I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 7 augusti 2010

Min blogg har blivit fotobok!


Min blogg har blivit en fotobok!


Till att börja med beställde jag bara utskrift från då Snäckskalsdalen uppstod, den 10 februari i år, och till och med mars.


Uppslaget till det hela kom från Mias Landliv. Hon hade gjort fotoböcker av sin blogg hos Blog2print och det såg så fint ut och jag tyckte det var en verkligt bra idé så jag gjorde samma.

Paketet kom i veckan och jag hämtade ut det i går och det var ju en verklig hit måste jag säga. Det var jättekul att läsa i en bok allt vad jag kokat ihop under mina två första månader i mitt bloggliv. Och trycket var bra.

Dock var inte texten placerad i direkt anknytning till varje bild, i varje specifikt inlägg, som i bloggen på bloggen, och det var kanske lite, lite synd. Men varje inlägg med bilder var i ett kapitel för sig.

Är det någon mer som gjort fotobok av sin blogg skulle jag vara jätteglad för tips om andra som också trycker sådana böcker!

Blog2print är helt ok, men det var ganska lång leveranstid, ganska dyrt och så var det det här med redigeringen, jag kanske var för ivrig och inte fyllde i på rätt sätt, det är högst troligt, jag får kolla på nytt, men jag uppfattade inte att det var så mycket att välja på.

Man kunde även ha med alla kommentarer men det valde jag bort (ledsen, jag hade velat ha med varenda kommentar) på grund av ekonomiska skäl, eftersom det skulle blivit så himla många sidor då och priset skenade då iväg, så klart.

22 kommentarer:

 1. Vad roligt! Tänk vad du kan sitta där och visa alla vänner hur din trädgård var i år... Så himla kul! Synd dock detta med priset... Men tror du inte det finns de som är billigare? Ibland har man tur och hittar nån i bekantskapskretsen som kan hjälpa en och då blir det ju jättebilligt!
  Kramis!!!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé! Du tar ju så många fina kort och det är absolut värt att spara i en bok :D
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Kul grej!
  Skulle vara ganska roligt att ha. Det blir ju en hel annan grej att sitta och bläddra i en bok än i en dator, det blir så mycket mer "på riktigt" det man gör:).

  SvaraRadera
 4. Då kan du känna dig som en riktig författare nu som publicerat sin första bok.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag blev sugen på att låta göra en bloggbok, jag också!!! Så kul det måste vara att sitta och titta i! Men det måste vara svårt att välja bort kommentarerna... Ja, ja, vi får se om det är någon, som har något förslag på en annan tryckare?
  Samma soliga väder här idag...suck!
  Ha nu en riktigt skön helg!
  Massor av kramar, Monica

  SvaraRadera
 6. Oj visste jag inte man kunde göra, ser jättefin ut.

  SvaraRadera
 7. Vilken kul grej!! Blir något att klura på sen i höstmörkret när jag känner att jag har mer tid. Ett tag var jag inne på att skriva ut min blogg själv på vanlig skrivare, men det blir ju inte lika proffsigt och snyggt. Sen har jag bytt blogg, så det blir lite klurigt, men men, hösten är lång....
  Ha´en skön lördag och ta hand om dej!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vad fin bok, vilken rolig ide. Fuji.se har så att man kan göra böcker, men det kanske bara är utav sina foton jag vet inte riktigt. Men verkligen en jätterolig ide.

  SvaraRadera
 9. Vilken kul idé, men säkert lite kostsam förstås och jag förstår om man kanske måste begränsa sej lite.
  Det ser fint ut där på bilden!
  Ha en härlig lördag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Vad coolt!! Det skulle jag också vilja göra i framtiden! Har inte ens tänkt på att det finns!

  kram louise

  SvaraRadera
 11. Vad roligt!!! Säkert jättekul att ha :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 12. Vad häftigt ! Aldrig hört talas om!

  Helgkraaamiz från aka som ser såå fram emot kräftfiske i kväll :)

  SvaraRadera
 13. Men vilken kul sak att göra.

  SvaraRadera
 14. Så roligt:)

  Jag har funderat på detta länge. Vet att Vulkan.se kan göra bloggböcker, men vet inte hur det funkar.
  Den här versionen verkar bra, och lusläser man kanske man kan få till det med bilder på rätt plats också:)

  Susanne

  SvaraRadera
 15. Men vilken kul ide!! Å du som har så många fina foton oxå!
  Kommer du ihåg att jag skrev o beklagade mig över min mus (ja ja datormus alltså ha ha ) Då tipsade du mig om att jag skulle dammsuga den. Nu har jag gjort detta och den är som ny!!! Tack tack kära du. Nu kan jag ta tag i min blogg igen, det var rent fördjävligt förut.
  Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 16. Wow.. ser jättefint ut!

  jag gör fotoböcker av alla mina bilder hos www.solentro.se, de gör också bloggböcker

  Vad var det du inte gillade med blog2print?

  Ha de/Hampus

  SvaraRadera
 17. Hej vän! Visste inte att man kunde göra så. Nu har jag testat. Det var ju kul och blev jättefint. Jag blir väldigt sugen på att beställa en sådan där bok. Nu måste jag tänka på att endast ha vackra bilder på bloggen för att boken ska bli så fin som möjligt. Kram.

  SvaraRadera
 18. Åh, vilken underbar id'e!! Lyckas vi med IVF:en blir det en för mig med.

  SvaraRadera
 19. Låter som en toppen idé...Men kan tänka mig att det inte är gratis..Men tack för tipset..Kram

  SvaraRadera
 20. Oj, det betyder att man även kan ge ut en bok ... sin egen! OK att det blir bara 1 st men ... om man kan kopiera det sen i fler ex själv så kan man väl åtminstone få ge ut den till ett X antal personer?
  :)

  SvaraRadera
 21. Vilken kul idé!

  Funderar på att göra något liknande med min CI-blogg, med det blir en framtida uppgift.

  Kram Caroline

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta