I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 18 augusti 2010

I söndags.


I söndags fick jag för mig att vi skulle åka för att plocka lingon. Så vi åkte uppåt lite grand, åt Dalslandshållet, där brukar dom finnas.


Och det gjorde dom. Dom fanns.Det allra roligaste var att jag fick med omgivningen. Men ni ska veta att det var med lock och pock. Omgivningen plockar nämligen inte bär. Jag lockade med fika och söndagstidningarna (dom får vi på måndag här, först, det är så på vissa delar häromkring, landet ni vet) och den gick med på det! Här sitter den och läser. Jag kände mig extra begåvad för jag fick med en stol också! Annars blir det stress och det går inte att stressa när man skall plocka bär.

Efter bärplockningen var vi bjudna på middag till svägerskan som har en fin trädgård med många fina växter i.

En sensommarklematis, mycket söt!

Rosenskäror i massor.

En annan sommarblomma, vet inte namnet, men läcker är den.


Och så har hon femtunga i tre färger, vanliga blå, men också vit och rosa!


Vindruvor.


Och ena dotterns två hundar, ungerska viszlor (tror det stavas så). Två år och ett år. Vilda, flyktiga, smärta och otroligt snälla och gulliga små vovvar.

Här försöker Peter lugna dem för ett familjefoto. Dvs Tingeling behöver inte lugnas, hon tillhör ju en ras som är lugn av naturen och speciellt när man är över 10 år......
.....jag tror hon tycker de två andra vildbattingarna är rätt jobbiga, men hon bryr sig inte!

Till slut blev det familjefoto, detta är ett av dom!

20 kommentarer:

 1. Väldigt härliga och mysiga bilder.
  Hoppas att du får ett positivt svar idag du gumman.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Hihi, stol och tidning med åt "den" till lingonskogen! :-D
  Här är inte lingonen mogna än på flera veckor och hos oss är det nästan jag som hellre väljer stolen när det handlar om bärplockning.
  Finfina blommor och maffiga hundar.
  Ha en fin dag!
  Kramar Monica

  SvaraRadera
 3. Du är allt en listig typ, du, som lyckas få med omgivningen på något så urbota tråkigt som bärplockning... Men så lockade du också med trevliga saker och sen BEHÖVER HAN INTE ENS PLOCKA!!! Hmmm! Men det är en underbar bild där han sitter skönt tillbakalutad i sin stol och läser tidningen medan du förmodligen ilar omkring och samlar i ladorna! Tänk, att plocka egna lingon,,,Nej, nej, SKICKA INGA!
  Familjefotot på vovvarna blev ju jättefint till sist!
  Storkram, Monica

  SvaraRadera
 4. Att få flera hundar sitta still på ett kort är faktiskt ett heltidsjobb ibland!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig Söndag!
  Det verkar vara mycket lingon i skogarna i år,men jag köper hellre färdigkokt lingonsylt på ICA.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Ha, ha ha jag kände skrattbubblet inombords då jag läsre ditt inlägg. Har sett att du skrivit det ordet förut i dina inlägg "OMGIVNINGEN" men inte förstått förän nu att det är din käraste du menar, Ja varför inte de är ju runt omkring oss i livet min med.Å vi gillar inte heller samma saker. Ha det gott med dina vackra bilder.

  SvaraRadera
 7. Dessa härliga omgivningar, min brukar göra små visselpipor av ett speciellt sorts träd, kan inte komma på vad det heter, sitter där och täljer med fikat i närheten......Sen visslar han i den när det är dags för omgivningen att ge upp och vill åka hem...hihi
  KRAMAR Cia:)

  SvaraRadera
 8. Omgivningen, kan inte låta bli att le..det var listigt gjort. Underbara blombilder du visar, än är det inte höst. Inte dåligt att lyckas fånga alla jyckarna på bild, även om jag hundrädd som jag är..ryser lite...

  Kramar Pia

  SvaraRadera
 9. Vad härligt med lingon. Bärplockande innebär ju så mycket mer än bara plocket, dit hör ju naturen, samvaro och så fika förstås ;). Här är lingonen inte färdiga än, men kanske om några veckor :).

  Jättefina hundar :). Lite lika med hundar som med barn, svåra att fånga på bild, speciellt om alla ska titta åt samma håll samtidigt :).

  Kram/Annie

  SvaraRadera
 10. Skämdes han inte? Jag antar att han sedan inte äter av dina lingon (sylt och så)? Men visst är det skönt att få sällskap, jag skulle också muta om jag behövde *ler*!

  SvaraRadera
 11. Att få ett djur att ligga och posera är svårt att få fler att göra det för samma bild är nästan för svårt.

  SvaraRadera
 12. Tänk vad tidningar, sol och fika kan göra för omgivningen ;D Han sitter fint där.
  Stranékramar

  SvaraRadera
 13. Ha, ha tror "omgivningen" är typisk för det manliga släktet!! Omgivningen här hemma kan sträcka sig till att plocka svamp, men sen är det stopp. Har aldrig tänkt på att ta med tidningen och en skön stol, får bli nästa drag.

  Underbart familjefoto, men förstår att det krävdes en del för att få till det!! Riktigt ser hur det spritter i de unga djuren. Föredrar nog den lugnare varianten av husdjur..., söta go´a Tingeling.
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Det var attans inte dåligt att omgivningen ens följde med. Min (jag kallar honom "den trötte") vet inte vad ordet "följa med" betyder ens. Nog är det alltid roligare om man slipper vara ensam även om sällskapet gör annat.
  Och du, jag håller med att T2 är bäst=))) /Knatten

  SvaraRadera
 15. Åh, så fina foton du har tagit, speciellt på rosenskärorna - de är ju helt ljuvliga! Du skriver så roligt också om "omgivningen"./Kram Merja

  SvaraRadera
 16. Bilden med omgivningen sittandes i stolen är så himla härlig o)) De vackra blomsterbilderna visar helt klart att sommaren inte är slut än!
  Underbara bilder på hundarna, de ser så härliga ut!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 17. Bär, tidningar å fika!! Grejor det!!

  SvaraRadera
 18. Mutor brukar vara effektivt...!!

  Så snygga blommor, rosenskärorna gillar jag, sådana måste jag skaffa!

  Intressant uppmaning i förra inlägget ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 19. Men så härliga bilder och så god lingonsylt det kommer att bli hos Er.
  Vi är just nu på Öland och det blir lite tunnt att kunna lämna komentarer.
  Nu ska Jag fortsätta att läsa hos Dej vad Jag missat de dagar inte Vi har haft ström till datorn.
  Sköt om Dej!
  Kramar!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta