I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 25 september 2010

Lördag, lite av varje.



















Blomlådorna hos oss är så jättefina nu, det är ju faktiskt lite synd att det bara inte fortsätter och fortsätter, utan att det liksom snart ska ta slut på dom....
Innehållet i blomlådan mot grönsakslandet var ju utlånat till svägerskan så jag köpte ju nytt och satte dit och det blev fint.


Men så kom jag ut och vad fick jag se då! Det vart "utlånat" igen........vad är det som händer i mina blomlådor?

Den här gången var det en god sak, man behövde snabbt ett par ljungplantor till svärföräldrarnas grav i storstan och då må det vara hänt, så klart!



















Svägerskan är snäll och kompenserar alltid. För första lånet fick jag en hög pinnar!



















Som man drar i lite och så blir det en "pinnboll"! Det är så klart en spaljé i en ny variant. Det ska bli kul att använda den till våren!

























Här har vi två, Pippi och Tingeling, som inte bekymrar sig om varken blomlådor eller pinnhögar, dom bara njuter och Pippi känner att, som äldst, måste hon ibland snygga till Tingeling, se hur hon slickar henne ren!

Blåsalvian har kommit igång ordentligt och vi hade ett par dagars sol i veckan och då blommade den så här vackert!
Och äntligen! Luktärterna har fått blommor!

Och jag har fått en fin award, denna gång från Creative Momone, där måste ni gå in och titta, jättefin blogg! Och jag är jätteglad för att ha fått awarden och ger den till alla som kommer in här och läser! 

Man skall nämna tre saker som ligger varmt om hjärtat, jaaa, det blir så klart familjen, hälsan och naturen för min del. Som bild väljer jag mina Västeråsgurkor som jag lagt in! Kanske inte så seriöst, men jag vill dela med mig av receptet, dom är jättegoda!

VICHYGURKOR

2 kg gurka (gärna Västeråstyp)
5 dl socker
½ dl salt
1 msk senapsfrö (brukar blanda gula och bruna)
2 grader ättiksyra (24%)
1 flaska (33 cl) vichyvatten
1 tsk natriumbensoat

Tvätta och skiva gurkan tunt, lägg i bunke. Häll på socker, salt, senapsfrö, ättiksyra, vichyvatten och natriumbensoat. Lägg en tallrik el något annat som håller ner gurkan. Låt stå kallt ett par dygn och lägg sedan gurkan på burkar. Förvaras kallt.

Agneta!

40 kommentarer:

  1. Vilka otroliga blomlådor du har. Sådana lån som återgäldas på ett så trevligt sätt är ju helt ok. Annars kanske det inte är så trevligt om någon gräver upp ens planteringar. Så gulliga Pippi och Tingeling är. I vårt hus har tyvärr vår katt och Schäfer inte riktigt ett så varmt förhållande. Katten har så många gånger tydligen pga att Sabrina är så stor vispat den i ansiktet med tassen så Sabrina är ganska rädd för henne. Däremot går lilla Gaudi och katten bättre ihop. Katten går med på att Gaudi slickar henne, men vice versa händer nog inte. Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  2. Men vilka fina blommor du har.bara så fina.Kul att pyssla .Underbara bilder du visar.Åååå vad gott recept på gurka.Ska jag prova bara så skoj att testa nya.Ha en fin dag rara du kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Nu verkar du har fått ordning på din dator. vad var det för fel egentligen? Första gången jag läste om att Blogger skulle sluta med mitt versionen så klickade jag över snabbt till den översta. Men huva vad den var risig. Jag har nu klickat tillbaka till den mittersta. Men man undrar ju eftersom det står att den snart ska upphöra. Vad gjorde du, för nu verkar allt ditt funka igen. Härliga bilder!!!!

    SvaraRadera
  4. Den där träbollen kan ju bli hur cool som helst. Vart har hon köpt en? Hmm kanske kan göras i nät. Och så massa murgröna på eller något annat kul.Vilket enkelt gurkrecept. Har aldrig odlat gurka ,men vill prova någon gång;)
    Önskar dig en skön helg.

    SvaraRadera
  5. Gör ju ingenting att låna när man ger till baka på det härliga viset! Blir sugen på att prova ditt gurkrecept! Inlagd gurka är ju så gott till mycket!

    SvaraRadera
  6. Grattis till awarden, den är du verkligen värd! Åh, så jag tjusas av Tingeling och Pippi, de verkar vara ett riktigt radarpar, så söta. Det verkar också vara så att det är Pippi som bestämmer. Min mans dotter brukar säga - att det man slickar på äger man!/Kram Merja

    Ps. Du och Blogger verkar komma överens nu!

    SvaraRadera
  7. Jisses vilken blomprakt du har fortfarande, du måste ha gröna fingrar. Kan tänka mig att den boll spaljen blir häftig...som ett blomsterklot. Grattis till awarden...Hihi du visat gurkor jag visar mina barn...ler.
    Njut helgen!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Nu vet jag - det var ju hos DEJ jag såg drömblomlådan - precis så vill jag ha det nästa säsong! Har haft den i huvudet sedan jag såg den, tyvärr för sent för att börja anlägga, men nästa år så! Den är så jättefin med pelargonerna och de silvergrå rankorna!

    Ja, ljung är också fint såhär års! Bra tips jag fick här också - plantera lite på gravarna!! DET ska ja göra!
    Ja, så söta djuren är - omsorger om varandra!

    Grattis till awarden!
    Tack för tipset på gurkan- det verkar ju jättesmaksigt!

    Ha en skön och fin lördag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Fina bilder som vanligt! "Lånat" i betydelsen: fått? Tagit?
    :)

    SvaraRadera
  10. Om jag fick så fin kompensation skulle jag också gärna "låna" ut!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  11. Vad mysiga de är ihop, Pippi och Tingeling. De är verkligen inte "som hund och katt".
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  12. Pinnbollen var ju för häftig o Tingeling o Pippi dom är ju för ljuvliga ,Selma ligger o andas (som det heter på ditt nattspråk) vid mina fötter.Ute är det som att stiga i duschen ,riktigt stövelväder,kram Nette

    SvaraRadera
  13. Oj, Pippi och Tinngeling, de är ju så söta!
    Grattis till Awarden!
    Du har så fina bilder alltid!
    Hur blir gurkans smak om man gör så där för jag gillar sånna inlagta gurkor som är jätta saltiga.
    Har en fin lördag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  14. Så roligt att låna ut blommor.Klart man skulle vilja låna dina planteringar de är sååå fina.
    Och så typiskt att de blommar så vackert nu hoppas verkligen att frosten inte tar dom.
    Lattjo pinnhög som blir en cool boll.Aldrig sett sån.
    Lilla Tingeling så snäll Hon är och sköter om pippi.
    Vi var och hälsade på Manne i dag Han bbörjar bli gammal och stel i benen Han blir 12 år i Februari men en glad och lycklig Golden.
    Grattis Till Awarden!
    Trevlig Helg!

    Kramar!

    SvaraRadera
  15. Hoppas du kom iväg på en promenad. Det brukar ju få en att piggna till. Jag trotsade regnet och struntade i paraply på min tur på stan. Blev dock inga skidbyxor, leveransen försenad till butiken. Men födelsedagspresenter till sambon och hans systerdotter inhandlades. Och själv fick jag mig en top.

    Tunnbrödet ni bakade ser fantastiskt gott ut! Grattis till awarden. Den är du väl värd.

    Kramar Marie

    SvaraRadera
  16. Tjusiga blomlådor, Agneta!
    Grattis till awarden :-)

    Tack för titten och meddelandet. Nae, vintrarna i Qld är inte särskilt svåra eller kalla, men det är alltid skönt när våren är på G. Beautiful one day - perfect the next!

    Kram från Australien♥

    SvaraRadera
  17. Sv: puh, det var ju bra ... men, ibland kanske det är bra att ngn lånar ens blommor så man har anledning att ordna nya av annan sort? *ler*

    SvaraRadera
  18. Det händer mycket i dina blomlådor! ;o) Tur att du är flexibel!
    Grattis till awarden också!
    Njut nu av helgen! ♥

    SvaraRadera
  19. Fina blomlådor! Mina har havererat för längesen.
    Vad härliga de är, Pippi och Tingeling! Tänk att kunna mysa så ihop?!
    Gillar "bollen" du fick. Den ser spännande ut!
    Nog var det precis den kyrkan jag tänkte på! Lustigt! Så du är från de trakterna?
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Jag älskar Vichygurkor! Vad gullig kissen är med Tingeling :-) sötnosar... Alla ploaneringar och lådor i Sthlm är jättefina ännu! KRAM

    SvaraRadera
  21. Jättefina bilder!! Sen blir jag verkligen fundersam, har ni SOL idag?? Och varför är dina blomlådor så fina...mina krukor på altan ser ut som de är färdiga för komposten allihop!! De enda som verkligen frodas är ju mina vilda pellisar...
    Hoppas farbror PCdoktor kan fixa till din dator, jag har kastat ut min bärbara, den funkade aldrig så nu är det en gammal hederlig stationär som tjänstgör. Vi hade en HP (dyr som satan höll jag på att säga...) som skärmen hela tiden krånglade på, den åkte tur och retur på lagning stup i ett, sen tröttnade jag. Så nu har mannen den för att lagra filmer på...
    Ha en skön kväll!!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Åh så fint det blommar hos dig förtfarande! Pippi och Tingeling ser så härliga ut! Spaljebollen var häftig, ska bli spännande att se blomsterprakt i den så småningom!
    Grattis till awarden!
    Ha en trevlig helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  23. Hej Agneta!
    Vilken cool spaljéboll, en sån har jag inte sett förut:)

    Vad de gillar varandra Pippi o Tingeling, mysiga bilder!

    Ha en trevlig kväll!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  24. Glömde att skriva grattis till awarden!! Dina gurkor ser goda ut:)

    Kraam igen!
    Jenny

    SvaraRadera
  25. Mina luktärtor har blommat klart....
    Här blev det höst på riktigt idag, kallt blåsigt, och regn på det... brrr...

    SvaraRadera
  26. Hej! Grattis till awarden! Dina blomlådor är så fina, trots att en del av innehållet fattas ;). Men en bollspalje är minsann ingen dålig kompensation!

    Jag märker att du har fått ordning på dina bilder och inlägg! Vilken tur, för dina foton är så vackra!

    Kram/Annie

    SvaraRadera
  27. Vichygurkor, det måste jag prova, tack för tipset! Den blåa blomman var fin! Ja luktärtorna också men de är ju liksom vanligare för mig!
    Ha en bra fortsättning på helgen och mina hälsningar!Jo, jag är glad (kommentar ang dina ord till m ig) för att jag har så många bloggkompisar.....
    Carin

    SvaraRadera
  28. Så mycket fina blommor du har. Här blommar inte så mycket längre.

    Ha en fortsatt bra helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  29. Ooops, här är man borta ett (1 !!!) dygn, du har gjort ett inlägg och redan fått 28 (!!!) kommentarer! Man hänger inte med...
    Men jag håller med alla de andra om, att dina blomsterlådor är fantastiskt fina (svägerskan ska väl inte lämna tillbaka ljungen hon planterat på svärföräldrarnas grav, hoppas jag...), pinnbollen verkar lovande, den kan du säkert göra något kul av, Pippi och Tingeling är bara såå söta, och du är värd alla rewardrar som finns, så det så!
    Nu är jag trött, det har varit en lång men rolig dag!
    Godnattkram, Monica

    SvaraRadera
  30. Min kvällsrunda går ju som vanligt till dig,ett måste innan sömnen kommer smygande:)
    En rundvandring ibland blommor som ingen annan har,jo förresten, några av dina blommor var ju utlånade....
    till goda ting!:)
    Tingeling och Pippi ett underbart par,och äldsten ser ut att ta hand om "minstingen"väl:)

    KRAMAR Cia:)

    SvaraRadera
  31. Tack, för dina snälla ord!
    Ingen sömn heller? :)
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  32. Jag skulle också kunna tänka mig att låna ur dina fina blomlådor :)
    Ha en skön söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  33. Vilka vackra blomlådor du har, det är nu dom mår som bäst på nåt konstigt vis....

    Jag gillade din pinnboll jättemycket, rolig o dekorativ ide....

    Ha en skööön söndag!
    PS. Ett stort Grattis till din award också....
    Många Kramar T

    SvaraRadera
  34. Härliga bilder och trevlig text som vanligt, ingen blir besviken som besöker din fina blogg....min blogg spårar ur lite för ofta...idag gav jag mig in i en viktig debatt....men jag känner att jag just nu inte riktigt orkar fullfölja den....inte idag i allfall!
    Ha en fin Söndag!
    Kram ifrån Peter!

    SvaraRadera
  35. Hej.
    Men så fint det blommar hos dig...
    Härliga bilder... Gurkan såg smarrig ut.
    Ha en fin söndag.
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  36. Hej!
    Grattis till awarden!!
    Oj, vilka vackra blomlådor.Någon med gröna fingrar tror ja. :)
    Vilka söta bilder på djuren! Uttrycket som hund och katt stämmer då rakt inte på dom två :) Min Alma (den svarta) älskar katter men tyvärr så tycker de katter hon träffat INTE om henne. Mia (golden) har en minst sagt svalt intresse för katter.
    Hoppas du får en fortsatt fin söndag och söndagkväll!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  37. Hej!
    Hoppas du har fått din vila idag!
    Jag är både natt- och morgonmänniska, har alltid klarat mig med lite sömn.
    Har en fin måndag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  38. Så härliga bilder. Det ser ju varmt ut på bilderna.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  39. Vilken underbar blomlåda med pelargoner! Måste ha fått mycket gödning...

    Vilka härliga bilder på dina vägar i förra inlägget också! Ni bor verkligen härligt på landet.Här är det också några småvägar innan man kommer till lite större...

    Synd att du bor så långt bort med tanke på alla trattkantareller... Men du har väl inga kvar vid det här laget?

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  40. Glömde förstås säga Grattis till awarden och spaljébollen! Awarden är du verkligen väl värd med din fina blogg!

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta