I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 17 april 2012

Odlingslådor och odlingsbänkar.

1 br
Igår for vi till brädgården alla tre, omgivningen, hunden och jag. Det är den roligaste affär jag vet, jag älskar att gå omkring och lukta på bräder och titta på skruv och spik och annat som finns där!

Omgivningen får slita mig därifrån! Hade jag varit aningens yngre hade jag nog skolat om mig till snickare och inte alls suttit inlåst som jag har gjort. Inlåst på kontor alltså.

5 br
När vi kom hem sken solen en stund och jag satte igång att såga av bräder i lämpliga längder och borrade hål och drog i skruv för nu skulle det bli odlingslådor.

Vi köpte inte impregnerat trä utan tog vanligt, sen får vi se hur länge det håller. Jag snickrar gärna nya om det skulle behövas.

Leia var med hela tiden som sällskap och ville ligga i dom första lådorna.8 br

10 br
Idag blev lådorna klara, 6 stycken, väldigt nöjd känner jag mig. Jag fick fortsätta idag eftersom jag vart stelfrusen i går, det blev så vansinnigt kallt och sen kom snön.

12 br
Släng aldrig en gammal duschdörr!

En del av er kanske minns dom exploderande duschdörrarna här hos oss, en höll och den har stått kvar i boden, men nu har omgivningen snickrat ett litet underrede till den och jag har fått en drivbänk! Med luftning på sidorna! Men det skall komma en bit bräda där också. Och knopp att dra upp glaset i fanns ju kvar.

Och av spillet som blev efter mina lådor räckte det till ytterligare en odlingsbänk (mitten nedre bilderna). Glaset har vi fått av svägerskan! Kanonbra.

Och ser ni, min rabarber har nu ett eget litet hus! Bra för då ser nog omgivningen den…..

Agneta!

34 kommentarer:

  1. Önskar att jag var sådär händig som du är! Det blir väldigt bra. Vilken tur att Leia ville provligga lådorna först. :D
    Sotenäs Trä? (makens andra hem, därefter kommer den lokala färghandeln)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blev! Bra med duschdörren, smart!

    SvaraRadera
  3. Kul med duschdörren enkelt fixat ,det är ju aldrig för sent att börja om så bli snickare du .Kram Nette

    SvaraRadera
  4. Gulligt att odla små hundar;)

    Snickare är du ju redan!! Du kan ju allt!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Oj så flitiga ni är,och det bli ju jättefint! Vad allt ska ni odla där? Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  6. Vi har byggt våra av betong vi! Och inbillar oss att dom är bättre än trä... hm. Beständigare kanske. Men dom luktar inte lika gott! Fast vi är nöjda. Och det är väl det viktigaste?

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Vad bra det blev och så kul att Leia hjälper dig.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  8. Jaså, omgivningen har lika svårt som gubben här att se växter, haha? Min har tagit död på åtskilliga saker jag planterat med orden: "Stod dom där???"!
    Fina odlingslådor du gjort. Skulle vilja ha såna här också - med skydd i botten så man slipper de förbaskade, äckliga sniglarna som drar fram i mina trädgårdsland.
    Ha en fortsatt fin kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  9. Wow, I love your new glass house and made from a shower door nevertheless??? Excellent thinking! :-)

    SvaraRadera
  10. Så jättefint du har gjort och så otroligt praktiskt med duschdörren som glas - tala om återvinning! Nej, man ska nog inte slänga allt - i alla fall inte det som är helt!

    Snyggt jobbat, snickarn!:)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Klart söta Leia ska vara med och kolla in vad matte har för sig ;)
    Guuuuud vad imponerad jag blir! Du är ju redan snickare, ta mig tusan. Vad duktig du är på SÅ många olika saker! Det där skulle jag aldrig ens komma på att göra själv. Tänk så mycket nyttigt och vackert det kommer att växa där sedan, för jag är helt övertygad om att du har (ill)gröna fingrar!

    Kram och Lycka Till!

    SvaraRadera
  12. Så händig du är, det har du inte berättat förut. Tänk så mycket fint du ska odla i år, ser fram emot att få se resultat längre fram under året.
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Så suveränt med duschdörren som lucka på bänken. Jo, jag minns när du berättade om den läskiga dörren...

    Jag tycker också om att snickra lite ibland. Det är roligt och så får man resultat nästan med en gång.

    Leia i lådan är ju för söt - du får snickra en egen låda till henne!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Du verkar då inte ha tummen mitt i näven. Så fina lådorna blev. Bra att rabarbern fick en egen kupé, så att inte "omgivningen" gör om samma misstag igen.
    Här blir det nog inget snickrande, utan det blir nog pallkragar från Granngården.
    Godnatt!

    SvaraRadera
  15. Så fräckt och SMART med den där duschdörren! Mycket imponerande! Och visst är det rena rama "godisaffären" hos trävarufirmor! Gillar åxå såna ställen skarpt..kram,Moj

    SvaraRadera
  16. Vad bra återanvändning av en duschdörr! Ska komma ihåg det för här är det tal om att byta ut duschen. Blev ju jättebra alltsammans, du är så duktig på att snickra. Byggsvängen har verkligen gått miste om en stor talang!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Meeen så duktig du är på att snickra, odlingslådorna ser superfina ut och såååå smart med duschdörren! Sötaste Leia som ska vara med överallt=)

    Ha en fin fin dag!!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  18. Jädrans va imponerad jag blir av dej!! Jag vill också, jag vill också kunna hantera hammare, såg och spik som du!! Att va gift med en snickare innebär att det gamla ordspråket "skomakarens ungar har sämsta skorna..." får en innebörd...Mitt projekt är ju att få stora blomlådor intill husväggen för perenner, typ stockrosor o dyl. Ser jag några lådor än?? Näe...Inbillar mej att det skulle bli lite klatschigt och lätt att rensa i lagom höjd...
    Sen förstår jag också, att den som spar han har...Det är nog därför det ser ut som det gör i uthuset här hos oss, men mycket av det som finns där tror jag aldrig kommer att kunna användas, varken till odlingsbänkar eller annat...
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  19. Oj så inspirerad jag blir. Så fort snön behagar försvinna skall jag också ta och snickra lite.
    Ha en bra dag!
    Kram ♥

    SvaraRadera
  20. Ja, du har absolut anlag för att bli snickare, himla duktigt! Vilken fiffig idé med duschdörren, hade jag aldrig kommit på./Kram Merja

    Ps. Det var en glimt av dagens inlägg du fick igår, när du läste om tråkig bild.

    SvaraRadera
  21. http://www.vindsromantik.blogspot.se/

    WOW, vad fin lådorna blev, och med dörren, rena lyxen.
    Håller med dej, det är så kul att snickra, göra egna använbara saker.
    Hihi, kan inte låta bli att skratta åt din "omgivning"...

    Varma Vår- Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  22. Vad fint det blev. Du är bra händig du. Så roligt att återanvända det som kasserats. Den där duschdörren kommer att bli till stor glädje. Men om du gör gavlarna avtagbara (plugg?, metallstift?) så kan du ha automatisk luftning på sommaren. Vad tror du om det?

    SvaraRadera
  23. Vad fiffigt med duschdörren! Finfina lådor, där kommer det nog växa en massa godsaker snart gissar jag!

    Angående rosorna är ju min trädgård väldigt sluttande så jag tror inte vinterfukten ska vara så stort problem men man vet ju inte. Rosorna som har dött har stått utspridda på olika ställen så det är inte heller en speciell del av trädgården där de mår sämre. Pratar man med lokala plantskolan bekräftar dem att mycket rosor runtomkring är döda.

    kram louise

    SvaraRadera
  24. Hej Agnetha! Nu ska det bli ordning å reda hos dig! *ler* Så snygga dina lådor blev! Det är väl typiskt labbar.. de ska alltid vara med, härligt! Kram Iréne

    SvaraRadera
  25. Hej Agneta,
    Vad smart att använda duschdörren till odlingslådan:)

    Duktig Leia som vill vara med o hjälpa till;)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  26. Oj, vad jag blev imponerad! Förstår att du gillar brädgårdar med sådana snickartalanger! Själv föredrar jag nog plantskolor, om jag ska välja, men jag håller med om att trä luktar väldigt gott!
    Vilken urfiffig idé med duschdörren som lock över odlingslådan! Att komma på det - synnerligen innovativt! Borde vara med i en trädgårdstidning eller nåt...
    Leia är för söt, där hon ligger i lådan! Mysigt med sällskap när man jobbar!
    Storkramen, M/N

    SvaraRadera
  27. Vau, vilket återvinningstips! Jättefiffigt.
    Trädoft gillar jag också, speciellt att va med till skogen och röja lite träd och göra ved av dem. Mmm... den doften är snäppet bättre än brädgården! ;-)
    Kram!

    SvaraRadera
  28. Hihi så söt hon är lilla Leila;) Flitig du är! Kramar

    SvaraRadera
  29. Vad händig du var! Bra kvinna reder sig själv :-)
    Vi var på brädgården idag. Ett staket som stått ofärdigt alltför länge ska äntligen bli klart, men det fixar gubben min...
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  30. Kram på dig Snäckskalsdalens Agneta, du vet väl om att du är unik och värdefull?
    Vink vink.

    SvaraRadera
  31. Men vad du byggt fina lådor, duschdörren var ett genidrag! Och goa vovven, hon tror nog du byggde till henne. Kanske du får en hund i odlingarna nu.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  32. Oh ja, ska vi snickra ihop du och jag? Just nu känns kontoret instängt, på vintern går det lättare. Så tjusiga lådor, det har blivit några till här i år också men den duschdörren blir jag avundsjuk på, så stiligt och praktiskt, grattis !

    SvaraRadera
  33. Oj, du är allt bra händig du. Blev ju kanonbra, nu måste du ta dig ännu fler trippar till trädgårdsbutiken så du kan fylla alla dessa lådor.
    Kram Annica

    SvaraRadera
  34. Vad duktig du varit. Och vad fiffigt med duschdörren. Ska bli roligt att se vad du odlar - för itne ska du väl hålla det hemligt för oss?! Kram Marie
    Ps. tack för tipset om att betsa pallen. Ska kolla vidare på det.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta