också, har inte satt än men ska göra det i helgen :)

  Ha en fin kväll, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 11. Visst är det för tidigt!! Här börjar syrénen också spricka ut, och ikväll doftar det ljuvligt i hela trädgården, för alldeles vid tomtgräs blommar hägg och körsbär, de nästan tävlar om vem som kan dofta mest. Ska nog sitta ute tills myggen nästan äter opp mej...
  Ha´det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Oh, ah och suck så ljuvligt. Här blommar det för fullt nu - syrenerna är helt utslagna och gullvivorna börjar gå på sista versen...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 13. Oh, så vackra bilder! Ja, det är (för) tidigt. Syrenerna spricker ut här också om några dagar, de brukar ju blomma vid skolavslutningen! Jag plockade in ett par Gullvivor och Ormöga idag när jag gick hem från jobbet. Så vackert :D

  SvaraRadera
 14. nej, vackrare än så blir det inte! Tänk att du hittat liljekonvaljer!
  Ha en fin kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 15. Vilka underbara buketter1 Alla blommor verkar ha fått rena snurren av värmen. Allt exploderar. Hörde att björkarna i Umeå redan slagit ut. Det var visst 3 veckor tidigare än vanligt.

  SvaraRadera
 16. Ser att du snart hunnit ifatt med vissa blommor! *ler*
  Men min syrén har snart blommat ut...
  Synd, för den doftar så härligt. Jag förknippar den alltid med skolavslutningen. Det är nästan så att allt blommar för snabbt i år.

  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 17. Här slog häggen ut häromdagen så nu är skomakaren ledig! Jag har alltid älskat att plocka blommor men de senaste åren har jag ju inte kunnat det. Kanske att jag kan i slutet av sommaren :) Vädd och tistel får det bli i mina buketter!

  SvaraRadera
 18. Sommarblommor i buketter är sött, får mig in på midsommartankar. Och syrener, det är väl skolavslutning för mig. Har också reagerat på att det är tidigt. Men nu är sommaren lite 'slut' här, nu ska det regna. Tänker mig att den ena blomman doftar underbart :)

  SvaraRadera
 19. Hejsan Agneta !

  Såg Du varit inne hos mig.Fick hjälp av en blogg/FB-vän att göra min blogg vacker,för alla.Hon fick fria händer bara hon fixade in en klocka.Babbi är det som hjälpt mig, hon kan och tycker sådant är kul.Jag har ingen aning om hur man gör.Katten fixade jag själv.

  Jättesöt liten vårbukett.Förgätmigejen är den odlad, så blå.Gillar den.Smörblommor är fina men ängabollar ännu finare,tror de heter Trollius.

  Liljekonvaljen är bar i sluten knopp än.Gullviva har jag inte sett, mer än odlad.Den vita syrenen är på väg att slå ut hos grannen.
  Just nu är det som vackrast tycker jag.

  Kram och ha ett fint veckoslut.

  SvaraRadera
 20. Vilken underbar bukett :) gillar kannan den är satt i jättemycket!
  Kramar

  SvaraRadera
 21. Sommarblommor i allra högsta grad! Verkligen tidigt hos dig! Ha en skön helg! ♥

  SvaraRadera
 22. Och liljekonvaljer har du redan, har inte tittat om dom kommit här än. Men ser att syrenen är mer utslagen hos dig, så jag tittar efter konvaljer nästa vecka. Så somriga fina bilder, och en ljuvlig bukett.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 23. Ljuvligt med bukett i blått och vitt! Och inte gör det saken sämre med en fin gammal kanna att sätta den i...

  SvaraRadera
 24. Nä nu blir jag avundsjuk ;)
  Jag älskar liljekonvaljer. Dom doftar ju sååå gott!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Här i Skåne har vissa syrener blommat ut helt :D det är helt underbart vad jag älskar den doften, ja vilken underbar bukett du har plockat ihop där!

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 26. Å liljekonvaljer, så underbara blommer, brukar alltid få det på morsdag av mannen, handplockade med kärlek säger han, å det tror jag! Kram Iréne

  SvaraRadera
 27. Både liljekonvalj och syren redan!? Den första lilla buketten i kannan var verkligen jättesöt!!!

  SvaraRadera
 28. Att Google ger sig in på Apples territorium en gång till i form av deras musiktjänst gör att ITvärlden just blivit ännu mer spännande. Undra just vad som hänt 1 år frammåt. ...

  SvaraRadera
 29. Vilka härliga buketter! Och syrener! Blommar faktiskt syrenerna hos dig redan? Här har dom inte fått blad ens ännu. Och det tar nog en stund ännu innan de börjar blomma här för häggen blommar inte ännu...
  Kramar, Mona

  SvaraRadera
 30. Ljuvligt var ordet! Det är så vackert ute nu så det känns i hela kroppen. Bakom vårt hus finns en ek-kulle och den är proppfull av liljekonvaljer. De har inte riktigt kommit så långt som dina, men alldeles snart så.
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 31. Vad våren sprungit iväg hos er. Vad roligt. Jag bestämde igår att jag ska med sambon till Strömstad i juni när han ska till Norge med jobbet. Passa på att hälsa på gamla arbetskamraterna och havet lite.

  Skulle inte kalla det stökigt enligt bilden du visade, men visst är det stökigt så har vi också stökigt när vi håller på ;)

  Det var många vackra bilder du bjudit på senaste inläggen. Och roligt att läsa mer om dig via awarden. Jag har varit lite dåligt på att uppdatera mig senaste veckan eller veckorna. Det har varit fokus utomhus istället för vid datorn.

  Ha en trevlig helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 32. Skulle behöva gå en kurs hos dig i konsten att blogga. Dina avstånd är ju perfekta m.m. Sen en tid tillbaka får jag ingen ordning alls på inläggen, grrrr..
  Sicka söta skor du skaffat dig. Precis min stil. Här finns det inte heller några chica klackskor inte. Idag när 15-åringen skulle ut efter skolan trippade hon iväg på 1 dm höga klackar och strax innan när hon kom från skolan hade hon shorts och gympadojjor. Hon såg mycket härligare ut i det sistnämnda kan jag säga.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 33. Härligt!
  Längtar till att liljekonvaljen ska blomma här med. Ljuvligt!

  Mari

  SvaraRadera
 34. Ha en fin helg.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 35. Liljekonvalj och syrén är fantastiska! Om jag en dag gifter mig ska det finnas i min brudbukett;O)

  SvaraRadera
 36. Tog in liknande buketter idag. Det är de där små sköra första sommarbuketterna som är ljuvligast, innan grönskan och prakten är i full gång.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta