I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 28 juli 2010

Dagslägesrapport.

I sommar har jag ju upptäckt solrosorna. Jag har aldrig odlat några förut och egentligen inte nu heller utan det är ju bara fågelfrön som sått sig själva och så har jag låtit några av dom gro.

Det finns ju kvistrosor, men att solrosor också fanns i kvistvariant hade jag inte en aning om, men denna ser ju helt klart ut att bli en sådan! Spännande!Och det arbetas flitigt!
Och så gömmer det sig en bärfis bakom ett kronblad ser jag.....dom liksom en massa andra småkryp och flugor verkar finnas i en otrolig mängd i år.Och här äter hund och katt frukost! Lite söta är dom allt, Tingeling och Nisse!


20 kommentarer:

 1. Nej men så sött när din vovve och kisse äter ihop!! De kommer väl överens. Och dina solrosbilder är fantastiska!!
  Hulda

  SvaraRadera
 2. Lustigt, att du visar bilder på fjärilar, jag tittade nyss på bloggen "Stjärnkraft" och hon hade också fjärilsbilder! Och på samma sorts fjäril...
  Jättefina solrosor! Vi får nog köpa en annan sorts fågelfrö till vintern, från våra frön kommer det bara gräs!
  Och Tingeling och Nisse är ju helt bedårande! Vilka kompisar!
  Ha en riktigt skön dag!
  Kramar från söder, Monica

  SvaraRadera
 3. Jisses vad gulligt din lilla kisse och hund äter ihop.Bara så gulliga.Fina bilder du visar.Önskar dej en skön dag Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar bild du har överst nu!! Varför jobbar du inte med fotografering?? Fick Nisse nån mat alls?? Jeanskjolen...en gammal XLNT kjol som bästisen S ändrat lite (mycket) på så att den passar, det var bara det runt magen som var "lagom" tidigare.... Men den är så utnött och trasig så den duger bara när det inte "är så noga" ;-) Kram

  SvaraRadera
 5. Sicka bra kompisar!

  Solrosorna är fantastiska!!

  Kram M

  SvaraRadera
 6. åh, bilden där era sötnosar delar matskålen är underbar. påminner mig om de djur vi hade när jag var ung. bästa vänner och när den hunden måste avlivas, blev katten så olycklig, så vi kände oss tvungna att också skicka den till djurhimlen.
  bärfis... urk, bärfis och hallon smakar inte värst gott. jag kan fortfarande känna smaken trots att det är fler år sedan jag prövat på den kombinationen ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 7. Jättefina bilder! Blir så sugen att odla solrosor till nästa år!! Mysiga bilder på dina fyrfota vänner också! Så tåligt de samsas kring maten :)

  Kamizar aka

  SvaraRadera
 8. Visst är solrosor häftiga! Jag spanade hela förra sommaren på planteringarna i parken och blev så glad att de gjort om samma planteringar i år igen!
  Vem är det som äter vems mat egentligen? Eller är den ena bara sällskap kanske.

  SvaraRadera
 9. Så fina Tingelig och Nisse är där dom äter frukost. Tror jag ska börja ligga till bords jag också ;D
  Kramar.

  SvaraRadera
 10. Sköna solgula blommor! Brukar inte heller "odla" dem, men blir lika glad varje gång de dyker upp. En belöning för hjälpen till småfåglarna under vintern...

  SvaraRadera
 11. Åh, vilken vacker studie på påfågelfjärilen! Att du lyckades fånga den!!! Jag har också massor av fjärilar i min trädgård nu, men att fånga dem...svårt!

  Underbar solros och tacksam för flygfäna!
  Tänk, att de samsas så bra om maten - rätt ovantligt, men de är kanske uppfödda tillsammans! Jättesöta!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Du är så duktig på att fota, bilderna blir så fina. De som tror att man inte kan ha hund och katt skulle titta på dina bilder så fick de se att det går alldeles utmärkt.
  Kramiz Annika

  SvaraRadera
 13. Trevliga bilder på påfågelsögat. De har just uppenbarat sig här hos mig också! Härligt med djur som äter så snällt ur samma skål, här äter alla tre, hundarna och katten ur egna skålar. Lägger jag ner kattens mat på golvet äter båda hundarna upp den, och fort! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 14. Så läckra bilder från trädgården. Solrosor är inte heller riktigt min grej men fick en minisolros i år. Den blommade i alla fall lite;) Så gulliga de är din katt och hund.
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 15. Åh så vackra solroder, jag hann inte så några i år, saknar det jätte mycket nu när jag ser dina fina bilder. Men jag njuter av min svarta stora stockros!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 16. Vilka underbara foton på era fyrfota vänner!! De ser härliga ut ihop.
  Solrosfotona är så läckra. Vad duktig du är på att fota!
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Hej

  Oj oj vad fina bilder....du är duktig. Katten och vovven är söta.......

  SvaraRadera
 18. Fina bilder! Det ser ut som Tingeling lagt beslag på hela frukosten./Kramen

  SvaraRadera
 19. Vilka underbara bilder,man blir så glad.Ja visst ör solrosor roliga ändå . Och matar man dom små pippisarna hela vintern vet man aldrig var dom kommer växa;) I år har jag dock inte haft en enda solros. Men det skyller jag på att jag varit mellan 2 bostäder;)

  SvaraRadera
 20. Trevlig blogg du har! Här ska jag titta in igen!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta