I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 17 augusti 2010

Nylaserad.


Idag (ser nu att det var igår, måndag) har jag varit i Göteborg och tagit bort bucklor i skinnet. Dvs jag har varit hos doktorn som tagit bort icke önskvärda utväxter i huden lite här och där. Och det gjorde han med laser, så nu är jag nylaserad.

Praktiken ligger så till, att den ligger på andra sidan gatan, från det osannolikt fula Operahuset i Göteborg......ingen kan väl tycka att schabraket är vackert, eller?


Alldeles intill Operan ligger vårt kända landmärke "Läppstiftet" och numera också ett snurrande hjul som visst inte fått något annant namn än "Hjulet".....


Läppstiftet. Där finns kontor och konferensverksamhet och jag tror en restaurang.


Här seglar Paddan på kanalerna ut mot Göta Älv.


Det finns en bro längre ut där det är väldigt lågt i tak och den kallas Osthyveln och alla brukar ducka snällt när guiden ber om det, eller uppmanar till det, kanske rättare sagt.


På Gustaf Adolfs Torg står kungen, Gustaf II Adolf, själv staty och pekar ut att: här skall staden ligga. Det lär han ha gjort 1621 och när Göteborg fyllde 350 år, 1971, då var det kalas överallt i hela centrala Göteborg och det var riktigt kul, riktigt, riktigt kul!


Börshuset och man ser Hjulet och det är Västra Hamngatan som löper hela vägen tills den mitt i stan byter namn till Kunsportsavenyen, eller Avenyn, som den ju kallas i dagligt tal.
.

Här ser man övergången till Avenyn med det gamla Operahuset till höger och längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen där Poseidon står staty, ligger Konstmuséet.


Och jag hade tänkt hänge mig åt en shoppingorgie.....haha....det var så mycket folk överallt och mycket varor överallt så jag fick mattningar. Jag gick till Naturkompaniet (känner mig mer hemma i "mulle"-affärer numera, verkar det som, och köpte mig en röd regnponcho. Sen var jag väldigt nöjd.

Så det var min dag, det. Så var det bara att hämta bilen och susa hemåt.

Modemet har vi inte fått ännu, men det är skickat till oss. Vårt gamla blinkar fortfarande inte så jag förstår inte hur jag kommer ut på nätet, men strunt samma, jag är ju ute nu.

Nu väntar jag bara på min "riktiga" lapptopp. Den där skärmen inte ville längre, utan det blev ett så vackert trasmattemönster.

Att allt kollapsat samtidigt måste ha något med åska att göra, för det verkar ju helt osannolikt att allt klappar ihop samtidigt annars.

Nåja, allting ordnar sig till slut!

Natti natti
Agneta

19 kommentarer:

 1. Tack för din fina guidingtur;)

  SvaraRadera
 2. Härligt med alla Göteborgsbilder, men jag skulle inte heller vilja flytta tillbaka dit även om det är min födelsestad. Jag föredrar också lugnet på landet.
  Kram Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 3. Halkade in på din fina blogg. Vad fina bilder från Göteborg, får lust att resa dit med en gång.

  SvaraRadera
 4. Göteborg är en ju faktiskt en fin stad... även om det även för mig räcker med en visit då och då - och så jobba såklart ;))
  Lycka till med dina datorer!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 5. Fina stadsbilder du visar idag. Blir skönt när du får igång din "riktiga" lapptopp igen.
  Du undrar hur stor min trädgård är. Tomten är på 5000 kvadratmeter, men det finns både hus, gårdshus och ladugård på tomten. Men det finns MYCKET plats för mig att odla på. (Är i gång och gräver lite nytt just nu)
  Nu är dammen klar ska bara köpa några kojfiskar och fixa till ett litet vattenfall. Kommer snart bilder på bloggen.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Fin blogg och fina bilder. Och jag såg nästan huset där min dotter bor... ;)

  SvaraRadera
 7. Skönt att du är tillbaka :-) Hör av mig när jag är installerad på sjukhuset, KRAM!!

  SvaraRadera
 8. Det var mycket fint att se, Göteborg är en vacker stad. Men att det där skulle vara ett operahus, det hade jag aldrig trott :( Det var inte direkt tjusigt.

  SvaraRadera
 9. Känner doften av brända "skäggvårtor" ända hit om jag känner efter! (ler)
  Hoppas du mår bra som nylaserad idag!
  Ha en fin fortsatt vecka!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 10. Tack för jätterar kommentar hos mig. Det värmer gott i Fru Gredelins hjärta.
  Och tack för rundturen i Göteborg. Det var ett tag sedan jag var där.
  Hoppas att laseringen blev lyckad!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder, känns som jag är i gbg med er =)

  SvaraRadera
 12. Kul att få se så många härliga bilder från Göteborg, där har jag aldrig varit!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 13. Det var mycket som jag kände igen. Har en syster som bor i Göteborg. En gång tog hon mej med til fjärilshuset.Visst ligger det ganska nära centrum också? Och en annan gång åkte vi veteran spårvagn! Nu känner jag att jag måste hälsa på henne snart igen efter sett dina fina bilder!

  SvaraRadera
 14. Den där röda regn-ponchon hade jag behövt här idag! Här har det kommit 99 mm regn sedan kl.5.30 i morse! Varför är det ingen måtta på vädret nu för tiden?
  Och näeh, jag tycker inte heller att det nya operahuset är särskilt vackert..riktigt fult och klumpigt, faktiskt!
  Det var i alla fall väldigt trevligt att få följa med på en runda runt i Göteborg, tack för det!
  Så fina ovala bilder du har gjort! Jag är djupt imponerad! Själv får jag bilderna i en mapp på "skrivbordet" (på datorn) och bara flyttar över dem till bloggen. Jag måste nog lära mig litet mer...
  Numera får jag också väldigt lätt "mattningar" om det är för mycket folk, på stora varuhus och sånt! Då längtar jag hem till lilla lugna Höllviken!
  Hoppas att ni har litet bättre väder än vi!
  Regnkramar, Monica

  SvaraRadera
 15. Tack för sightseeingtur i Götelaborg!

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Hittade hit via den "oumbärlige". ;-)

  Alltid lika kul att hitta nya bloggar.
  Trevlig och skojig läsning.

  Mvh Britt

  SvaraRadera
 17. Vilken tur att det var så mycket folk på stan att du struntade i affärerna och istället visade oss runt i Götebort - uppskattat!

  kraaamiz aka

  SvaraRadera
 18. jojo, Göteborg känner man allt igen, även om jag inte är i centrum så ofta.
  Är ingen storstadsmänniska utan föredrar att bo lite utanför stan och istället göra små utflykter in till "stan"

  Kram Caroline

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta