I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 20 augusti 2010

Fredag.


Då var det färdigstädat för den här gången. Vanligtvis är jag på begäran av omgivningen befriad från städning, allt för husfridens skull, men den här gången ville jag själv verkligen göra det......och jag känner mig faktiskt ganska nöjd...hmmm....inte riktigt likt mig....Nu vet jag, det beror kanske på bloggandet, jag får visa upp det, så är det nog.

Men jag måste undra, är det bara hos oss det ser ut som på bilderna ovan? Dynor på matbordet, skor i en låda på en stol, soffor på drift, mattor i en stor hög, ostruken tvätt, ett kök i kaos.....


Positivt i köksfönstret, orkidén blommar vackert, just den här sorten är en av mina favoriter.


Kordes Aloha i regnet i går. Den blev en riktig favorit i år, den rosen.


Trots regnet blommar solhattarna en andra gång.


Bambun planterade vi förra året och den överlevde vintern och nu börjar den växa. Hösten lär ju vara bambuns vår!


Och så de amerikanska blåbären, tänk så olika buskarna är, det är ju olika namnsorter, men det verkar vara lite mer än så när man ser hur olika de mognar.

Och nu lägrar sig friden i mitt nystädade hem....men det kommer att ta lång tid innan jag hämtar mig, det känner jag. Nu hade jag tänkt skörda mangold, men nu kom regnet!

15 kommentarer:

 1. Du kan vara helt lugn - det ser ut så hos de flesta :) Vi har en liten hall men där skall alla skor stå och döttrarna skall ju ha minst 20 par skor framme hela tiden! Själv är jag expert på att plocka fram grejor jag skall pyssla med och inte tar jag undan efter mig..hihi....
  Men det är skönt när städningen är gjord :)

  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 2. Nu har du nystädat inomhus, känns skönt inför helgen. Det blommar fint både i din trädgård och i fönstren.
  Trevlig Helg! Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Det är skönt och härligt när det är nystädat.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Helt övertygad att dom flesta har det så emellanåt! Man måste ju kunna få röra sig! Och då blir det ju så. Tack för att du visade Kordes Aloha, en sån måste jag bara ha! Ha det gott//

  SvaraRadera
 5. På det sättet är vi faktiskt olika, för jag är den undanplockande typen (till makens förtret, ibland)! Men att jag plockar undan, beror mycket på, att det annars blir så jobbigt att städa...en lathet, alltså! Ja, ja, var och en blir salig på sin fason, som någon klok människa har sagt!
  Och visst gör bloggandet, att man både ser, men även GÖR andra saker än man gjorde förut, bara för att få visa på bloggen...
  Ha nu en skön fredagskväll och känn dig nöjd med dig själv!
  Välstädade kramar, Monica

  SvaraRadera
 6. Grattis till ett nystädat hus! Det måste kännas jätteskönt! Nej, ni är säkert inte ensamma om att ha kaos lite här och där...så är det nog för de flesta av oss.

  Ljuvliga blomsterbilder!
  Ha en skön helg!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentar på min blogg. Hjälp, hur gör du så fina bilder, när dom ligger bredvid varandra? Mina bilder ville inte ligga under varandra, hoppade upp och ner... Du har inte alls ett stökigt hem, det ska synas att folk bor där.

  SvaraRadera
 8. Det är inte bara hos dig... Förstår inte hur det ibland kan stöka till sig så lätt och snabbt!
  Vackra solhattar!
  Ha en skön helg
  Kram

  SvaraRadera
 9. Såg att du fick en award på samma blogg som jag ,så jag blev lite nyfiken nu har jag tittat genom din blogg o tänker sätta mig som följare,vi har ju samma intressen,hälsningar Nette i svenskfinland

  SvaraRadera
 10. Haha... så ser det ut hos mig med. Jag har fått stränga order av min terapeut att bara göra roliga saker... då går städning bort direkt! Fina bilder på din regniga trädgård.

  SvaraRadera
 11. Åh, jag såg bara ett hörn av en RÖD soffa, det räckte :-) Kram

  SvaraRadera
 12. Bra att du känner själv att du ska vila nu!!! Duktig du har varit! Själv har jag shoppat... Fast jag tror att man bränner kalorier på det oxå ;-)

  SvaraRadera
 13. Så där ser det ut hos oss för det mesta. Vi är riktigt duktiga på att stöka till.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 14. Psst, så där ser det ut hos oss också! TUR att det går att beskära bilderna till bloggen, säger jag bara;)
  Ha det gott och städa sällan,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvaraRadera
 15. Min vän jag säger som Madame C..Nu är det rörigare än nånsin här..Jag hoppas att lusten finns i morgon :)..Många kramar susanne

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta