I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 12 september 2011

Inventering i trädgården.

2 rosenskära
In emellanåt har solen visat sig idag och då gjorde jag en liten inventering på vad som finns i trädgården just nu. Rosenskära, vit, 1st, endast, men dock!

7 awakening
Awakening, samma där 1st blomma.

08 white nights
Igen, 1st, White Nights, den här gången.

8 höstanemon
Och 1st höstanemon.

9 astrantia
1st stjärnflockelstängel.

10 solhatt
Solhattar finns det flera av.

11 majdrottn
Likaså Majdrottningen, nu har den blommat precis hela tiden ända sedan i början av sommaren, helt fantastisk. Fast ett minus, den luktar inte gott, den luktar illa…..faktiskt, fränt, så den är inget trevlig att ta in.

12 hortensia mini
Den rosa minihortensian, jättesöt.

13 hortensia
Och den vanliga stora, den har så vacker färg.

14 blåbär
Dom amerikanska blåbären är jättefina och stora, men inte så många.

15 sallad
I mitt oårsgrönsaksland har plötsligt den goda avlånga salladen fått fart, så här mycket har den inte varit på hela sommaren! Så man ska inte ge upp!

Agneta!

34 kommentarer:

  1. Så vackert det blommar hos dig! Bättre med en blomma av varje, än inga alls... Här har det varit klent på rosfronten. Ska plantera något nästa år tror jag...

    Varma Septemberhälsningar!
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Vilken ynnest att få njuta av en så vacker trädgård. Kram!

    SvaraRadera
  3. Wowie, that ' stjarnflockelstangel' ( I had to check the spelling there several times!) is my faborite! :-)

    SvaraRadera
  4. Härligt med så många olika sorter som fortfarande blommar, visst njuter man lite extra av de sista blommorna på hösten? Ha en go dag önskar Torprosen

    SvaraRadera
  5. Jag hade, med betoning på hade, också rosenskära men stormen vi hade härom sistens knäckte den rakt av så nu har jag ingen.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tänk så fina bilderna blir när man fotar dem i sol, du kan få ihop en liten bukett i alla fall om du vill ta in blommorna. Jag är så sugen på att köpa en hortensia, men vet inte vilken jord den tycker om och så går jag och inbillar mig att jag inte klarar av den växten jag har ju inte ens försökt.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Godmorgon!
    En av varje är bättre än inget ;)) Vackra bilder att njuta av till morgonkaffet iaf!
    Jag har ocskå fått mailet med fotona av tokstollarna - kunde knappt titta då efersom jag fick en sån svindlande/skräckkänsla i magen....Galningar!!
    Önskar dig en skön start på veckan!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  8. Så härliga blombilder du visar! Det var precis vad jag behövde denna gråmurriga dag!

    Så din White nights blommar fortfarande! Hos mej har det kommit massor med nya skott och fullt av knoppar, så jag hoppas på lite värme så de slår ut!
    Jag känner igen mej i ditt salladsland! Där var det ingen höjdare för mej heller! Att det ska vara så svårt att få sallad att växa!!!

    Du hade i allafall flera blåbär - jag fick bara fyra iår!!! Hm...!
    Ha en fin vecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Så mycket vackert! Här regnar det så häftigt i dag att rosorna tappar alla blomblad...igen. Nåja det finns några knoppar ännu som vi får njuta av.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  10. Jättefina blommor du har. Hoppas hösten blir lång så det inte blir en massa snö tidigt så vi kan njuta ett tag till.

    Kram

    SvaraRadera
  11. Alltid lika njutbart!

    SvaraRadera
  12. Så mycket fint det blommar fortfarande i din trädgård.
    Nej, nu skulle man inte vilja visa upp bilder ifrån trädgårdslandet;)
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Så mycket vackert du fotat :) Helt underbart. Ha en fin dag. Kram

    SvaraRadera
  14. Ja än så blommar det! Vilka galningar i förra inlägget, vissa är inte rädda om sitt liv.

    SvaraRadera
  15. Härligt att ha kvar så många sommarblommor, även om det bara är en av varje så lyser de upp och gör så man inte misströstar för mycket i höstregnet. Bilderna är så vackra. Hoppas du har det gott, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  16. Jag har dsagt det förut, men jga blir så avundsjuk på din trädgård!
    snacka om gröna fingrar. =o)

    SvaraRadera
  17. Ungefär så var det när jag gjorde inventering i min trädgård härom dagen...fast jag var inte så ärlig som du, och talade om att det bara var EN blomma!
    MEN, hade man inte haft bloggen, så hade man förmodligen inte ens sett den enda blomman!
    Kul med salladen, som äntligen börjar ge utdelning! I mitt trädgårdsland finns bara några purjolökar kvar och dom verkar inte växa ett dugg! Men, dom får stå ett tag till. Kanske?
    Just nu håller trädgårdsjobbare på med Skatboets trädgård för fullt, så här är det gratis underhållning!
    Fast jag måste baka också - dina bullar IGEN!
    Alla älskar dom!
    Ha det bra, min kära vän!
    Kramar från mig!
    M/N

    SvaraRadera
  18. När jag ska göra iordning min trädgård, sedan när jag blivit stark igen, då ska jag kolla alla dina bilder och göra en önskalista!

    SvaraRadera
  19. Blommar stjärnflockan fortfarande?? Vilken massa fina växter du visar. Konstigt jag odlar alltid rosenskära o de vita blommar fint men de rosa börjar först nu få pyttesmå knoppar trots att jag satt dem i växthuset i april!! Inte kul för frpsten lär ju inte vara så långt bort!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Det var inte dåligt det, och fina bilder blev det också!! Min Rosenskära (eller egentligen var det väl mannen som fick den när han fyllde, men vad jag sett har han inte brytt sej särskilt mycket...)hämtade sej aldrig från lusattacken, så den är på komposten nu. Å växthuset har jag tydligen försummat, "någon" har smakat på vartenda mangoldblad så nu åkte de också på komposten. Kvar står buskar stora som träd med svarta pumpor, vad jag nu ska göra med dom...
    Ha´det så gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Kommer precis in från trädgården men så mycket fina blommor som Du har har inte jag. Tycker mest allt var lerigt och blött och det är absolut inte lika roligt att vara där nu som det var i våras.
    Och alla krukor som man inte vet riktigt om man ska tömma eller låta det vara kvar tills det frusit för liiite blommar de i dom än.

    Kram!

    SvaraRadera
  22. Vad vackert! Du har fortfarande mycket fint som blommar i din trädgård. Jag gillar solhatten, tycker den är lite rolig :)
    Kram

    SvaraRadera
  23. Tycker inte det gör så mycket med mängden, det är ju njutning ändå eller hur. Jag är så glad för de få som finns och njuter varje gång jag passerar dem. Ett extra plus vid mig är ringblommorna på vår kulle som jag sådde i våras, de piggar verkligen upp där man ser dem genom buskarna.
    Kram

    SvaraRadera
  24. Vad bra med en inventering, det måste jag också göra en. Tycker det blommar dåligt i år.
    Vackra bilder du visar! Jag sörjer min Awakening när jag ser din fina bild. Kanske det får bli en ny såsmåningom.
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  25. Ha en fin måndagskväll. Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  26. Härlig inventering, betydligt roligare än en sån man gör i en affär...:o) du har ännu mycket vackert, stjärnflockor! Mina har vissnat för länge sen...

    SvaraRadera
  27. Inventering ja, skulle man kanske skrivit upp alla blommor man har i trädgården?!

    Härliga färger på alla blommor ;o)

    Klem Anna

    SvaraRadera
  28. Jag har kommit på, att jag behöver inga blommor....Jag går ju bara in här för att njuuuuta av all blomster...underbart !:)

    Och av Majdrottningen känner jag ingen lukt...Så bättre kan det inte bli...och nu skall jag ta en vända till, uppifrån och ner på dina härliga blommor...:)

    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera
  29. Tack för att du är en så snäll människa. jag blir alltid lika glad över dina trevliga kommentarer. Sinnet och skälen får ochså sitt när jag tittar in till dig.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  30. Hej, åh så mycket fint du har, solhatten har jag upptäckt och köpt en lila av, och den där stjärnflockelstängel var ju för söt, den måste jag kolla in! Så härligt det är med blommor och växter! Fina bilder! kram Vivi soltorp

    SvaraRadera
  31. Vackra blommor! Och många sorter som blommar även om det bara är en av varje! Man får glädjas åt det lilla...

    Ha en fin dag!
    Ullis

    SvaraRadera
  32. Åh, så fint du har fortfarande!
    Kul med salladen som hajat till nu först;)

    Älskar bilderna på pionerna här till höger!l

    Men herregud vilka knäppgökar dom där "varelserna" du visade i förra inlägget!!!!
    Eller man är väl inte förvånad egentligen:/

    Kram

    SvaraRadera
  33. En blomst är bättre än ingen och man njuter den nog dubbelt så mycket, vackert ser det ut. Salladen smakar nog förträffligt nu, den ser ju också fin och oskadad ut. Oårsgrönsaker har vi visst annars odlat båda två. Men jag vill helst inte spara på dom fröna :)

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta