I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 21 september 2010

Stor, stor bukett sv sommarens sista trädgårdsblomor till alla som så tålmodigt och engagerat gett mig råd när det gäller min fiende nummer ett just nu, blogger.
Idag, i det fina vädret gick Tingeling och jag till skogs, och då får omgivningen ut på sjön för att inspektera makrill tillgången. Den befanns vara god och det blev elva (11) makrillar. Och då är inte dom medräknade som inte bet över kroken.

Så till middag idag blev det makrill stekt i smör med dill och kokt potatis. Några makrillar gavs bort och resten gjorde jag en makrillåda av. Jag varvade tomater, skivad gul lök, dill, salt och peppar med marillen och hällde matlagninggrädde över och så in i ugnen till det bubblade. Så då har middagen klar till en annan dag.

Tingeling och jag hittade trattisar. Det ser ut att bli en ny omgång nu efter senaste dagarnas regn. Ekorren/samlaren i mig njuter.
Det verkar som om jag fått till ett inlägg med text nu - jubelsången ljuder över bergen! Tack för all hjälp, nu återstår bara finslipning av detaljer. Men det tar lång tid att föra över bilderna, det tycker jag inte om. Ändå har jag förminskat dom rejält. Det skall gå fort om jag skall hinna med lite annat här i livet också!
Nu har jag förhandsgranskat och ser att det blivit en ram runt varje bild med respektive text, gillar jag inte. Och så är det olika avstånd mellan bilderna, gillar jag heller inte...... grrrrkkkk.....

30 kommentarer:

 1. Och jag, som inte alls har varit behjälplig med dina bloggproblem, är bara tacksam att det verkar lösa sig, så att man får se och läsa din blogg igen!
  Som ni samlar i ladorna, du och omgivningen!
  Det hade min pappa gillat, han sa alltid, att man ska ta tillvara vad naturen ger! Och hans störta intresse var fiske och att gå i skogen och plocka svamp.
  Vilka mängder med trattisar ni hittat, du och Tingeling! Torkar du dom eller förväller och fryser?
  Skönt att du är tillbaka i bloggvärlden!
  Tusen kramar, Monica

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag går lite Monicas spår här. Min pappa skulle gilla det där med fiskarna också. Jag fick höra just idag att han hade fångat sex gäddor och många abborrar nu i helgen.
  Svamp, gott!
  Jag brukar alltid lägga in alla bilderna innan jag börjar skriva. Så går det fortare och jag får bilderna dit jag vlll.
  Hoppas det går bra i fortsättningen!
  Har en skön söndag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 3. Du är en så duktig fotograf!! Underbara bilder!
  Jobbigt när det strular. Hoppas du får till det! Jag kan inget om det tekniska.
  Ha det gott med svamp och makrill, fast kanske inte ihop?
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Tror du Interflora skickar över även "privata" blombuketter och inte bara dom som de själva säljer? ;-) Så vackra blommor! Nu kommer straffet för att vi har haft sol hela sommaren - inte en svamp!! Ha en fin dag vännen! Kram

  SvaraRadera
 5. Fina bilder...men det är inte så kul om det inte går som man har tänkt, är ganska otålig av mig jag också. ;) Hoppas det blir bättre, vi vill ju inte att du försvinner.
  Ha en skön dag
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Inte alltid enkelt att få datorn att göra som man vill...
  Vackra höstfoton i förra inlägget. Den här årstiden är fin, bara det kunde sluta att regna!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har inte heller hjälpt till med dina bloggbekymmer, men jag njuter av din blombukett ändå.Tråkigt och jobbigt när man inte får det som man vill på datorn, när jag lägger upp bilder tar det också väldigt lång tid (trots förminskning), därför uppdaterar jag inte min bloggsida så ofta (orkar inte vänta ). Vad mycket trattisar du hittat!
  Ha en bra dag//kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 8. Det var väldigt var det går spöken i din blogger.

  Himmel så gott med makrill, jag tror jag kommer till middag på ett litet besök;)

  SvaraRadera
 9. Oj, här var det en riktig skattkammare idag med alla läckeheterna!
  Ljuvliga bilder!

  Vad är det som bråkar med Blogger!? En liten undran bara!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 10. Oj så besvärligt du haft med bloggen! Jag har inte varit tillräckligt aktiv den senaste veckan. Hoppas det löst sig nu och att din blogg inte försvinner i cyberspacen! Härlig fångst och skörd! Och nu längtar jag ut till Ängesö efter en titt på dina härliga höstbilder. Första höstförkylningen försöker bryta ut och jag försöker stoppa den!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 11. jag tycker det är lite pikant med ram runt bilder och bildtexter, men jag kan tänka mig att man tröttnar på det i längden. gårdagens inlägg gjorde jag med den nya redigeraren, men nej, jag tyckte inte att den var behändig alls. tar mycket mer tid än jag skulle önska. kanske man vänjer sig... eller vad tror du? jag tycker det var himla svårt att få avstånden mellan bilderna att bli som jag ville. till slut gick det, men inte tusan vet jag hur jag gjorde, inte.
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 12. Krånglar det så alltså? Jag har inte testat bildinlägg så mycket iofs. Kanske skulle göra det...

  SvaraRadera
 13. Kära nån vilket elände du haft! Antar att någon redan tipsat dig om den fantastiska sidan fixadinblog.com? Jag vänder mig alltid tid när jag får problem och får omedelbar hjälp.

  Vilken fiskelycka - och matlycka!!! Jag har nog sagt det tidigare, men jag hajar till varje gång du berättar om Tingeling, för vi har ju också en hund med det namnet:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Synd att det krånglar... Man kan ju bli så galen så man nästan slänger ut datorn genom fönstret... Sådan fin höstbukett... Jag har varit ute i dag och tittat på världen lite. Dimman rullade fram över vattnet på dammen. Skogen var helt trollsk! Vid sådana tillfällen ligger alltid kameran på köksbordet tyvärr...
  Måste tacka dig oxå för dina kommentarer hos mig, jag blir ju rörd! Du är en underbar människa ska du veta!
  Ha det bäst och sköt om dig!

  SvaraRadera
 15. Att du har ramen runt bilderna med text under - är det så att du har skrivit texten under "Bildtext". Det är ju något du kan välja hur du vill göra. Jag kom och tänka på en sak (kanske har du redan fått hjälp med det). Hur ser din inställning ut i "Alternativ för inlägg"? Vad är ikryssat?/Kram Merja

  SvaraRadera
 16. Makrill är ju så gott. Din makrillåda verkar så jättegod så jag måste nog prova den...om bara maken kunde masa sig ut på sjön...
  Kramar.

  SvaraRadera
 17. När det gäller tekniken och mjukvaror måste man vara på plats. Men när man sätter in bilder och skriver här blir det lite galet, rätt ofta egentligen. Säkert inte det skarpaste programmet....Det får vi gilla. Har du använt ngt annat bildbehandl program då du fått ramar? Men det var väl fint? Eller???? Ja du vet smaken som baken....
  Makrill, ja det har jag aldrig smakat men däremot våra "fjällfiskar" röding och öring - vi bor lite i ytterligheter.
  Må så gott och hälsningar från norr i sol!
  Carin

  SvaraRadera
 18. Va det låter gott med makrill. Det finns inte i våra trakter att få tag på färsk.
  Tack för din skojiga kommentar om dina vattkoppor. Både jag o dottern fick oss ett gott skratt. Vem vet om hon hittar på samma tokigheter som du! :-D
  Ha en bra dag!
  Kramar Monica

  SvaraRadera
 19. Skönt att det börjar reda upp sig med inläggen, jobbigt när det tekniska krånglar! Hoppas du får fixat det sista med bilderna också! Härliga bilder idag...vacker bukett och makrill som är så gott!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 20. Visst är det jobbigt när det strular med det tekniska, hoppas att du får hjälp av någon som kan.
  Blir så sugen på makrill :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 21. Vackra bilder..Åh önskar så att jag kunde hjälpa dig..Vet hur frustrerande det är när man inte får det som man vill..Kram

  SvaraRadera
 22. Visst är det jobbigt när det krånglar, man är helt hjälplös när man inte kan!
  Men du, vad gott med makrill och trattisar...vilken lyx!
  Jag länkar förresten till dig så jag hittar hit lite lättare! Ha en bra fortsatt vecka/ Helena

  SvaraRadera
 23. Du vet väl att du kan ladda upp mer än en bild i taget? När man har den där "lägg till en bild-rutan" uppe och bläddrat fram första bilden för uppladdning är det bara att bläddra fram nästa under tiden. De ställer sig ju på kö. Sen när alla är uppladdade brukar jag göra så att jag börjar med att lägga in alla bilder på en gång in den ordning jag vill ha dem. Det är ju bara att markera bild för bild. Jag brukar kanske trycka enter två gånger mellan bilderna för att få ett litet avstånd mellan dem. Det justerar man ju sen när man skriver texten.
  Det ser ut som det är bildtext du fått vid dina bilder, typsnittet är ju mindre än i den andra texten, och det är därför man ser ramarna så tydligt. Bildtext hamnar liksom i ramen. Om du tycker det är svårt att förstå min konstiga förklaring får du hojta till så kan jag försöka göra en bättre förklaring via mail eller så.

  SvaraRadera
 24. Undrar ju hur du fick de där ramarna eller liten text. Mig stör det inte! Jag njuter av bilderna! Men jag måste ärligt talat säga att jag är glad att jag har avlagt universitetspoäng i webbdesign och html-språket. det använder jag mig ofta av i bloggen. Nu finns det ju så fina färdiga layouter man kan pröva. Världsliga problem! ;o)

  SvaraRadera
 25. Trägen vinner. Du ska se att du snart är proffs på blogspot :)
  Kram

  SvaraRadera
 26. knepigt är det ju att lära sig men allt går :) ge inte upp :P vilken fin bukett du har tagit in i värmen ,

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 27. Jag tycker att det ser proffsigt ut jag. Men så är jag också en novis i sammanhanget:)
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 28. Det verkar gå åt rätt håll med tekniken. Har tyvärr inte märkt något själv av det du beskriver så jag har inga tips eller råd. Jag har lite nya funktioner men de funkar fint tycker jag. Lycka till framöver.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 29. Underbar bukett, och makrill som är så gott. Har väl haft tur länge nu då som inte kommit på kant med blogger på ett tag. Gör ju i och för sig alltid mina inlägg i Windows Live Writer och sedan jag började med det så har det gått bra. Har de nya funktionerna och det funkar bra hos mig.
  kram Ullis

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta