I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 9 juli 2010

Personal & kvinnlig list.


Kvinnlig list är bra. Inte för att jag har någon, men igår fick jag en s.k. Lidnersk knäpp. Jag bad Peter läsa mitt senaste blogginlägg. Vilket han gjorde. Sen hände ingenting. Det var ju kväll så han är förlåten.

Men så idag tillkännagav han att han hade för avsikt att ha en pysseldag! Yes! Där kom det!

Och här har grejats och grejats medan jag suttit tillbakalutad och bara vilat. Sista bilden ner till höger är speciellt till Viveka på Humlebacken.....det är min fot man ser......jag har vid något tillfälle (eller två) påpekat just detta för henne, att hon verkar gilla att sitta och vifta med nylackade tår, men nu ger jag denna (fot) tillbaka till dig, Viveka. Det är härligt att sitta och titta på! (.....precis som om jag inte redan visste det....). Nu trasslar jag mig ur det här.....


Personal är dock lite tålamodsprövande. Ideligen vill dom ha lagstadgad rast......vaddå, dom ska väl vara glada för att dom har sysselsättning......och hunden gör som husse......

19 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg!!! Du har en förmåga att utrycka dig väldigt skojigt!! Det gillar jag. Dom är för goa våra karlar. Jag har ju fått en massa hjälp av min man ända sedan i våras när mina krafter inte var att skryta med. Men det är som du säger, man får smyga fram lite gott kaffe och gärna lite hembakat så rullar jobbet på rätt fint....
  Väldigt skönt att höra att du är hemma igen även om dina krafter inte är vad det brukar. Krafterna försvinner bara efter ett par dagar på sjukhus, konstigt. Men nu när du är hemma kommer du att repa dig rätt snart tror jag.
  Önskar dig och din familj en trevlig helg!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 2. Vilken raring din man är! Och så sött av Tingeling att göra din man sällskap. Men vad fick Tingeling i sin fikakopp?
  Hulda

  SvaraRadera
 3. Önskar det hände hos mig.
  ;)
  Nog läser maken inläggen allt som oftast, men jag märker ingen skillnad tyvärr.

  Vilken prunkande trädgård du har. Jag blir så avundsjuk, jag har typ sju blommor varav tre är döda i min.
  Nej, inte riktigt kanske, men jag älskar blommor, men inte att pyssla med dom.
  Där är felet antar jag.

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 4. Tror nog att det var njutbart för den arbetande också...inte var dag man får vara på en så vacker arbetsplats!! Dessutom med trevligt sällskap.
  Ha´en trevlig kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt för dig att få sitta och vifta på tårna medan andra arbetar i er trädgård. Det är så jobbigt att ha mycket att pyssla med när man inte orkar.
  Kram på dig!
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Nu är det bara att sätta gubben på att bygga ett växthus också! Han verkar ju redan vara i farten lixom ;0)...

  Vilken fantastisk trädgård ni har. Jag förstår att det måste vara en hel del arbete som ligger bakom. Ibland undrar jag varför man sliter så mycket eftersom det ändå är höst och vinter större delen av året. Kanske för att det är alldeles, alldeles UNDERBART!!!

  Ta hand om dig!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Aha! är det så det ska gå till: Man skriver i sin blogg om allt som måste göras, ber maken läsa manus, och inhöstar resultatet? Ytterst finurligt och med massor av kvinnlig list!
  Hittills har jag bara skrivit lappar med vad som ska göras och efterhand strukit de saker jag gjort... Det brukar ge resultat!
  Hur som helst, så ser han väldigt trevlig ut, där han går och pysslar, den gode Peter!
  Och Vivis fot minns jag också!
  Kul inlägg - som vanligt...
  Varma fredagskramar, Monica

  SvaraRadera
 8. Jag hinner inte alls med här. Vad många härliga inlägg du producerar! Roligt att du är tillbaka! Det måste vara en helt fantastisk trädgård du har! Så fina blommor och rosor, så många olika sorter, och grönsaksbänkarna... Jag springer med vattenkannan allt vad jag orkar, men hinner inte med. Allt torkar bort tycker jag.
  Jag skulle nog behöva lite bevattningsanläggningar jag också... Önskar dig en riktigt trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Ha ha, vad härligt! Det är klart att han måste serva sjuklingen nu, han hade det säkert ensamt och oroligt när du var borta! kram

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara bilder! Hoppas han inte fick träningsvärk ;-)
  Fortsätt att krya på dig!

  SvaraRadera
 11. Smart... ska tänka på det ;)

  Bilderna är så bra men den sista bilden är för söt med Vovven....Sådan Husse...sådan Hund!

  Trevlig Helg!
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Listigt ;). Vilken duktig man du har som hjälper så flitigt och själv är du också duktig som sitter i still (inte det lättaste det heller alla gånger!). Dina foto-kollage är jättesnygga! Kram/Annie :)

  SvaraRadera
 13. Jag är glad att du mår bättre! Och en sån skojig jycke - svansen ligger ju en våning upp!

  SvaraRadera
 14. Hej Vännen.
  Men oj å roligt för dig att få hjälp i trädgården, egentligen alldeles nödvändigt, jo jag förstår att din man säkert har mycket att göra,men vad snällt av honom nu när du behöver vila ordenligt, kul med foten.
  Måste gå och kolla i Humlebacken, det var länge sen.
  Är det du på bilden i din presentation?
  Jo visst är det själva Knaust som vi bott på, det är andra gången, och kommer jag ner till Sunsvall igen så bor jag där, inget annat är värdigt, du skulle gilla det, oj vad kul att du har hittat det hotellet, säkert så kommer du att få skrida nerför såna trappor en dag, så klart i en fin klänning förstås.
  Jag håller med om båda dina husdrömmar.
  Alltså du har rätt, det är nog det enda hotell som man blir lycklig i, det är ju förstås många som hellre bor nytt och avskalat, men inte jag.
  Kul att få se att du fick hjälp.
  Fortsätt på den vägen.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 15. Vilken otroligt snäll och hjälpsam make. Jag skulle nog inte få min att plantera den lilla minsta blomma. Och vad värre han skulle garanterat bryta av den i misstag. Jätteskojigt inlägg!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 16. Så rätt, så rätt! Kvinnlig list är fortfarande den mest gångbara taktiken... på alla plan!!;)

  Fortsätt krya på dig i vilstolen.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 17. Hahahahahahahahahahahahahahahaha, tackar!!

  SvaraRadera
 18. Underbart!!!! Kvinnlig list saknar du minsann inte.
  Jag brukar lite trevande undra här hos oss: Vad har du för planer för dagen? Ofta ska han ju göra något som måste göras och då kan man ju inte säga att Kan du inte göra det i stället men ibland får jag också in någon liten replik som fastnar i mannens hjärna och då händer det grejer.
  Man ska ju ha lite semester också så visst måste man ha rast ibland.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 19. Den kvinnliga listen är väldigt bra eller hur!?
  Kramar.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta