I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 26 juli 2010

Sommaren är kort, 26 juli, 2010.


Nisse gör sig ren och fin.


Nu går sommaren lite, lite för fort tycker jag. Jag hinner inte riktigt med i svängarna. Snart är det augusti, visserligen kommer min favorittid på året nu, men det har gått lite för fort det sista. Vart tog juli vägen?


Min självsådda solros blommar för fullt och den är magnifik.


En vacker fjäril i hampflockeln.


Och jag väntar tålmodigt på att solhatten skall slå ut......jag kommer inte ihåg om jag köpte en röd eller en vit, så det är lite spännande.



Min bolltistels enda blomma.



Alpmartornen börjar spricka ut så att man ser den gråblå färgen.



Blåsalvian blommar. Men bara lite. Jag vet inte hur man skall göra för att få den att blomma mycket.....färgen är otrolig.



Mina bönor kommer så sakteliga.


En tomat är snart mogen!


Dillen har jag hunnit skörda av två gånger. Intill växer krusbladig och slätbladig persilja.


Mangolden har jag också skördat två gånger av och nu är det snart dags för en ny omgång, ser jag. Det är så gott, tycker jag!


Morötter och bakom rödbetor. Rödbetornas blad har vuxit så jag undrar om det orkar bli några betor under.


I en blomlåda har jag kvar violpenséerna från i våras, jag har inte hjärta att slänga bort dom, dom blommar som bara den och är jättefina
.

Ullungrönnen med bambu i bakgrunden och sommarblommor intill.


Skogsspirean blommar och är ullig och fin.

20 kommentarer:

  1. Vilken enorm växtkraft! Underbara bilder du visar. Blåsalvian blev jag sugen på att försöka hitta en, den färgen skulle passa här vid Skogslyckan. Hur hög blir den ungefär?
    Kramar Pia

    SvaraRadera
  2. Så underbara bilder - igen!! Jag hoppas verkligen att nån trycker upp vykort av en del av dem! Jag undrar också, vart tog juli vägen? Kram raring!

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder! Varför skulle du slänga violerna såsom de blommar på och är vackra! Jag tror din solhatt kanske blir vit. Tycker mina vita ser ut så! Bolltisteln är så vacker och alpmartonen. Hälsn mimi

    SvaraRadera
  4. Blåsalvian är läcker!! Den vill jag ha! Ska läggas in på villhaiträdgårdenkontot! Och dina violer är ju snygga så det är bara att spara dem.
    Hulda

    SvaraRadera
  5. Ah, vad det blomstrar och grönskar i din trädgård :)! Underbara sommarfoton! Kram/Annie

    SvaraRadera
  6. Solrosen, fjärilen, solhatten, bolltisteln - bilderna är makalösa! Du är en superduktig fotograf, verkligen! Och blåsalvian, vilken färg! Har aldrig hört talas om den förut...Hur hög blir den? Den ser ju inte ut som en salvia, mer som ett lejongap!
    Sen växer det ju rent otroligt i dina odlingslådor! Byter du jord i dem varje år?
    Fantastiskt duktigt av dig att åstadkomma en så prunkande trädgård i er stenrika miljö! Jag är grymt imponerad!
    Nu är det snart dags att lägga ut ullungrönnen igen, när bären börjar bli röda...
    Ha det så himla bra!
    Kompiskramar, Monica

    SvaraRadera
  7. Du är så duktig med kameran:) Ja, tänk vad fort det går, veckorna bara rusar iväg. Jag håller på att planera lite inför hösten, kommer att ändra lite i mina rabatter och försöka gräva några nya att sätta perenna växter i.
    Kramiz Annika

    SvaraRadera
  8. Så jätteskönt och avspänt den ser ut att ha det - kissen på berget!! Jag ska not bli katt i nästa liv!:)!
    Ja, man kan undra vart sommaren tog vägen - det känns alltid lika snopet i slutet av jul - varje år!!!

    Så mycket fint du har som växer - både blommor och ätbart! Nu väntar skörarna - det är ju också en härlig tid, bara det inte gick så snabbt!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Det är verkligen sommar hos dig nu, det syns på alla bilder. Härligt. Jag uppdaterade min blogg i kväll men utan sommarblommor. Får visa sommarkort i nästa inlägg.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  10. Tack återigen för en underbar vandring i din trädgård. Lyfter på hatten. Njut av dina vackra blommor & alla grönsakerna.
    Sommarkram.

    SvaraRadera
  11. Vilka vackra bilder!! Nisse gör sig ju alltid bra på bild i och för sig, men den med fjärilen är helt underbar!! Och de andra.
    Visst försvann juli i ett nafs, och här har vi haft regntunga skyar i ett par dagar och vips blir det lite mer höstkänsla. Jag är ingen vintermänniska och har då därför svårt att njuta av hösten också, eftersom jag vet vad som kommer efter...fast hösten egentligen är underbart vacker.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!
    Vilka underbara bilder du bjuder på, såå himla fina o klara...
    Helt fantastiska!
    Hoppas allt är bra med dig....
    SommarKramar Therese

    SvaraRadera
  13. Hej Agneta!
    Åh vad många vackra bilder!! Har aldrig sett en sån intensiv blå färg förut som på din salvia!

    Nisse ser ut att ha det riktigt gött:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  14. Visst går det alldeles för fort nu? Funderar på att skicka ut en efterlysning på juli och se om det kommer tillrätta igen. Den här årstiden är så härlig.
    Helt underbart trädgårdsland. Mangold ser man inte så ofta, men jag håller med dig, gott är det!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  15. Ooo, så vackra bilder! Du har gröna fingrar du, vilken trädgård! Går här och väntar på att mina mördarsnigelmisshandlade solrosor ska slå ut.

    SvaraRadera
  16. vad det växer och frodas hos er, och vilken massa fina, skarpa bilder du visar!
    visst är det underbart med en egen köksträdgård! jag ångrar bara att jag inte riktigt hinner sköta om min - eller ids, orkar eller vad det nu heter ;) kanske nästa år... ;)
    jag håller med - sommaren går alldeles för fort. varje år :(
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  17. Vilka fiiina bilder! Blomlådan är en dröm, passar så bra med penséerna! I och med sommaren är kort-projektet har jag allt mer börjat fundera över blomningen av växter. I början av sommaren hade jag en hel del men nu har det varit stiltje ett tag. Hmmm...

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  18. Oj oj vad det växer och frodas. Gillar verkligen bilden med violpenseerna mot den rustika trälådan, jättesnyggt. Förstår att du inte har hjärta att slänga dem./Kramen

    SvaraRadera
  19. Vilken härlig trädgård, och den där blå färgen var verkligen helt fantastisk. Ser nästan overklig ut. Sen kan man ju undra varför inte någon av de yttre tomaterna kunnat mogna först istället för den mitt i smeten!

    SvaraRadera
  20. Hälsade på och beundrade dina vackra bilder!
    Sommaren är det ljuvaste man kan uppleva!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta