I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 13 juli 2010

Donnerwetter. Thunder & lightning. Eller helt enkelt ett otroligt oväder.
Igår kväll vid pass 22 tiden kom en konstig vind. Ni vet, den var så där konstig, en sådan man sett i cowboysfilmer.....

......amplarna började snurra runt, runt som karuseller, träden vek sig mot marken och snurrade runt, runt dom också....

.......och sedan brakade det värsta åskväder som jag någonsin varit med om loss (och jag lovar, jag har varit med om några, och jag är ganska ålderstigen vid det här laget....), det var som om någon tände jordens alla lysrör på en gång och blixtarna for kors och tvärs i en enda röra......

.....och det tog ju nästan inte slut!

.....det höll på runt 1 timma. Regnet kom och stormen fortsatte och drev vattnet som kom in på tvärsan, helt horisontellt.

Ja det var ett riktigt sommaroväder, det.


Bilder lånade från Bohusläningen.

15 kommentarer:

 1. Det var ett skådespel utan dess like. Vi stod på balkongen en stund och tittade, när det kom närmre stod vi i nybygget och tittade ut över havet. Du milde!! Fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Men det är så vackert och fascinerade även om det kan vara riktigt farligt..Tack för kommentarer hos mig..många kramar från mig.Susanne

  SvaraRadera
 3. Mäktigt om man sitter skyddat till.

  SvaraRadera
 4. WOW! Är man inte rädd av sig brukar det vara vackert att se :-) Jag tror att det ärnåt som både Tallinn och Åland skulle behöva, Jeezeeez vad hett det kan vara, nu klockan 18.00 har vi 34 gr i skuggan.... Kram på er!

  SvaraRadera
 5. Så har jag haft det idag. Vilket oväder.

  SvaraRadera
 6. Hej Agneta.
  Men oj, oj oj då vilket väder, jo man blir lite skakad, speciellt efter allt prat om hur vi behandlar jorden så undrar man ibland.
  Det har gått hård åska här i sommar. Men hos går det rätt mycket åska, vi är omringade av berg.
  Ja det var nog ett särskilt hårt åskväder då.
  Först trodde jag du var fotografen, så då tänkte jag woow vilka åskbilder. Jag har ju endast en gång lyckas att ta blixtbilder, inte så där fina, så det är som ett intresse på nåt vis.
  Vad bra att ingen stor skada är skedd, här slår det oftast ner i nån ledning( vi har fortfarande luftburet)så blir blir strömlösa, och så träffas familjen och pratar och busar i stället.
  Hemskt läckra bilder.
  Hopas ni får bättre väder då.
  Ja just det, tavlan, så klart du gjorde mig glad igen, jag skrattade högt, är jättetacksam för berömmet,men jag är fortfarnade osäker på om jag lägger ut nån bild på dem, måste fundera ett tag på det.
  Stor kram till dig också.
  Zara

  SvaraRadera
 7. Whao, vilket väder! Så vackra bilder! Förr var jag aldrig rädd för åskan, men med åren har man fått litet mer respekt för vädrets makter! Man är ganska liten när ovädret bryter loss...
  Och regnet är jag avundsjuk på. Här kommer bara små skvättar.
  Hoppas, att det rensade luften hos er i alla fall!
  Mängder av kramar från din kompis Monica!

  SvaraRadera
 8. Ja, det är inte klokt med detta väder. Här har det varit elände idag igen. Det har varit lugnt ett tag men nu är det på gång igen hör jag.

  Ja, några av morötterna är från Majas fåra.:-)
  Goda!

  Kram Stina

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte om man kan tacka för det, men äntligen fick vi lite del av ert oväder!! Ja, åskan kan vi väl vara utan, men regnet behövdes verkligen! Sååå skön luft ute nu, ska faktiskt passa på att ta en promenad fast det regnar, jag bara njuter.
  Ha´en skön och sval kväll!!
  Kram

  SvaraRadera
 10. När sådana åskväder inträffar så inser man hur liten man är :)
  Kramizar Annika

  SvaraRadera
 11. Alltid lite skrämmande med åskväder tycker jag. Det kan ju ställa till så mycket...
  Otroligt vackra bilder som du lyckades ta mitt uppe i alltihop!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Låter maffigt! Jag hade precis lagt mig när blåsten började här och somnade så sött. Vet inte om det åskat i natt men i morse gjorde det iallafall.
  Häftiga foton!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Idag var jag oxå med om ett oväder! Fast ditt var nog allt värre... Jag tycker att det är lite otäckt när det är precis över en, annars kan jag tycka det är lite mysigt med åska.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 14. Vilket väder ni verkar ha haft på fastlandet! Här på Gotland har inte åskan kommit ännu...

  SvaraRadera
 15. Oj vilket oväder, och vilka fantastiska bilder du tagit av blixtarna!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta