I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 7 juli 2010

Sommaren är kort, lite i efterhand.....


I början av förra veckan var det riktigt torrt så vi fick vattna grönsakerna. Det ser så härligt ut med vatten och grönska, jag kan sitta och bara titta på det.





Dom mådde allt mina små grönsaksodlingar när dom fick vatten. Vänta tills jag visar bilderna från denna veckan, jösses så det vuxit de dagar jag varit hemifrån.


I Vårteckensutmaningen visade jag ibland min cocktailskörsbärsbuske. Det ser inte ut att bli av att kunna starta en konservindustri i branschen.....jag har farit runt busken på alla håll och det enda som möjligen kan bli ett cocktailbär är denna lilla sak ovan. Jag tycker dessutom att den mer ser ut som en oliv. Fast inte på bladen förstås.


Och så var det fingerborgsblommorna som flyttat från övre delen av tomten till den nedre, lika vackra är dom för det.


Den grekiska vädden hade kommit igång lite i förra veckan. Gör sig bra i buketter.


Pelargonerna blommade som bara den och utanför entrén bytte jag ut lite växter och nu ser det ut så här. Det för underbart med sommarens alla färger.

27 kommentarer:

  1. Tydligen :-) Har inte fungerat tidigare idag, men, nu, UNDERBART att du är hemma igen! Jag har funderat ihjäl mig på dig (och ringen vid Centralen) ;-) Vet du att man inte får skicka blommor till "din" avdelning? Taskmörtar... Vila nu, så hörs vi på riktigt snart :-) KRAM!!

    SvaraRadera
  2. Just ja, fina växter och bilder :-D

    SvaraRadera
  3. Du är inte dålig du som redan (trots att vem som helst hade varit golvad) är ute och kollar ditt land och dina blommor! Gör bara inte för mycket nu utan att du är rädd om dig. Jag vet nämligen hur lätt det är att göra mer än vad kroppen orkar med... Inte kul, man får surt betala efteråt...
    Krya på dig ännu mer och ha det bäst!

    SvaraRadera
  4. Vilken lustig vattenspridare ni har! Ett riktigt konstverk. Jättehärliga foton du visar. Fingerborgsblommor är så vackra.
    Sköt om dig!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag reagerade också för den helfestliga vattenspridaren. Den skulle nog jag också sitta och titta på en och annan timme...
    Härliga fingerborgsblommor.
    Hoppas då att ditt enda coctailbär åtminstone blir gott :)
    Ta det nu försiktigt så du på riktigt blir frisk. Man får komma ihåg att penicillin bara tar bort symptomen på sjukdomen, frisk blir man på långsikt. Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  6. Ännu en som gillar din vattenspridare ... var köper man en sådan?
    :)

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig vattenspridare!
    Så skönt att läsa att du är hemma igen, det var en elak bakterie det där. Måste varit en pärs. Och är väl fortfarande kan jag tro.
    Ljuvlig bild på Tingeling i rottingsoffan.
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  8. Wow, vilken härlig vattenspridare säger jag med! En sån vill jag ha! Då blir det roligare att titta på bevattningen som nu är i full gång här med.

    Äntligen är ordningen återställd!! ;-) Härliga underbara bilder från Snäckskalsdalen! Ta det nu lugnt och sitt och njut av vattnet, så att du blir ordentligt återställd.

    Fortsatta krya på dig-hälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  9. SKÖNT, att änteligen få se dina härliga bilder igen!:)Vattenspriden en sevärdighet, där hade jag nog blivit sittande o tittande....Men,kanske var det så att vattenspridaren inte nådde hela vägen...(till cocktailsbusken)...hihi
    Glad att du är tillbaks, KRAMAR Cia:)

    SvaraRadera
  10. Så härligt att kunna vattna sådär! Själv har jag dåligt med vatten när det inte regnar och grönsakerna för en tynande torr tillvaro!
    Det ser verkligen härligt ut!

    Oj, vilka präktiga digitalis - då kraftiga och härliga!
    Jag kan tro att det är riktigt meditativt att sitta och iaktta den där spridaren - kanske rentav ta sej en dusch själv emellanåt!?
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Vilken fräck vattenspridare! Vill också ha..men får väl skaffa mig en rabatt först:) Hoppas du har en fin sommar! Jag har precis installerat internet i sommarstugan och har blivit lite mer närvarande på nätet trots semester!
    Marika

    SvaraRadera
  12. Oj, vad det är roligt att du är tillbaka!
    Vivi har en liknande vattenspridare, men jag har aldrig lyckats se vattenstrålarna så, som du fångat på dina bilder! Skickligt!!!
    Och det ser ju ut att frodas för fullt i dina grönsaksodlingar!
    Hoppas att du mår bättre och bättre dag för dag...
    Glada kramar från din pakt-kompis Monica!

    SvaraRadera
  13. Vilka underbara sommarfoton :)! Din vattenspridare är jättesnygg, och så proffsigt du har fångat strålarna på bild! Kram/Annie

    SvaraRadera
  14. Så härligt det ser ut med den spridaren :) Som Lisa sa där skulle va skönt att stå när det blir allt för varm..Du tar väl hand om dig? Bara sitt och njut av din vackra trädgård..Massa kramar Susanne

    SvaraRadera
  15. Hej Agnetha.
    Men oj så glad jag blir när du är hemma igen och mår bra, snart ännu bättre, blev riktigt orolig för dig, så jag bad en bön till Jesus.
    Och vad kul att du är hemma igen.
    Du är jätteduktig på att fota denna vattenkaskad är läcker, och alla din blommor, Men roligast av allt att titta in igen och se att du är ok.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  16. Men vilken härlig vattenspridare! Håller med dig om att man lätt blir sittande och bara tittar.
    Hoppas att du känner dig bättre
    Kram Annika

    SvaraRadera
  17. Tack!
    Jag har googlat hela kvällen och inser att det är en liten vessla. Anade det mest på färgen, småvessla är rödare och hermeliner lite gulare, och även tack vare dig när den inte är 30 cm som hermelinerna och tack vare mamma som jag ringde, hon sa att det absolut var vessla, hon är uppväxt i sommarstugan och har förmodligen sett det förut.
    Den låter nästan lute otäckt och är helt säker på att den kan bitas. Jag håller mig undan...men den är söt att titta på!

    SvaraRadera
  18. Jag har en precis likadan vattenspridare, fast i vitmetall, men min innercirkel snurrar bara när den känner för det... Häftig är den i alla fall...!!
    kramis

    SvaraRadera
  19. Redan uppe och fotar i trädgården! Din vattenspridare är riktigt läcker, där skulle man nog kunna fastna i tanken, litet vattenterapi eller vad man nu ska kalla det. Kram Merja

    SvaraRadera
  20. Skönt att du är hemma!
    Vilken vacker vattenspridare. Så fint man ser strålarna. Jag har också fotat min spridare, men den är av röd plast, inte alls lika tjusig.

    Hoppas du snart är riktigt pigg igen!
    Agneta

    SvaraRadera
  21. Hej igen
    Tyvärr vet jag inte vad rosen på de två översta bilderna heter, den stod i sommarstugeträdgården när vi köpte den, och den är verkligen den vackraste. Som pioner ser blommorna ut. Och så doftar den ljuvligt. jag är inte helt förtjust i rosdoft annars, men just den är underbar.
    Nä du, nu ska jag ut och lägga mig vid poolen, man vet ju aldrig hur länge vi får ha sommar, det gäller att passa på.
    kram

    SvaraRadera
  22. Vad skönt att du är hemma igen. Jo det tar nog ett tag för dig att komma tillbaka i normal form efter den persen. skönt att du skall få vaccin.
    Så härlig vattenspridare ni har, blir ju rena konstverken när ni vattnar.
    Så mycket fint som växer och frodas i era rabatter.
    Kram:)

    SvaraRadera
  23. Fy! Nu skäms jag! Hur har jag kunnat missa att du var sååå sjuk... Din stackare! Skönt att du mår bättre nu och har fått komma hem. Vila upprätt... hmmm den tål att sugas på ;0).

    Hoppas att du tar det lugnt nu och kurerar dig ordentligt. För din skull ska jag lägga ut mer växthusbilder i morgon! Vet bara inte vad jag ska hitta på att fota *tihi*...

    Varm kram/ Anna (vita rosor och förgätmigej)

    SvaraRadera
  24. Vilka häftiga bilder, det kallar jag för vattenkonst!

    SvaraRadera
  25. En så rolig vattenspridare! Den skulle man ju bli sittande och titta på i timmar. Kan tänka mig att växterna blev glada över duschen!

    SvaraRadera
  26. Så vackert det blir när du vattnar med din vattenspridare. Ett konstverk i sig!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta