I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 23 september 2010

En vanlig dag och trattkantareller for free!


Den här vägen åker jag från vårt hus när jag skall till "stora" vägen....


...och här är jag på "stora" vägen, dvs vägen till den större vägen.....hösten börjar komma på riktigt nu, det syns, björklöven har börjat singla ner och lägga sig på vägen.



...och nu har jag kommit till den näst största vägen innan storstora vägen och här ser man vår kyrka. Där vigdes omgivningen och jag för drygt 32 år sedan och jag döptes där för ännu längre sedan, hur länge sedan........ja, gissa......huh, vill inte tänka på det ens.....jag var ju så liten då så jag minns det ju inte!

Detta är en vacker gammal gård som ligger i närheten. Den heter Vese, vilket var väldigt roligt när man var barn.....det finns ett äpple, Bohusläns landskapsäpple som kommer härifrån. Veseäpplet!

Det är ganska vackert ute nu med alla färger som matchar varandra helt och fullt.

Jo, jag har kommit att tänka på en sak. Jag har ju lyckats samla in en del trattkantareller här under sensommaren och upp till dags dato. Jag har torkat den.

Trattisar.


Och så här mycket har det blivit hittills.

Då var min tanke som så, att, om det är någon läsare där ute i vår bloggvärld som vill ha trattisar så är det bara att maila mig, så skickar jag. Det är så mycket så jag kommer aldrig att kunna göra slut på dom. Naturligtvis kostar dom ingenting. Bara ersättning för portot jag i så fall skulle lägga ut. Frimärken i ett kuvert t.ex.

Maila mig i så fall på aggie.true@telia.com.

32 kommentarer:

  1. Fan, fan, fan att det är så dyrt att skicka hit grejer!! Vad duktig du varit, och vad fina bilder igen! Gillar gården :-) Nattikram!

    SvaraRadera
  2. Hej Agneta!
    Du bor så himla mysigt! Ser jättefint ut på bilderna:)

    Vad mycket trattisar du har plockat!

    Ha en trevlig fredag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken fin natur du har där! Helt underbara vägar att gå och utsikten mot kyrkan!
    Lite avis man får väl vara :)
    Har en fin kväll och mysig fredag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  4. Åååååh, så mycket trattisar!!! Vilken otrolig skörd och de är torkade dessutom!
    Jag måste allt ut i skogen när jag kommer till torpet nästa gång!!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. En del har tur :)
    jag var ute i skogen i dag men hittade bara vackra flugsvampar att titta på.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Det är så vackert där du bor! Vet du det är lika många år sedan jag och lilla gubben gifte oss! Det kan man ju knappt fatta ens så ung man är! ;o)
    Härliga bilder! Modigt av dig att dela med dig av trattisarna! Ha en bra dag!! ♥

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder! Det gamla huset är ju bara helt fantastiskt vackert... Och vad härligt med så mycket svamp! Tänk den som ändå hade dig som granne :)

    Många helgkramizar från mig till dig!

    /aka

    SvaraRadera
  8. Här finns det bara röda svampar... Eller så är det kanske så att det är dem man ser lättast... Är inte så bra på det där med svamp och det kan ju också vara en anledning!

    SvaraRadera
  9. Vilka fina "skogs"vägar du åker på för att komma till stora vägen. Hjälp, så mycket svamp du hittat. Jag har skickat ett mail till dig.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  10. God morgon!
    Vad underbart vackert du verkar bo!
    /Jenny

    SvaraRadera
  11. Jag känner mig som värsta tiggaren, men jag vill urgärna ha lite trattisar... Du är ju bara för go! Adressen har du, portopengar kommer, det kan du lita på:)
    kram

    SvaraRadera
  12. Min dotter plockar massor av trattisar, men tack för ditt söta erbjudande. Visst är det vackert ute nu, men tyvärr mulet och färglöst så här långt idag...
    Önskar dig en superskön helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  13. JAg har mina trattisar på tillväxt, Inlägget blev kanonbra. Torkar du i ugnen? Jag har varmluftsugn. Har du något bra knep? Jag har aldrig provat att torka.

    SvaraRadera
  14. Med risk för att bli tjatig ;) Jag älskar dina bilder!

    SvaraRadera
  15. Generöst! Skulle ha nappat om jag inte själv råkat hitta också i år *ler*!

    SvaraRadera
  16. Jösses vad trattisar! Vi har inte hittat några här än men idag på eftermiddagen ska vi ut och spana. Annars är jag inte så förtjust i just trattisar men de är ju roliga att plocka! Jag äter helst vanliga kantareller eller sotvaxskivlingar. Trattisar brukar jag helt enkelt ge bort. Hoppas du får en helt underbar dag i din fina natur! Kramis

    SvaraRadera
  17. Man tackar! Har skrivit ett mail om saken, men som du säkert kan gissa, så tar jag jättetacksamt emot trattisar,och skickar, givetvis, portopengar!
    Vilken underbart vacker väg (eller vägar) du kör från hemmet! Hoppas att det är någon, som skottar dem på vintern?
    Ha en underbar helg!
    Kram, kram, Monica

    SvaraRadera
  18. Så vackert ni bor, vilken härlig liten skogsväg.

    Så mycket svamp du har plockat, så givmilt av dig att dela med dig.

    Kram britt

    SvaraRadera
  19. Hej, Ser att du har en vacker omgivning. Ja visst har hösten kört igång här singlar det med löv så de tär dags att räfsa redan.Trattisar jösses ja det finns mycket av dem i år har också plockat hem ett gäng.Ser att du har katt med Ja det är de mest älskliga varelser man kan ha Hundar kommer tvåa i min värld. Ja har Pysen och Titti hos mig 2 st katter. Trevlig helg tillönskas

    SvaraRadera
  20. Vad du är snäll, rensade torkade och klara. Är säkert många som vill ha såna godingar. Jag har ju ett förråd, är lite ekorre över mig. Såna vägar skulle jag vilja ha utanför där jag bor, jag får ju trampa asfalt. Så mysigt och gå ut när man bor som du. Och nix jag rider inte alls nu, är bara på "promenad" med dessa muskelpaket.
    Önskar dig en fin helg
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  21. Så fint ni verkar bo, helt underbart!
    Ha en fin helg/ Helena

    SvaraRadera
  22. jag försöker hela tiden lista ut ungefär var du håller hus. Från den lilla vägen till den stora vägen som leder till den ännu större vägen. Klurigt.
    Torkade trattisar fick jag också häromdan av en gullig granne.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  23. Men så vackert du har omkring dig! Vilken ljuvlig omgivning!!!! Fina bilder!
    Ha en fin helg!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  24. Men här har du väl fått bilderna i den ordning du tänkt från början? Tycker det ser ut så och avståndet mellan ser väl också bra ut. Det tar ett tag att komma in i nya system, men när man väl kan så brukar det vara enkelt! :0)

    SvaraRadera
  25. vackra höstbilder!
    ha en bra helg/ mvh junhe

    SvaraRadera
  26. fin blogg.
    Ha en bra helg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  27. För ovanlighetens skull, tog jag en liten runda ut i naturen, stötte på några liknande trattisar, mörkare skaft än de jag var van att plocka förr. Finns det falska sådana, likaväl som giftiga svampar.För står de kvar, räknar jag ut att de är oätliga.Hitta en stolt fjällskivling, den kan man inte ta miste på.Fårtickor finns hur mycket som helst.Vilka goa djur Du har.Hitta Din blogg på Paradiset Bergamon.Skaffar några nya vartefter.Utbudet är stort. i vårt eget landet runt.
    Tack för titten ! Kommer nog igen, för jag älskar Bohuslän.

    SvaraRadera
  28. Hmm... Tycker mig känna igen kyrkan... Så du är en gift kvinna sen så långt tillbaka?! Inte illa! =0)
    Jättefina foton du visar! Ser verkligen ut som lugnet själv att bo i de omgivningarna. Och jag håller med, Bohuslän är vackert nu!
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  29. Du är väl för härlig du! Jag är tyvärr alldeles för dålig för att göra något bra av de goda kantarellerna, men jag blir glad bara av att veta att det finns så generösa människor!
    Trevlig helg!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  30. Hej Agneta
    Ja nu är jag väl försent ute förstås. Men för en Norrbottning som aldrig smakat kantareller, så vore det som lite extra om jag lyckades få smaka nån, nå gång.
    Men går det inte så går det inte.
    I alla fall så är du ju världens gulligaste männsika.
    Och jag vill att du ska få en underbar helg, din väg är magisk, man vill så gärna gå där, inte klokt så fint.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  31. Du bor så himla fint! Gillar "stora vägen." Där skulle jag gärna promenera. =)

    SvaraRadera
  32. Oj så fantastiskt av dig! Tror jag ska ta en tur till skogen idag :) Hälsn mimi

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta