I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 6 juli 2010

Hemma! Vraket har kommit hem!


Precis nu kom jag tillbaka hem! Pigg och alert! Nä. Trött och utslagen. Men hemma är jag. Tur att jag inte ägnar mig åt läkekonsten så tokiga diagnoser som jag ställer, magsjuka, det var det ju inte direkt.

Men jag bara måste tacka alla som skrivit och hälsat och skickat krya-på-mig hälsningar! Jag blir ju rörd ju!

Tusen tusen tack för alla fina hälsningar!

Peter har ringt till sjukhuset och läst upp och det är ju fantastiskt, det hjälpte mig definitivt att bli lite bättre mycket fortare.

Nu är jag ju inte riktigt bra ännu, feber har jag och sänkan är hög men på nedåtgående. Jag är trött så att ögonen går i kors och ordinationen är vila, helst upprätt (?), hur går det till, tro?

Inte hade jag kunnat föreställa mig att man kunde bli så sjuk så fort som jag blev. Och att man trodde det var hjärnhinneinflammation och eventuellt också en släng av hjärninflammation. Men när man "borrat" det där hålet in i benmärgen och tappat ut fem små pytsar och odlat detta ett slag kunde man konstatera att det var inte huvudet det var fel på.........tänk så glad man kan bli!

Efter det slog de kloka läkarna sina huvuden ihop och så röntgades mina lungor. Där var det inte så bra. Så då blev jag insydd på Infektionskliniken, men det var ett trevligt ställe och alla som skötte om mig var så absolut jättesnälla och rara och roliga och trevliga.

Jag skall bli vaccinerad mot den här sortens bakterier när jag skall kontrolleras om ett tag. Det känns bra att veta.

Jaaa, så nu är det vila som gäller och det får jag väl försöka efterleva. Jag återkommer snart och kommer att i sakta mak hälsa på hos er alla igen!

Än en gång, tusen tack, och vi ses och hörs snart här igen!

30 kommentarer:

 1. Skönt att du är hemma igen och på bättringsvägen! Ta det lugnt nu!!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen glädjande nyheter att höra att du är på bättringsvägen och har fått komma hem!! Jag har tänkt mycket på dig de här dagarna. Men vilken otur att bli sjuk i värsta värmeböljan. Se nu till att undvika solen så att bakterierna inte får nytt fäste.

  Vila i upprätt läge låter lite svårt... Det får väl bli i en fåtölj då, för vi människor kan ju inte stå och sova precis.

  Försök nu ta det lugnt i alla fall och vila ikapp med Tingeling! Du får köra lite extra med maken ett tag... Välkommen tillbaka till bloggvärlden när du orkar!

  Soliga och VARMA sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Oj vad roligt att höra att du är bättre och hemma tillbaka! Ta det nu myyycket lugnt och vila upp dig. Allt annat kan vänta. Massor av kramar!

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är hemma igen. Krya nu på dig och vila. Kramar ifrån Mimi

  SvaraRadera
 5. VÄLKOMMEN HEM!! Har sänt dej åtskilliga tankar, tänk så lite man vet om sej själv! Tur att det finns andra som vet...även om de ibland orienterar fel. Men huvudsaken att det går åt rätt håll, och än en gång får vi nog vara tacksamma att vi bor i detta land!!
  Ta´det nu lugnt och pyssla om dej själv, och ta gubben till hjälp...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Skönt att "höra" dig igen, lite oroliga har vi allt varit... Krya nu på dig det bästa du förmår!!
  kram

  SvaraRadera
 7. Skönt för dig att få komma hem igen! Man tillfrisknar dubbelt så fort när man får vara hemma i sin egen miljö. Skönt att du fick rätt hjälp på sjukhuset.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem, så bra att du inte behövde ligga kvar längre, men de skickar ju hem en så fort som möjligt förstås. Kramar och vila nu och ha det så gott det bara går. Birgitta

  SvaraRadera
 9. Välkommen hem! Ja, livet har överraskningar åt oss ibland... men skönt att du har fått komma hem. Du får väl sitta i en skön stol i trädgårdens ljuva skugga och ta igen dig och bli frisk! Sköt om dig!
  Hulda

  SvaraRadera
 10. Gudars vad skönt att du är på bloggen igen! Man blir ju faktiskt lite orolig även om man egentligen aldrig har träffats, visst är det bra med bloggvänner!
  Vila upprätt var det ju... Du kan ju sitta och vila i sängen, tror det räcker för så fort du ligger ner så blir det väl sämre eller? det brukar va så iallafall. Hoppas nu att sömn, mat och massor av kärlek från mannen och alla andra djur och människor i din närhet ska göra dig bra! Jag skickar styrkekramar i massor!

  SvaraRadera
 11. Åh, så underbart att du är tillbaka!!! Kära, kära vän, vad jag har tänkt på dig! Så glad jag blev att se ett inlägg från Snäckskalsdalen igen!
  Nu måste du ta det jättelugnt och vara riktigt rädd om dig!
  Vila upprätt? Hmm...
  Hälsa omgivningen, jag förstår, att han haft en svår tid också!
  Tusen kramar, din kompis Monica!

  SvaraRadera
 12. Skönt att du känner dig bättre och har fått komma hem igen. Ta väl hand om dig och vila upp dig nu!
  Kram

  SvaraRadera
 13. TACK GODE GUD ATT DU ÄR HEMMA! Jag har varit orolig och tänkt på dig mest hela tiden. Inte skrämmas på det viset ;D
  Ta det nu jättelugnt och vila hela tiden :D
  Massor av kramar från Strané.

  SvaraRadera
 14. Skönt att höra att du är hemma:)
  Ta det lugnt och vila upp dig.
  Kramar Annika

  SvaraRadera
 15. Vad skönt att du fått komma hem! Nu får du försöka sköta dig. ;0) Ta det lugnt och bli dig själv igen.
  Kramisar!!

  SvaraRadera
 16. Men lilla du, vad har du råkat ut för i sommarvärmen! Skönt att du är på bättringsvägen. Sänder dig en hel hop krya på dig hälsningar!
  Kramar Monica

  SvaraRadera
 17. Men Oj!!! Jag har varit lite dålig på att kolla runt på Bloggar så Jag har missat att Du var sjuk....Uj så ledsen jag blev när jag läste hur sjuk Du varit men så glad jag blev när jag läste vidare att Du kommit hem och att de hittat orsaken.
  Inte bra att vara sjuk och i den här värmen.
  Nu hoppas Vi att Du fått den rätta medicinen och att det vänder.

  Krya på Dej!
  och
  Sköt om Dej!

  Kramar!

  SvaraRadera
 18. Åh så skönt att du är tillbaka och att allt gick bra! Inte roligt att få sådana dystra nyheter... Ta nu och VILA ordentligt!

  Krya-på-dig kramizar aka

  SvaraRadera
 19. Så underbart att höra att du är hemma igen..Fy vad hemskt det måste ha varit..Skönt att det inte va nått fel i huvudet..Massa kramar Susanne

  SvaraRadera
 20. Vad bra att du är på bättringsvägen och har fått komma hem! Nu ska du bara ta det lugnt och tänka på dej själv :). Kram/Annie

  SvaraRadera
 21. Så härligt att du fått komma hem igen! Sköt om dig, vila ordentligt och var rädd om dig så att du blir snabbt frisk!
  Kramar Margot

  SvaraRadera
 22. Åh, vad glad jag blir att höra att du är på bättringsvägen.
  Lyssna nu på vad farbror doktorn säger och vila i upprätt läge (man får anta, inte nödvändigtvis sängliggande), pneumoni är inte att leka med.

  Skönt om dig vännen.

  Kram Suzan

  SvaraRadera
 23. Oj, här har jag visst missat något! Tänk, att det var lunginflammation! Den kan visst visa sej på flera sätt!
  Tur att de hittade rätt till slut!
  Trist att vara sjuk mitt i sommarvärmen å allt!
  Massor av kryapådejkramar!
  Lisa

  SvaraRadera
 24. SÅ SKÖNT, att höra,att du nu är HEMMA!!!:)
  Tänkt på dig,och det du gått/går igenom.

  USCH, för dessa baciller som kan vara SÅ envisa!Var rädd om dig nu,och VILA,så du snart orkar med att bjuda mig/oss på dina underbara bilder o berättelser,igen...:):)

  KRYA PÅ DIG !!!
  KRAM Cia:)

  SvaraRadera
 25. Välkommen tillbaka till livet, min vän!

  Sköt om dig.

  Stor solkram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 26. Skönt att höra att du är på benen igen, om något darriga kanske! Sköt nu om dig och kör litet med gubben din!/Kram Merja

  SvaraRadera
 27. Vad glad jag blir att läsa att du är hemma igen! Ja låt nu gubben springa lite! :) Soliga krya på dig kramar// Leni

  SvaraRadera
 28. Usch och fy så otäckt! Skönt att höra att du är hemma igen och någorlunda på benen!
  Kram på dig! Sköt om dig ordentligt nu!

  SvaraRadera
 29. Härligt att höra att du är hemma och på benen (?) igen!! Och att de ändå kunde komma på vad som felades dig så pass snabbt!
  Ta det nu lugnt och kurera dig ordentligt!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 30. Härligt att höra att du är tillbaka igen!! Hopaps du får vilat ordentligt och snart är ute på promenader med din hund.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta