I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 15 augusti 2010

Tillbaka - i alla fall just nu. Och lite: Sommaren är kort 15-16 aug 2010.




En bukett av mina allra finaste blommor till alla mina vänner jag har där ute som hejar på med uppmuntrande ord när jag råkat ut för det förskräckliga av, inte bara ett, utan två, eller möjligen tre, datorhaverier!

Till denna dator har modemet slutat "att blinka". Att jag då kommer ut på nätet förstår jag ju inte, men det är inte mycket jag förstår när det gäller datorer. Förmodligen är det väl inte så trasigt som vi trodde. Leverantören skulle skicka ett nytt och senast fredag skulle det komma. Det har det inte gjort. Men nu prövade jag, modemet blinkar inte, men ute på nätet är jag.....

Lapptoppens skärm visade ett ursnyggt randigt mönster i vitt och hela gråskalan till svart med inslag av rosa, det var jättefint, men det var också allt den visade. Så den datorn är tillbaka hos tillverkaren.

Och min lilla, lilla, vita, urgulliga dator hade tömt sig. Totalt. Den skulle vi få hämta igår, men nej, det var inte klart där heller....

Som tur är allt garantigrejer - det enda positiva i det hela!

Jag har läst alla kommentarer och jag har tittat in på alla bloggar, men eftersom den dator som just nu fungerar här i huset (stationär och så gammal att den är klar för industrimuséet) är så långsam att den framkallar grav stress och svaga nerver, har jag inte kommenterat.........

.......men som Arnold Schwarzenegger säger i T2 (Terminator 2): "I will be back"...

p.s. omgivningen har nu kommenterat och talat om att Arnold inte alls säger "I will be back", han säger: "I'll be back"......så OK, då.....då är det säkert så..... och därmed har jag korrigerat detta frutansvärda misstag. d.s.


Veckan som varit har bjudit på en storstadsresa. På värsta regndagen. Enda positiva är att man får åka över den vackra Uddevallabron.


I storstan är det bara tråkigt och stressigt och den här dagen var det dessutom regnigt.......

Bilderna ovan visar den väg jag körde morgon och kväll när jag bodde i storstan, E6:an förbi Liseberg. Tjusigt!


Så på hemvägen när man får se den här skylten då är man alldeles snart hemma igen! Härligt!


Här hemma har omgivningen lagt färdigt knotten så nu går vi torrskodda ända till komposten.


Och så har den (omgivningen, alltså) gjort en landgång även på andra sidan av verandan, så nu kan vi gå torrskodda längs hela södersidan av huset och det kommer att bli rabatt med perenner framför/utanför den nya landgången!


Tingeling har redan ockuperat den nya biten. Är dom inte lite konstiga hundarna, eller är det bara Ting, som tycker om att ligga där det är som soligast och varmast.....



Vi fick väldigt varmt och soligt väder ett par dagar och katterna kollapsar, Pippi på landgången och Nisse på knotten.


Mitt silverregn/njurvinda, nyköpt riddarsporre (gissa vilken rabatt den skall stå i...), blomma på en sommarverbena (en så'n där superstor som jag fick av snälla svägerskan) och en nyköpt blå bergsvallmo.


Citronmynta, blåkrage, buddleja (den var i princip död efter vintern, men har nu hämtat sig, helt otroligt) och oregano.


Klematis 'Summer Snow', ginko och Kordes Aloha.


Mina silverregn igen. Dom växer med supefart just nu. Tänk om man hade kunnat övervintra dom, eller kan man kanske det?


Blomman för dagen. Den fick fart i värmen men mest när solen inte skiner, kan det vara så att den inte skall ha för mycket solljus?


......och så till sist......ljungen har börjat blomma......och vad är det då.....jo, sensommar! Lite vemodigt, men ändå så rofyllt och så fantastiskt vackert.

24 kommentarer:

  1. Både vackra och lite ruggiga bilder från dej idag!
    Tackar för den fina blombuketten också! Åh, så vackert sensomrig den är!
    Skönt att den ena datorn funkar i alla fall, men märkligt är det!
    Konstigt också att allt lägger av samtidigt!
    Hoppas verkligen att allt löser sej snart och att ni får hem den fixade datorn, som de ju lovat!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där med kommenterandet. På torpet är ju Internet så segt så man hinner koka potatis medans den tänker att eventuellt skicka iväg kommentaren.
    Hemma igen kan man ta igen det som tur är.

    Kram på dig Maidi

    SvaraRadera
  3. Ljungen är ju för underbar. Jag har ett ställe dit jag gick till som det var fullt med ljung och man kunde sitta där och bara njuta. Numera när jag inte kan gå i skogen så finns den bilden inne i mitt huvud och jag plockar fram den och njuter de gångerna jag önskar att jag kunde gå dit... Tänk vad bra det är att man har minnen! Kramis på dig och hoppas verkligen att dina datorer snart får nytt liv ;-)

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra bilder (ja förutom de trafiken då). Konstigt det där med modemet...

    SvaraRadera
  5. *Hehe* skrattar lite om din kommentar av T2 och I´ll be back. Jag är ju en riktig T2-älskare eller lixom alla terminatorfilmer.

    Det där med datorer blir man inte klok på. Jag är livrädd att min ska ge upp nu innan jag lagt upp alla mina bilder på en annan hårddisk. Han är sååååå trög o gör en massa dumheter.
    Ha det fortsatt gott. /Knatten

    SvaraRadera
  6. Vilken bukett. Helt i mina färger!! Och så praktiskt med landgångar runt huset. Och så hr du varit på outing ser jag. Ibland måste man ju bara fast man egentligen inte vill. Det är lätt att bli bekväm och stanna hemma i sitt lilla bo, eller hur.
    Vår Pepsi (hunden) lägger sig också i stekande sol. Lustigt!!
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  7. SOm vanligt har du fantastiska bilder, Agneta.

    Skkulle jag fota sådär hos mig skulle det se förskräckligt ut. Mina sommarblommor börjar se för eländiga ut, det har blåst endel så dom ser vindpinade och fula ut. Idag har jag tömt ut flera små grupper och planterat ihop dom som såg ut att leva ännu.
    Ser sådär ut.
    Inget jag vill fota precis.

    Får därför njuta av dina bilder och låtsas att dom är mina.

    Trist med datorhaaverier. Jag blir så irriterad när något inte funkar, och nu när jag kör bärbart går allt så himla saaktaaa...

    SvaraRadera
  8. Hej vännen!
    Vilken underbar bukett du bjuder oss på, den ser ljuvlig ut!
    Här har vi också problem med datorn, sitter just nu hos mina föräldrar o bloggar runt lite....
    Hoppas att det ordnar sig snart.....Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  9. Ljuvlig bukett och härliga bilder! De med trafiken ser inte så mysiga ut direkt:o))
    Tror nog att man kan övervintra njurvinda, rätt så svalt vill de ha!
    Datorkrångel är jättejobbigt, min är gammal och långsamt seg, men peppar peppar, så har den klarat sig hitintills! Hoppas det ordnar sig snart med din dator!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig blombukett och alla andra bilder, så fint att titta på!
    Hoppas du får ordning på datorn, förstår dig!
    Det är väl åskan som varit i farten, så var det här för några veckor sedan, det fungerade jättesegt men modemet måste bytas, så är det ju vad jag förstår för dig också. Det går i slowmotion....
    Ha det och hej svejs!
    Carin

    SvaraRadera
  11. Tack för blommorna!! Sååå vackert du bor, har säkert sagt det förr, men den tåls att upprepas. Sen kan jag intyga att djur är konstiga, på den tiden jag hade hund (dalmatiner) så låg han alltid mitt i solen och såg ut som han skulle då vilken minut som helst av solsting. Intelligenta varelser...
    Ha´en bra söndagskväll och hoppas att datorerna kryar på sig snart!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig sommarbukett. Det händer en hel del i din trädgård både stenläggning och landgång. Och dina blommor är så fina. Min buddleja är också på G nu. Tingeling är så söt, ser ut som han skrattar på ett av korten.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  13. Tack för den jättesöta buketten! Fantastiskt att ha så mycket att plocka in så här sent på sommaren!
    Hoppas nu att du får alla datorer att funka snart - det är ju inte klokt, att allt går sönder på samma gång...
    Vi har också haft massor av regn på sistone, från fredag kväll till lördag kväll kom det 55mm! Det märks inte så mycket här i vår sandjord - vi får inga översvämningar, som dom har fått i Malmö - men rabatter och gräsmattor bugar och tackar!
    Så fin stenläggning och fin landgång omgivningen har fixat, han är duktig, han!
    Blå bergvallmo har jag försökt med två gånger, men nix, den trivs inte här! Men den är såå vacker... vill ha!
    Ska bli spännande att se nya rabatten!
    Här har ljungen inte börjat blomma än. Så än är det sommar, eller?
    Hoppas nu, att allt ordnar sig med datorerna, så att men får läsa dina kommentarer!
    Ha det så himla bra!
    Sensommarkramar i massor!
    Monica

    SvaraRadera
  14. Intressant hur tålamodet med datorer förändras, det som man tycket var ursnabbt för några år sedan, blir man galen av stress på nu!

    Väldigt vacker ljung!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  15. Man kan ju bli galen och frustrerad för mindre, men dator ska bara fungera, hoppas verkligen du får löst ditt datastrul snarast!!

    Fina bilder du visar, en och annan regnbild bland allt det fina är ju liksom så det är här här livet, allt kan inte vara solsken och färgglatt hela tiden...

    Hoppas du haft en bra dag

    Kram Bella

    SvaraRadera
  16. Jävlar i havet vad den där omgivningen arbetar, och snyggt blir det!! Precis som dina bilder, så fina! Hoppas allt tekniskt strul ordnar upp sig, KRAM!!

    SvaraRadera
  17. Tack för blommor och som vanligt underbara bilder!! Jag skulle också behöva en sån omgivning. ;)

    SvaraRadera
  18. Vilken underbar blommbukett och andra underbara
    bilder som vanligt :)) o TINGELING såå söt och katten med du har sån fin blogg.
    hoppas allt datorstrul ordnar upp sig
    kram kristina

    SvaraRadera
  19. Haha, det tog ett tag innan jag fattade det där med omgivningen, hihihi...Men omgivningen gör det bra!! Och klart att Tingeling vill ligga rent! Och tod´ssepojken här lägger sig också i solen... men efter ett tag flyttar han sig. Ja, så det kan bli, när datorn pajar är det nästan kris!! Må det inte hända igen...
    Hulda

    SvaraRadera
  20. Verkligen maximal otur att alla datorer och modem bestämde sig för att ge upp samtidigt. Man kan ju undra om det var någon sorts kupp! Roligt att du i alla fall kunde ta dig ut lite på nätet och lägga ut vackra bilder från din trädgård!
    Varför ligga i skuggan när man kan ligga i solen och flämta? Det verkar inte som om hundar förstått konceptet med skugga...
    Spännande också att se storstadsbilderna i regn. Håller tummarna att datorer och modem snart är tillbaka i det normala igen!

    SvaraRadera
  21. Vilka fina buketter du kan göra från din trädgård, lite avis, har inte den blomsterpraktän ännu men det kommer väl. Hoppas det fixar sig med allt datorstrul, man blir snabbt beroende av att prylarna fungerar...

    kram louise

    SvaraRadera
  22. Det är inte lite bilder ... och jätte fina allihop!
    :)

    SvaraRadera
  23. Hejsan going!

    Vilken absolut underbar bukett, tackar!
    Vad mycket underbart du har i din trädgård. Blomman för dagen är ju så vacker.
    Härliga bilder på dina fyrfotade vänner.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  24. Glömde skriva fy vad trist med alla datorhaverier.
    Hoppas allt fixar sig.
    Kram.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta