I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 30 augusti 2010

Sommaren är kort, 30 augusti 2010.


Nu är den nästan slut sommaren, den korta årstiden, men hösten är också väldigt fin (såvitt den inte regnar bort helt och hållet, förstås) och man kan plocka in fina sensommarblomster som hortensia.


Rosenskäror och buddleja med veronika och sommarens sista Bonica. Och så har omgivningen förberett min nya rabatt. Ser fram emot att fylla den med favoriter.


Nu har även rosa rosenskäror börjat blomma, dom är så gracila.


På vägkanten blommar vädd och en liten fjäril jobbar in i det sista.


Andra blomster i vägrenen, malva som nog är en trädgårdsflykting, en väddtistel och så nåt gult som jag inte vet vad det är.


En sen klematis, och jag vet inte vad den heter. Jag vill minnas att Monica med bloggen Tjernhus har en likadan.


Nypon är vackra och ibland plockar jag och torkar och tänker göra nyponsoppa. Det har hittills dock aldrig hänt att jag gjort någon soppa.....


Dom väldokumenterade solrosorna blommar ännu, men visst sjunger dom på sista versen. De som blommat över torkar vi och så får fåglarna fröerna sedan.


När man tittar på hur naturen har suttit och ordnat in fröerna i mönster så föundras man.....


Igår när vi var ute och gick med Tingeling fick omgivningen se att trattisarna börjat komma. Jag blev så förvånad, inte visste jag att han tittade efter dom.......det är ju jag som gör det för att jag tycker dom är så härliga att ta i!


Så några blev det och nu ligger dom på tork. Jag använder dom inte egentligen, det är bara så kul att hitta dom, härligt att plocka dom och mysigt att torka dom. Sen brukar jag ge bort dom om någon vill ha.


Idag har jag varit i lingonskogen och det fanns mycket lingon och jag skall nu sätta mig och rensa dom. Jag känner mig som en riktig husmor när jag tar hand om dom.

Ja, det var sommaren det, som gick fort därför att den är så kort, och som nu sakta kanat in i ett höstliknande tillstånd.

Och då börjar Monica och jag, och alla som har lust, att visa bilder på måndagar, under rubriken "I löv hösten" (Monica är den som kom på det fyndiga namnet). Häng på, vet jag!

24 kommentarer:

  1. jisses, vad du hunnit med mycket roligt o vackert,fröhusen på solrosorna har ett fantastiskt mönster.Kram Nette

    SvaraRadera
  2. Herregud, jag har precis läst din reseberättelse, What a story!!!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  3. Fyndiga namn ni har på era teman. Jag försöker hänga på, men jag vet inte riktigt vad man ska kunna visa för foton....kan du ge någon ledtråd?! Ska de bara vara höstbilder,eller...vad har ni tänkt. (där tröt min fantasi)
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Vad Nisse och Tingeling är fina :-) Måste vara skönt att vara hemma hos de sina. Du visar så fina bilder igen, den vita klematisen är så fin! Men du, du kan ju laga en massa gott av trattisar! Spara lite till november ;-) Jag har sommar ännu, det är sol och bad som gäller! Basta! :-D Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Åh, vilka njutarbilder du visar! Ja, du lyfter då hösten till en alldeles ny och härlig dimension!
    Trattisar dessutom! Underbart!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. En sak är säker - nästa år MÅSTE jag ha rosenskära någonstans! Dom är såå vackra!
    Sen tror jag faktiskt inte att det är samma sorts clematis som vi har, vår blommar inte ännu, men jag tror att den har mera "fransiga" blommor. Ska visa när den blommar!
    Håller med dig, solrosfröna, så prydligt i rader, visst är det konstigt!
    Och trattkantareller, tänk att dom redan har kommit! jag trodde, att dom var sena höstsvampar... Men du måste absolut gör något av dem - jag har recept på en underbar trattkantarellsoppa, som jag kan maila till dig, om du vill? Har förresten ett recept på syltade nypon också, som jag fått av Vivis svärmor. Jättegott till stekar och sånt.
    Och tänk att ni har lingon! Då kan du göra rårörda lingon, som är så gott!
    Mmmm, skördetid!
    Många varma kramar till dig, min vän!
    Monica

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Vilka härliga bilder du visar oss!
    Fina blommor och härliga delikatesser i skogen!

    ha de bra!
    kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Vilka fina bilder du visar. Och så mycket svamp och bär redan! Det är inte helt fel att känna sig som en husmor ibland!
    Kul att se era löv-bilder på måndagarna...
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Du är så himla kreativ så man baxnar... Önskar att jag kunde få komma ut i skogen snart... Ska fasiken ta rullen och krycka och åka till skogen en vacker dag. Fast här regnar det nästan hela tiden så man vill knappt gå ut ibland. Ha det bäst!

    SvaraRadera
  10. Vilken tur att du kom tillbaka från Japan så man får se alla dessa vackra blommor hos dig!
    Ja visst är naturen underbar med alla dessa mönster!
    Ha en skön vecka! ♥

    Ps. Omgivningen är ett trevligt smeknamn! ;o)

    SvaraRadera
  11. Så många vackra bilder på både växter och skogens läckerheter! Klart att du ska ta hand om och äta trattkantarellerna. Håller med om att de verkar tidiga. Så mycket lingon du har plockat också! Härligt!

    Nu hoppas vi på soliga vackra höstdagar!

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  12. Härliga tokiga du vilken rese historia, läskigt underbart, haha. Men vad synd samtidigt! Vad häftigt att ni bott där ett tag vid två tillfällen.
    Borta bra men hemma bäst visst är det så. Underbara bilder på dina fyrfotade djur och på dina vackra blommor du har i din rabatt. Du har inte lust att flyga hit och hjälpa mig med min rabatter. Våra gästrum är ju precis ny målad av mig så du kommer att bo fint, haha.
    Ha en skön tisdag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  13. Härliga inspirationsbilder. Jag gillar särskilt solrosor för att de är så positiva.

    SvaraRadera
  14. Underbara sensommarbilder, och vilka fina collage du gjort av dem... Visst är hösten underbar, och idag ser det ut att bli en riktigt fin dag!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  15. Härlig bilder! Tycker om solrosbderna. Fröerna, ett av naturens små under.

    SvaraRadera
  16. Men herreguuud så fina bilder du tagit!!!
    Va duktig du är som ger dig ut i lingonskogen!! Jag fick massor av blåbär av min kära far som hade varit i blåbärsskogen.
    Kul idé med "I löv hösten" få se om jag hakar på? Kommer förmodligen att glömma om jag känner mig rätt;)
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  17. En njutning för ögat är dina bilder och herregud vad duktig du varit som plockat både svamp och lingon. Trattisar ska du verkligen använda (säger hon som inte lagar mat) till såser och soppor, jättegott./Kram Merja

    SvaraRadera
  18. Hortensian ser fin ut! Det bästa med hösten är absolut alla fina färger som snart kommer...

    Ger du bort svampen för att du inte äter den?! Sitter och skrattar lite för mig själv, svamp och räkor som är såå gott;)

    Kram

    SvaraRadera
  19. Din kommentar till mig om photoshop hade nog fått min son att skratta högt när han vet hur mycket mamma kan för jag hade nog frågat honom vad man köper där . Fotona är tagna med programmet solnedgång på min kamera,ha det bra

    SvaraRadera
  20. Hej,jag igen! Nej, tyvärr har vi inte några trattisar här, men vi har plockat hos goda vänner i Blekinge, fast inte i år än!
    Men jag mailar dig receptet på trattkantarellsoppa och på syltade nypon!
    Varma höstkramar, Monica

    SvaraRadera
  21. Du tar så fina bilder! Solrosornas frön ... så vackert!
    :)

    SvaraRadera
  22. du är nog värsta trädgårdsmästaren, du!
    här blommar malva i ändan av potatislandet, men hur den har kommit dit vet jag inte. de flesta andra blommor är utblommade så här års. men grönt är ju också skönt, och gräsmattan den frodas som aldrig förr ;)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  23. Var bara tvungen att titta in efter jag läst din kommentar. Men vilket sammanträffande! Vet att jag åkt båt till Glucksburg en gång.. Ja de flesta av skärbrädorna är ju med tyskt mönster, det de kallar för Lökmönstret här. Man blir så nostalgisk..tack gulliga du!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  24. Hej där! Den klematisen var fin, men den går nog inte att ha här uppe. har du den mot vägg eller i kruka?
    Dessa solrosor, ja som korsstygnsbroderi....
    Jag älskar hösten så jag hänger på, nästa måndag kommer jag....

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta