I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 23 september 2010

Tunnbrödsbak och lite ojande över blogger, igen.


Då ska vi se.

Den nedersta bilden lade jag in överst och nu när jag började skriva såg jag att den hamnat nederst........och hur i hela världen hamnade den här? Den låg överst, jag såg det. Och så pang bom ligger den nederst. Det gör kanske inte så mycket, iofs, men jag vill ha bilderna i min ordning, som jag tänkt mig det hela. Det har ju gått så väldigt bra förut med "gamla" blogger.

Och markören, den lever ett helt eget, hysteriskt liv, den försöker jag manövrera så gott det går. Det går inte alls. Vad är det med den?

Men, jag har nu, efter en väldigt lång stund lyckats få samma avstånd mellan bilderna - det är ett framsteg om något.

Och än en gång tackar jag för alla goda råd och annan uppmuntran. Jag ger inte upp, jag är inte en sån som ger upp, men jag blir lite, lite irriterad när enkla saker sägs med svåra ord, istället för att säga svåra saker med enkla ord.....

En sak till, jag brukar numrera mina bilder så att, när jag överför dem, ser jag vilken bild som skall vara sist och först och däremellan, nu syns inte dessa nummer i den där överföringsmellanstationen, det är ju inte någon förbättring, tvärsom! Har dom aldrig bloggat dom som gör dessa program....så dom inser vad som försämras och inte kan man maila till dom heller och framföra sina åsikter, eller kan man det?

Nu till dagens bilder.

Vi var sex "damer" som samlades idag och bakade mjuka tunnbröd. Fast på det moderna sättet med elhällar. Jag hade aldrig gjort det tidigare, och jösses så kul det var. Jag föll helt för att kavla ut degbullarna (ämnen, tror jag de erfarna kallade dom), det gjorde jag hela dagen. Vi bakade uppemot tvåhundra bröd, som vi delade upp emellan oss! Dom är väldigt, väldigt goda och vi hade väldigt roligt under tiden. Det skulle jag gärna göra om!

Här skulle jag klistra in min namnteckning, låtsasvarianten, men det är dagens (nattens) överkurs så det får bli nästa gång!

p.s. nu förhandsgranskar jag inte, så får vi ser hur det blir....d.s.

p.s.2.tillägg. det blev ju inte alls samma avstånd mellan bilder och text. Nu blev jag riktigt trött igen så nu går jag och sover på saken.......d.s.

17 kommentarer:

 1. Innan du vet ordet av så är du proffs ;-) Vilken härlig "bakjunta!, och vad mycket tunnbröd!! Är ni på nån "allmän" lokal? Ha en fin torsdag, jag ska göra mitt bästa ;-) KRAM

  SvaraRadera
 2. Vilken dag du haft tills. med dina damer och vilket bak, 200 tunnbröd, hjälp....men de ser jättegoda ut.
  Datorer de lever sitt eget liv.
  Mannen ska installera om min idag, den är också lite konstig.
  Ha´ en bra höstdag!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Åååå viken härlig dag .....Med härligt tunnbrödsbak.Ser bara så gott ut.Önskar dej en skön torsdag rara du Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att träffas och baka ihop!! Det skulle jag gärna prova på här, men när jag tittar mej omkring...nja, tror inte jag har några i närheten som är lagda för det...för nog leta lite i en lite vidare krets.
  Jag undrar varför du stöter på alla problem, jag tror det har något med någon grundinställning att göra, och det går helt över mitt huvud! Men däremot vet jag hur du känner dej, det ska helst funka till hundra procent när man lägger huvudet på kudden på kvällen...om sömnen ska bli god...
  Ha´nu en bra torsdag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Vilket härlig sätt att umgås - att baka tunnbröd tillsammans!
  Det ser verkligen gott ut!

  Ja, nu verkar det ju fungera, förutom bildordningen då....himla irriterande!
  Förnyar man något borde det ju blir till det bättre!!!!! Förstår din frustration!
  Ha en fin dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul att baka tunnbröd! Lustigt, men mitt favoritmoment är också att kavla ut degämnena...
  Jag upplever samma problem med blogger om jag vill ha fler än 4 bilder.
  Kram

  SvaraRadera
 7. vilken rolig dag ni måste ha haft! där hade jag velat vara med på ett hörn, inte minst i slutskedet när ni fick ta med er en massa brödpåsar för att lägga i egen frys ;)

  nu lyckades jag göra ett relativt hyfsat inlägg, men jag har också problem med avståndet mellan bilder och text. att det ska vara svårt!! något problem med att få bilderna i rätt ordning har jag däremot inte haft. å andra sidan har jag ju inte värst många bilder per inlägg heller. ja, ja, det var hur som helst bättre förr...
  tålamod tillönskas både dig och mig ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 8. Så härligt med gemensamt brödbak och så gott sedan.
  Jag undrar vad det är med din blogg som inte fungerar, de felen du beskriver har jag inte alls med de nya funktionerna. Jag nr också bilderna tidigare men gör inte det nu, eftersom jag upplever det annorlunda. Nu kan jag t ex skriva min text, hämta min bild och skriva litet till om jag vill det och sedan hämta en nya bild. Alla bilderna ligger ju kvar och du ser vilka de är och det är ju bara två klick bort. Mycket enklare än tidigare! Jag blir ju också frustrerad då det inte funkar hos dig!/Kram Merja

  Ps: Jag har samma som du inklickat!

  SvaraRadera
 9. Vad roligt med brödbakning och tunnbröd också som är så gott.
  Vad bökigt att blogger bråkar så för dig hoppas alla tekniskt kunniga ute i bloggvärlden kan hjälpa till att bringa reda i kaoset :D
  Kramar.

  SvaraRadera
 10. Är det så att något förändrats på blogger. Jag har liksom inte märkt någonting. Är det nåt jag borde veta??? Jag älskar att baka, det där lät jätteroligt, med bakjunta!! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 11. Halloj!
  Hamnade hit via alegnis blogg och såg att problem med inlägg, bilder och blogger diskuterades. jag hade också väldiga problem med detta, fick aldrig bilderna där jag ville ha dem och på samma avstånd, det var HELT hopplöst. Så fick jag tips om att skriva inläggen i Windows Live Writer istället och det har funkat SÅ MYCKET BÄTTRE! Mycket enklare att sätta in bilder, med blogger tog det alltid en halv evighet, och inga problem att få dem där jag vill.
  Vad kul med tunnbrödsbak! Tunnbröd som är så gott, och tänk att kunna baka det själv!
  Ha det så bra :)

  SvaraRadera
 12. Jag förstår verkligen din frustration över att det inte blir, som du har menat! Det jag inte förstår, är ditt tålamod... jag hade för länge sedan hivat ut datorn genom fönstret, eller åtminstone tillkallat någon av döttrarna, som alla är data-nördar! Hoppas att det ordnar sig för dig snart!
  Jag tänkte väl det, när jag såg de första bilderna - det kan inte vara Aggies kök!
  Sen förstod jag. Verkar i alla fall jättetrevligt med tunnbrödsbak och i trevligt sällskap! Är det dina väninnor eller någon kurs eller liknande?
  Ha en fin torsdag!
  Kram,kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Vad kul det ser ut med tunnbrödsbakandet. Sen är det extra kul när man går ihop ett helt gäng, ett härligt sätt att umgås på.
  Din stackare som du sliter med dina inlägg. Känner igen mig till viss del, för jag får inte de avstånd jag vill ha när jag publiserar, och det hjälper inte att gå in och redigera, för det blir fel ändå när man sen publiserar...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 14. Åh, så gott med tunnbröd och att få prova på att baka det, färskt som bara den. Mmmm, doften känner jag ända hit.

  Blogger ja, det är en värld för sig, ibland går det jättebra, ibland förstår jag ingenting varför det krånglar, då försöker jag på nytt lite senare och då brukar de vara som vanligt igen. Konstigt!

  Kramar och ha en fin helg. Birgitta

  SvaraRadera
 15. Så gott det ser ut! Har thekakor i ugnen, receptet hittade jag hos bloggerskan Jordgubbar men mjölk, de blir jättegoda.
  Annars föreslår jag att du läser mitt senaste inlägg. ;)
  Marianne

  SvaraRadera
 16. 200 tunnbröd. Bra jobbat! Länge sedan jag åt det, blir riktigt sugen nu. =)
  Ge inte upp med din blogg. Hoppas det ordnar sig.

  SvaraRadera
 17. Ja Du...Jag försökte med den nya varianten i går när jag skulle göra inlägget......men höll på att bli galen alltså :( var stungen att byta tillbaka till det gamla för att överhuvudtaget få till nått inlägg alls.
  Jag fattar inte hur jag ska klara det om de tar bort det här gamla....oj,oj.

  Härligt med tunnbrödsbak och smart med plattan.Gott!

  Kramar från ett härligt men regnigt Leksand.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta