I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 17 augusti 2010

Regnponchos, kantareller och sallad.


Nu vill jag väldigt gärna visa min fina, röda regnponcho som jag köpte igår. Den har varit ute och gått med mig idag och den fungerade mycket bra i det fläckvisa regnskurandet.


Den går att knöla ihop så den blir pytteliten (jämför med den normaltjocka parasollstången) och den väger nästan ingenting.

Jag har en förkärlek till regnponchos. Vanlia regnkläder gör mig svett bara jag tänker på dom. Det är kvavt och varmt och äckligt med byxor och jacka. Sedan får tillverkarna tala sig hur varma dom vill för material som andas. Dom andas aldrig. Jag har prövat. Många, många sorter och det finns inga som är täta och andas på samma gång.....


Den röda ponchon går nedanför knät en bit, men så har jag också denna gröna historia som går nedanför stövelskaften. Den är en riktigt tålig sak. Problemet är att jag snubblar på den och ser dessutom ut som en dödenfigur med yxa och grejer i nån Ingmar Bergman film....skrämmer folk och framför allt små barn när jag har den på. Vattentät är den definitivt. Nu kan jag ju välja vilken som passar bäst för tillfället.


Vi har just ätit middag på verandan och där har vi en bukett solrosor. Det kan behövas för vädret här just nu är väldigt märkligt. För tredje dagen har vi storm och det är tjockt i luften och ganska varmt.....det är lite olycksbådande, som Santa Ana vinden i cowboysfilmerna....


På dagens hundpromenad träffade vi på kantareller och då måste man ju plocka, det går inte att gå förbi dom.


Vi fick inte kantarellerna till middagen idag utan vi fick grillad kyckling med sallad.

Salladen gjorde jag på tomater, mozarella, hackad rödlök, pesto, olivolja m citron och flingsalt. Jag hade tre kalla potatisar kvar från igår som åkte med och några bönor från landet och massor av persilja.

Det blev riktigt gott om jag får säga det själv!

16 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vilken läcker sallad. Jag åker nog till affären imorgon och handlar... måste provas!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag skulle också vara nöjd om jag hittat en så fin regnponcho! Både vacker och praktisk. Det var en ansenlig mängd kantareller du hittat. Jag är nog lite avundsjuk. Här lär det inte bli några svampar, eftersom det är så torrt. Jag hoppas ännu att det kommer regn snart, så då kanske trattisarna har en chans...
    Fina bilder från Göteborg också. Härliga namn: läppstiftet, paddan och osthyveln... kallas det faktiskt så? Jag har själv aldrig varit i Göteborg, men dottern har varit där ett par gånger och hon gillar staden.
    Ha en trevlig kväll! Kram, Mona

    SvaraRadera
  3. salladen ser underbar ut, och vilken fin RÖD poncho ;-) Lite orättvist att visa kantareller sådär, vi har inget som påminner om svamp i våra skogar.... KRAM!!

    SvaraRadera
  4. Kantareller. Vilket fynd.
    Och du salladen ser jättegod ut.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  5. Hjälp vilka härliga bilder,nu knorrar magen ännu mer. Var nyss inne hos Fru Venus och började dregla av hennes fazerpaket.Finns det gula kantareller fortfarande alltså,måste ta mig tid att knata ut i skogen. Hmmm när är frågan.Jag har också en röd regnponcho,den fick jag förra året när jag sprang Blodomloppet,hihi vad bra det där lät. Men det är faktiskt sant;) Skitbra sak iaf;) kramis på dig.

    SvaraRadera
  6. Säkert nyttigare än glassen jag precis klämde i mej!

    SvaraRadera
  7. Men åh vilken god sallad!! För att inte tala om kantareller...
    Håller fullständigt med dig om regnkläder, jag kan inte andas, de andas inte...ska också införskaffa en regnponcho. Har en billig sladdrig variant som ryms i byxfickan, den är bara till för nödläge, ligger i bilen om man råkar glömt kolla väderleken eller så...men nu ska jag göra som du, skaffa en tjusig och rejäl sak!
    Här har vi också haft full storm (ja, nästan då i allafall...) och varmt i flera dagar, men nu har det förbytts i iskalla vindar och regnet fullkomligen vräker ned. Bra för svampen möjligtvis...
    Kram

    SvaraRadera
  8. Vad sugen jag blev på att prova din sallad! Låter riktigt gott! Ha ha inte får du skrämmas på det där viset!

    SvaraRadera
  9. Kanske man skulle skaffa sig en sådan o varför inte en röd!!! Häftig!!! Jo visst blir det kvalmigt under alla dessa vattentäta o lufttäta regnkläder. Paraplyn den blåser ju oxå bara iväg och gör den inte det så är ju byxbena dyblöta iallafall.
    Fästingar är inga kuliga djur. Nej Bläää.... å de drar rådjuren med sig in i trädgården ja jag vet. Men de är ju så vackra. Å tänk på lilla bambi. Mina barnbarn skulle bli förtvivlade om de visste att morfar sköt efter dem, så det håller vi tyst om!!!!

    SvaraRadera
  10. Snygg röd regnponcho! Jag tycker att alla så kallade regnkläder inte håller måttet dock... Ja, förutom dessa i plast som gör att man blir lika blöt av svett innanför som regnet gör utanför... Nu är jag ju inte i skogen på det sättet som jag var förr men ändå. Det är irriterande när man blir blöt även om man har regnkläder på sig eller hur! Kramis

    SvaraRadera
  11. Ja, jag sa ju, att din röda poncho hade passat här idag! En sådan hade jag behövt! Vi har fått 99 mm regn idag!
    Men vad jag skrattade när du beskrev din andra regn-poncho! Måste faktiskt hålla med, litet Ingmar Bergman är det över den... Fast kul!
    Och kantareller, så fantastiskt! Men med regnet vi har fått den senaste veckan, så har det börjat spira här också, om än inte kantareller, just. Inlägg kommer.
    Solrosor skulle vi behöva här också nu! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga för litet drygt en vecka sedan, men...
    Snart sängdags, vi hörs!
    Kramar, Monica

    SvaraRadera
  12. Den där salladen såg läcker ut! För att inte tala om kantarellerna. Det har vi också hittat i skogarna.

    Vilka härliga solrosor!

    Regnponcho har jag nyligen införskaffat en svart i lite tunnare material. Tänkte att det kan vara bra att ha när man inte vill ha paraply.

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  13. En så fin regnponcho du köpt dej. Skulle också behöva en sådan, eftersom jag håller med dej om att regnkläder inte kan andas. Men jag klarar mej långt med paraply.
    Här har också käkats kantareller idag. Det är ju så himla gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  14. Var köpte du den fina röda????
    Det vattnas i munnen när jag tänker på stekta färska kantareller:) Lucky you!
    Salladen såg grymt smarrig ut också!
    Kram

    SvaraRadera
  15. Poncho = Praktisk! Röd = Kärlek! Svamp = Lycka! Solrosor = Glädje! Sallad = Läcker! Agneta = Trivselskapare!

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  16. Åååååååå kantareller, din lyckans ost... är inte det det godaste som finns?

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta