I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 14 september 2010

Kuling och utflykt.


Idag, hos oss. Regn och orkan, eller ja, kuling, är kanske mera rätt.


Jag fick ett bryskt uppvaknande i morse, krasch booom bang.....omgivningen hörde inget (öronproppar, jag andas nämligen.....och då kan den inte sova), fast den gick upp för att inspektera, den såg inget. Då gick jag upp. Det var bara mina två favoritkaktusar som flugit ut genom sovrumsfönstret (ja, det var öppet, det är det nästan alltid om natten, därför har omgivningen också halsduk, T-shirt, två skjortor av flanell och två täcken på sig......) med hjälp av kulingen.


Krukorna blev ju kras som synes, men kaktusarna, i blom och allting, klarade sig hyggligt. Det är det jag säger, kaktusar är fantastiska krukväxter.


Längre fram på dagen undrade omgivningen om jag ville åka på en tur. Jag vill alltid åka på tur. Jag älskar att åka bil. Och iväg begav vi oss.

Till soptippen. Hur roligt får man egentligen lov att ha?


Fast jag kontrade, jag lurade in omgivningen till handelsträdgården och fick köpt lite nytt fräscht till en fönsterlåda där jag lånat ut innehållet till min svägerska......jag vet, det låter jättekonstigt, men så är det, hon lånade innehållet i en av mina blomlådor.....

22 kommentarer:

 1. Det regnade och blåste lite här också men inte SÅ där! Vad bra att dina blommor klarade sig! Synd för krukorna!
  Tippen...kan vara roligt:/
  Fint ska man ha också!
  Har en fin onsdag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 2. Nårsk regna-och-blåsa-bort-kram härifrån!

  SvaraRadera
 3. Ser ut att ha varit en händelsrik dag! Otur på blomkrukorna, men tur att kaktusarna klarade sig ganska bra. Nu har du väl i alla fall fått regn till svamparna... ;-) Vi klarade oss från blåsten (idag i alla fall...).

  Vilka fina inlägg du har gjort om hösten och vandringsleden! Många vackra bilder! Här har det börjat gulna på björkarna de senaste dagarna. Tidigare har det fortfarande varit sommargrönt.

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Första gången jag hör att någon lånar innehållet i blomsterlådan. *skratt* Angående dina kaktusar ur får du dem att blomma NU????
  Mötet idag med Familjerätten gick bra. Men det var en inte så liten 5-åring som entrade vårt hus. Mycket stor för sin ålder och MYCKET aktiv. Vi gör nog ett försök och ser om vi mäktar med detta. Det blir ingen lätt uppgift men vi har ju tid. En massa också.

  SvaraRadera
 5. Härligt inlägg! Fick mig ett gott skratt här på morgonkvisten. Vissa saker känns såå bekanta!
  Kram, Mona

  SvaraRadera
 6. Underhållande morgonläsning det där! :o) Bra att omgivningen anpassar sig till olika situationer! ;o) Ha en bra dag! ♥

  SvaraRadera
 7. Hahhaa, man måste vara listig. ;)
  Tippen är säkert toppen, men handelsträdgården var säkert ännu bättre.
  Ha en skön dag
  Marianne

  SvaraRadera
 8. Jadu, hösten är här på allvar!! Å så himla kallt det är! Blåsten och rusket gör att sommaren känns väldigt väldigt långt borta.

  Nu ska jag åka till jobbet med min nya bil;) Känns lite roligare just idag att åka en tidig morgon, hihi!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. tack för morgonens första skratt. ni har nog rätt kul tillsammans, du och din omgivning. underhållande att läsa om hans nattutstyrsel också. jag borde också använda öronproppar för att min gubbe emellanåt andas ljudligt, men jag tycker det är så obekvämt att använda sådana. i stället lägger jag mig med huvudet i fotändan så jag ska vara längre ifrån oljudet ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 10. Ha, ha, stackars omgivningen, halsduk när han sover!! Fast det är likadant här för det mesta, mannen i huset klagar på att det blir kallt så jag smyger upp efter att han har somnat och öppnar fönstret...Så han fick ju lite vatten på sin kvarn förra vintern när jag gnällde på att det var kallt i sovrummet, sisådär 11-12+...men det är skillnad att sätta ned fötterna på ett iskallt golv och att ha ett fönster öppet!!
  Trevlig utflykt ni gjorde...skulle behöva göra det själv också, återvinningen alltså.
  Sen kan jag berätta att jag är inte så allvarligt sjuk, jag har giftstruma som krånglar till livet ibland. Ibland lite väl mycket...eller också är det jag som inte lyssnar på kroppen i tid!
  Ha en skön onsdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja, vilket höstrusk det är ute. Men inte kan du väl sova med öppet fönster nu, då skulle jag också behöva ha en massa tjocka kläder på mig. Fy, vad kallt.
  Nu får du fint i din blomlåda.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 12. Ups...slik går det, jeg må også ha vinduet åpent året rundt, sover så mye bedre....

  Høsten kom plutselig her også, her pøs regner det og i dag er det også meldt lyn og torden...usj...

  SvaraRadera
 13. Smart du e! Klart du oxå måste ha lite roligt när ni var ute på vift! Synd på krukorna... Men så är det. Tyvärr hände det mig oxå en gång fast då trodde jag det var barnet som hade tagit sönder dom. Tills jag såg persiennen flyga i en båge av vinden!
  Ha det bäst min vän!

  SvaraRadera
 14. Otur ,krukorna såg ut att ha varit vackra. Men man ska inte gråta över spilld mjölk heter det ju;) önskar dig en härlig dag.

  SvaraRadera
 15. Tur att kaktusarna klarade sig! Jag småler litet när jag läser ditt inlägg, du skrivet verkligen med glimten i ögat - det gillar jag!/Kram Merja

  SvaraRadera
 16. Det låter som ni har samma tråkiga väder som här....blä lite onödigt mycke regn nu.
  Jo plantskolan heter http://www.loddekopingeplantskola.com/
  Bara att titta på hemsidan så får man inspiration.

  Ha det gott
  Anna

  SvaraRadera
 17. Här har det varit en händelserik dag ;)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 18. Du...när "omgivningen" är så där påbyltad, är det inte lite omständigt då om man ska...ja du vet? ;-)

  SvaraRadera
 19. Jaså, du ANDAS när du sover - så ovanligt!
  Och omgivningen huttrar bredvid... Så mysigt!
  Halsduk och dubbla flanellskjortor och dubbla täcken, jag visste inte att Bohuslän låg så nära Nordpolen! Tack för ett riktigt gott skratt!
  Sen att du har LÅNAT ut innehållet i en blomlåda?
  Ja, ja, alla har vi våra egenheter...
  Hur som helst, ett riktigt roligt inlägg!
  Massor av kramar, Monica

  SvaraRadera
 20. Vad känslig omgivning du har som kör med öronproppar när du andas, hihi.
  Aha, kan man låna blommor av varandra?!..., jag måste testa det hos grannen :)
  Kram

  SvaraRadera
 21. Hos oss andas vi båda två ,så det är tur att det finns flera rum att använda ,du ser väl småleendet,Nette

  SvaraRadera
 22. Vilket uppvaknande! Men det var ju tur att kaktusarna klarade sig i alla fall.
  Sen kan jag ju säga att Higgins älskar också att åka bil, och han brukar också nöja sig med turer till tippen! ;0)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta